Saltar al contenido

Ulkomainen ajokortti Espanjassa: vaatimukset, hyväksyntä ja luvat

3 de julio de 2023
Ulkomainen ajokortti Espanjassa vaatimukset hyvaksynta ja luvat

Tämän postauksen kautta opit kaikki keskeiset tiedot ajamisesta Espanjassa ulkomaalaisena: vaatimukset, hyväksynnät ja luvat. Selvitämme ulkomaisen ajokortin voimassaoloa, toisen maan ajokortilla ajamisen seurauksia sekä turistina ajamiseen Espanjassa sallittua aikaa.

Käsittelemme myös ajokortin hyväksymisprosessia ja maita, jotka ovat tehneet sopimuksia Espanjan kanssa tämän prosessin helpottamiseksi. Aloita, aloitetaan.

Mitä ulkomaalaisen pitää ajaakseen Espanjassa?

Jos olet Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen kansalainen (Islanti, Liechtenstein ja Norja), näiden maiden luvat ovat täysin voimassa Espanjassa ajamiseen niin kauan kuin ne ovat voimassa.

Jos kyseessä on henkilö, joka muuttaa asuinpaikkaansa eikä tule vain matkalle, sinun on suoritettava useita prosesseja.

Jos asut Espanjassa ja sinulla on ajokortti maasta, jonka kanssa on sopimus, voit tehdä vaihdon yksinkertaisella tavalla. Jokaisella kortilla on tietty prosessi, jota voit helposti tarkastella DGT:n verkkosivustolla.

Huomioitavaa EU:n kansalaisille ja EU:n ulkopuolisille maille

Jos olet esimerkiksi Euroopan unionin kansalainen, sinun on suoritettava nämä kaksi vaihetta:

  • Hanki todistus rekisteröinnistä ulkomaalaisten rekisteriin
  • Pyydä lupasi vaihtoa

Jos EU- tai ETA-lupasi on umpeutumassa tai jos se katoaa, varastetaan tai pilaantuu, voit pyytää kopiota tai vaihtoa DGT:ltä.

Kuitenkin lunastaaksesi maasta, joka ei ole osa Euroopan unionia, sinun on noudatettava näitä ohjeita:

  • Todista asuinpaikkasi ja milloin olet saanut luvan
  • Hanki psykofyysinen kuntoraportti
  • Pyydä lupasi vaihtoa

Kuinka kauan voin ajaa ulkomaisella ajokortillani?

Ennen kuin ajat Espanjassa, sinun on selvitettävä, onko ajokorttisi voimassa Espanjassa, sinun on vaihdettava se tai tarvitset niin sanotun kansainvälisen luvan. Näin ollen ajokorttisi alkuperästä riippuen vaatimukset, jotka koskevat ajamista Espanjassa, voivat vaihdella:

  • EU- ja ETA-ajokortit: EU-maiden ja Euroopan talousalueen (Islanti, Liechtenstein ja Norja) myöntämät ajokortit ovat täysin kelvollisia Espanjassa ajamiseen niin kauan kuin ne ovat voimassa.

Ulkomaiset ajokortit tai tämän tyyppiset luvat ovat voimassa niin kauan kuin kuusi kuukautta ei ole kulunut.enintään laskettuna päivästä, jolloin hankit pysyvän asuinpaikan Espanjassa.

Niin kauan kuin ajokortti on voimassa ja kun sen haltija on Espanjassa vastaavan espanjalaisen ajokortin saamiseksi vaadittava ikä. Määräajan jälkeen luvat eivät ole voimassa ajamiseen Espanjassa.

Jos haluat jatkaa ajamista, sinun on vaihdettava lupasi vastaavaan espanjalaiseen tai, jos tämä ei ole mahdollista, koska lähtömaasi kanssa ei ole sopimusta, sinun on hankittava uusi espanjalainen lupa.

ajokortti ulkomailla

Mitä tapahtuu, jos ajat toisen maan ajokortilla?

Jos ajat Espanjassa kelpaamattomalla ajokortilla, sakko on 200 euroa eikä se vaikuta muiden tekemiesi sakkojen määrään. Mutta jos et myöskään asu Espanjassa, he vaativat sinua maksamaan tai tallettamaan sakon paikan päällä.

Mutta 1.1.2022 alkaen on vielä yksi oletus, joka on otettava huomioon ulkomaisella ajokortilla ajettaessa. DGT:n mukaan sakko voi olla jopa 6 000 euroa, kuten esimerkiksi Iso-Britannian erosopimuksen jälkeen tapahtuu ja Euroopan unioni.

Tämä tarkoittaa, että espanjalaiset kortit eivät enää ole voimassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja päinvastoin. Näin ollen kuljettajien on pyydettävä vastaavat luvat joka paikasta.

Näihin tapauksiin liittyvissä epäilyksissä kannattaa viitata yleisten kuljettajamääräysten artiklaan 21, joka varmistaa, että vain muiden maiden kansallisia ajokortteja, jotka on kirjoitettu espanjaksi tai joihin on käännös, käytetään, mutta niiden on oltava virallisia.

Kuinka kauan voin liikkua ulkomaisella rekisterikilvelläni?

Voit liikkua ulkomailla rekisteröidyllä kuuden kuukauden ajan. Tai jos se ei onnistu, silloin, kun sinulle myönnetään oleskelulupa Espanjassa. Kun maassa oleskelu annetaan, auton rekisteröinnille tarjotaan enintään kuusi kuukautta.

Tällä tavalla jokaisen henkilön, olipa hän turisti tai tilapäisesti Espanjassa, on noudatettava samoja sääntöjä. Ole alle kuusi kuukautta jättääksesi autosi ulkomaan rekisteröinnin. Muussa tapauksessa sinun on tehtävä muutos ja rekisteröitävä se vastaavassa maassa.

Mikä on B1- tai B2-ajokortti?

Jotta tiedät, mitä korttia sinun tulee käyttää Espanjassa, on tärkeää tietää niiden tyyppi. Siitä on monia myyttejä B1- ja B2-kortit, mutta totuus on, että Espanjassa on vain yksi kortti kuljettaa autoja laillisesti: B-kortti.

Tällä luvalla saa ajaa autoja, joiden suurin sallittu massa on enintään 3500 kiloa, ja siihen voidaan lisätä 750 kilon perävaunu. Loput C- ja D-luokkien luvista koskevat raskaita ajoneuvoja.

Oliko tästä viestistä apua?