Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Hän Vety Honda CR-V on lähellä. Se tuodaan markkinoille vuonna 2024. Se on toinen auto, jota japanilainen tuotemerkki myy a polttokennopohjainen propulsiojärjestelmäNo, se myi jo Honda Clarity Fuel Cellin vuosina 2008–2021 (kaksi sukupolvea), vaikka se ei tehnyt niin Euroopassa. Jos saavut Espanjaan, CR-V FCEV 2024 Se olisi kolmas tällä tekniikalla varustettu tuote, jonka voisimme hankkia Toyota Mirain (sedaani) ja Hyundai Nexon (SUV) jälkeen. Todella mielenkiintoinen asia tässä ilmoituksessa on, että japanilaisen valmistajan mukaan se on paljon vähemmän arvoinen kuin sen kilpailijat.

Vaikka kutsumme sitä «vety CR-V:ksi», Honda on sanonut, että se tulee olemaan tähän malliin perustuva SUVniin silti emme tiedä, mikä sen virallinen nimi tulee olemaan, emmekä sen lopullista esiintymistä. Voimme kuitenkin todeta täysin varmuudella, että tämä ajoneuvo edistää vedyn suosimista perinteisten autojen energialähteenä koska aasialainen yritys saavuttaa, edessään vuosi Vuoteen 2040 mennessä tavoitteena on 100 % päästöttömien autojen myynti (sähkö, BEV tai polttokenno, FCEV).

Honda CR-V vety 2024

Tätä varten itämaiset ovat ilmoittaneet, että kyseessä olevalla vedyllä CR-V on hinta, joka on verrattavissa saman perinteisellä dieselmoottorilla varustetun SUV:n hintaan. Eli se voi maksaa 40 000 – 50 000 euroa, ottaen huomioon segmentin, jossa se kilpailee. He ovat myös varmistaneet, että sen rakentaminen tapahtuu Ohiossa, Yhdysvalloissa, vaikka se ei ole alue, jossa vedyllä on eniten potentiaalia keskipitkällä aikavälillä, ja että sisältää tärkeitä innovaatioita kustannusten vähentämisen ja käytön kannalta. Esimerkiksi on vahvistettu, että SUV myös Siitä tulee samalla ladattava hybridi (PHEV).

Gary Robinson, yksi Hondan autoalan strategiasta vastaavista, sanoi, mallin alkutuotanto on volyymiltaan erittäin vähäistä ja sitä laajennetaan kysynnän ja energiateollisuuden kehityksen mukaan (Jotta se onnistuisi, tämän esineen tankkausinfrastruktuuria on kehitettävä vakavasti.) Samaan aikaan yhtiö jatkaa tutkimusta tämän teknologian mahdollisuuksista osana tulevaisuuden kestävää liikennettä.

Lähde – Honda