Saltar al contenido

Autojen yleisimmät viat ja niiden ehkäisy

11 de julio de 2023
Autojen yleisimmat viat ja niiden ehkaisy

Kukaan ei halua niitä, mutta niistä on puhuttava: uuden auton hajoaminen tai second hand ja tilaisuus. Useimmilla on helppo ratkaisu ja huomattava määrä voidaan estää. Tässä viestissä käsittelemme yleisimmät autossa mahdollisesti ilmenevät viat ja annamme vinkkejä niiden estämiseen.

palkataan mitkä ovat auton viat ja viat second hand ja tilaisuus. Samoin saat vastauksen vioista, jotka liittyvät elementteihin, kuten alustaan ​​tai käynnistysmoottoriin, ja painotamme korjauksia suurempien pahojen välttämiseksi.

Mitä ovat autovauriot ja miten ne tapahtuvat?

Auton viat ovat ongelmia, jotka syntyvät komponenteissa. On olemassa erilaisia ​​​​erittelyjä. Jotkut voivat aiheuttaa sen, että auto ei toimi. Toiset lähettävät hälytyksiä auton paneelin kautta, vaikka niiden avulla voit jatkaa ajamista sen kanssa.

On vikoja, jotka ovat helposti havaittavissa, koska ne havaitaan varoituksen ansiosta. Toiset tarvitsevat ammattilaisen väliintuloa. Jos et tiedä tarkalleen, mikä autoa vaivaa, on parempi mennä korjaamolle ennen omatoimista puuttumista ja riskiä pahentaa ongelmaa.

Ero vian ja häiriön välillä

Vaikka vika ja rikkoutuminen ovat samankaltaisia, ne eivät ole sama asia. Vika on vaurio tai vika, jonka vuoksi laite ei toimi oikein, kun taas vika on virhe tai ongelma jonkin toiminnassa.

Yleisimmät viat autossa: syyt ja ratkaisut

OCU:n selvityksen mukaan yleisimmät autojen viat vaikuttavat sähkökomponentteihin, jarrujärjestelmään, elektroniikkaan, tehonsyöttöjärjestelmään, ohjaukseen, moottoripyörään tai lämmitykseen ja ilmanvaihtoon.

 • sähköiset viat: ne edustavat 16 prosenttia työpajavierailuista. Ne vaikuttavat ennen kaikkea akkuihin, sulakkeisiin, hehkulamppuihin, todistajiin, sulkimiin, ikkunasäätimiin ja johtoihin.
 • Vikoja jarrujärjestelmässä: Jarruongelmat ovat noin 10 % korjauksista ja vaurioituneimmat osat ovat pumput, levyt, rummut, jarruvaijerit tai kanavat.
 • Elektroniset viat: autoelektroniikan viat ovat 7 % korjaamokäynneistä.
 • Vikoja ruokintajärjestelmässä: 6 % auton vioista tapahtuu syöttöjärjestelmässä ja suurin syy on polttoainepumppujen kaasuttimissa tai ruiskutusjärjestelmissä.
 • Ohjaushäiriöt: Ohjaushäiriöt aiheuttavat 5 % käynneistä korjaamolla ja tämän osan ongelmat havaitaan lähinnä vaimennuksen, ohjauksen, akseleiden ja renkaiden osalta.
 • Moottorin viat: ovat 5 % työpajavierailuista.
 • Viat lämmityksessä ja ilmanvaihdossa: Ne ovat 4 % syistä, miksi autot menevät korjaamoon.

Kaikki nämä viat korjataan ensinnäkin hyvällä huollolla. Toiseksi, on aina parasta mennä ammattilaisten puoleen. Teknisten prosessien suorittaminen yksin voi johtaa isompaan ongelmaan.

Kuinka huoltaa autoasi oikein?

Kuinka monta kertaa olet tarkastanut autosi viime aikoina? Useimmat viat voidaan ehkäistä, mutta harvoin huolehdimme auton hyvästä asennuksesta. Seuraavaksi kerromme hyvän huollon avaimet.

Jos haluat, että autosi on aina valmiina, suorita seuraavat tehtävät:

 • Auton nesteiden huolto: Niiden ansiosta kaikki toimii autossasi. Meidän korvaaminen ei ole kallista ja sinun on kiinnitettävä huomiota niiden tasoon.

Siksi sinun tulee valvoa seuraavia nesteitä:

 1. Moottoriöljy: mitä vaihtaa 30 000 kilometrin välein
 2. Vaihteistoöljy: mitä sinun tulee vaihtaa 100 000 kilometrin välein
 3. Jarruneste: matala taso voi tarkoittaa, että autossa on vuoto
 4. Ohjausneste: jotta ohjaustehostin toimii kunnolla
 5. Pakkasneste: erittäin kuumina kesäpäivinä tai erittäin kylminä talvipäivinä sen toiminta on elintärkeää.
 • Suodattimen arvostelu: Ne estävät hiukkasia tai epäpuhtauksia heikentämästä auton osia tai vaikuttamasta sen toimivuuteen. Meidät on vaihdettava vähintään kerran vuodessa.

On olemassa useita suodattimia, jotka sinun tulee ottaa huomioon:

 1. Öljynsuodatin: säilyttää hiukkaset, jotka irtoavat moottorista kitkan aikana. Sinun on vaihdettava ne joka kerta, kun teet öljynvaihdon.
 2. Ilmansuodatin: jotta moottorissa ei ole pölyä tai hankaavia hiukkasia. Se tulee tarkastaa aina kun huoltoa tehdään.
 3. Polttoaineensuodatin: bensiiniautoissa estää epäpuhtauksia moottorissa, dieselissä korroosiota
 • Jakohihna: perusosa polttomoottorissa. Se synkronoi ja koordinoi imu- ja pakoventtiilien liikettä moottorin mäntien kanssa. Uusissa autoissa vaihto on tarpeen vasta 200 000 kilometriä, vaikka vanhoissa autoissa luku pienenee 100 000 kilometriin. Älä missään tapauksessa anna kulua yli 10 vuotta.
 • Akku: akkuongelmat liittyvät lähes aina kuljettajan huolimattomuuteen. Niiden käyttöikä on rajoitettu, kolmesta viiteen vuoteen, tai mikä on sama, noin 10 000 kilometriä. Varoitusjärjestelmää ei ole, joten on tärkeää tarkistaa se säännöllisesti.
 • Renkaat: yksi ajoneuvon tärkeimmistä aktiivisista turvaelementeistä. Pienin sallittu kuluminen pääurissa on 1,6 millimetriä. Vikojen tarkastamatta jättäminen tai riittämättömillä paineilla ajaminen ovat joitakin vikoja, jotka aiheuttavat vikoja.
 • Moottori: auton ydin, joka on ratkaiseva, huolehdi siitä säännöllisesti, erityisesti voitelun ja jäähdytyksen osalta sekä suodattimien ja hihnojen tai muiden huonokuntoisten osien vaihdossa.
 • Laturi: osa, joka tuottaa sähköä, joka kerää akun ja saa moottorin ja ajoapujärjestelmät toimimaan. Jos siinä on vikoja, valaistus tai tuulilasinpyyhkimet voivat kärsiä. Auton laturi on yksi kalleimmista osista.

auton huolto

Hyödyllisiä työkaluja ja resursseja auton huoltoon ja korjaukseen

Muistutamme jälleen tässä vaiheessa, että vikatilanteessa on parasta kääntyä ammattilaisen puoleen. Sekä korjaamossa että pienessä korjauksessa on useita hyödyllisiä elementtejä autojen huoltoon ja korjaukseen.

 1. momenttiavain: Kierrekiinnikkeiden kiristämiseen.
 2. Räikkä: Pulttiliitosten työstämiseen ahtaissa tiloissa.
 3. Yhdistelmäavain: tarjoaa turvallisen otteen kiinnikkeistä.
 4. Lasit: kärjet, jotka mahdollistavat minkä tahansa tyyppisten kiinnikkeiden nopean ruuvaamisen ja irrottamisen.
 5. Litteäteräinen ruuvimeisseli: välttämätön kierrekiinnikkeiden ruuvaamiseen ja irrottamiseen.
 6. kumivasara: herkkien osien suoristamiseen tai kiinnittämiseen ja irrotukseen.
 7. Asennusvipu: metalliosien tai vaurioituneiden rakenteiden poistamiseen.
 8. Teräsharja: metallipintojen puhdistamiseen.
 9. nosturi: helpottaa autojen korjausta.
 10. Autocle: työkalusarja, jossa on kaikki mitä tarvitset korjaustöihin.

Autosi Clicarsin parhaalla virityksellä

jos ostat käytetty ja käytetty auto Clicarsissa sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Automme läpäisevät markkinoiden täydellisimmän katsauksen! Huolehdi vain siitä, että valitset ihanteellisen vaihtoehdon vaihtoehtotieteen joukosta.

Oliko tästä viestistä apua?