Saltar al contenido

Autojen uudet varkaudenestolaitteet

28 de julio de 2021
Autojen uudet varkaudenestolaitteet

Volkswagen harjoittelee a uutta tekniikkaa auton avaimille joka valmistajan mukaan estää komentosignaalin sieppaamisen ja siten varkaudet käyttämällä tätä tekniikkaa. Maik Rohde, tuotemerkin elektronisten järjestelmien päällikkö, vakuuttaa, että «Volkswagen tulee pian ensimmäisenä sisällyttämään sen ajoneuvoihinsa.»

erittäin laajakaistainen tiedonsiirto (UWB) on tehokkaampi kuin Bluetooth ja tarkempi kuin GPS, vaikka se toimii vain lyhyillä matkoilla. Mutta se parantaa turvallisuutta, koska auton sirut (ovet, tavaratila) kommunikoivat keskenään ja ohjauksen kanssa, kuten ennenkin, vaikkakin sillä erolla, että sen signaaleja ei voida siepata.

Lisäksi, sen viestintäprotokolla on aktiivinen, toisin sanoen sekä ajoneuvon ohjaus että anturit lähettää aaltoja jatkuvasti, määritellä muun muassa toisen ja toisen asema sen sijaan, että se rajoittuisi muodosta yhteys vain, kun ohjain lähestyy mallia, mitä useimmat laitteet tekevät nyt.

Toinen etu on, että tämä aktiivinen viestintäprotokolla mahdollistaa sijainti senttimetriin. Niin paljon, että auto edes tietää, kumpaa ovea kuljettaja lähestyy, tai esimerkiksi jos turvaistuin on asetettu oikein, ihanteellisessa asennossa lapsen suojan vahvistamiseksi.

Mutta on vielä enemmän. UWB-verkon lyhyen etäisyyden paikannusominaisuus voi jopa helpottaa yleensä hankalia liikkeitä kuten auton pallon liittäminen perävaunuun. Riittää, että pelimerkit integroidaan tähän tekniikkaan palloon ja perävaunuun, jotta molemmat osapuolet puhua toisiaan ja suorita liike automaattisesti.

Oliko tästä viestistä apua?