Saltar al contenido

Veroedut autonomisen auton ostossa: Kuinka paljon voit vähentää?

11 de julio de 2023
Veroedut autonomisen auton ostossa Kuinka paljon voit vahentaa

Oletko yrittäjä ja harkitsetko uuden auton ostoa tai second hand ja tilaisuus? Tässä postauksessa käsittelemme veroetuja, joita yrittäjät voivat saada ostaessaan auton yritystoimintaansa varten.

Vastaamme verohelpotukseen ja yrittäjän mahdollisuuksiin auton oston yhteydessä oleviin kysymyksiin. Tutkimme myös tässä Clicars-viestissä käsitettä «auto verotuksellisesti» ja sen merkitys tässä yhteydessä.

Miten verovähennys toimii ostettaessa auton autonomisena?

Putkimiehistä kuljetusmiehiin, mukaan lukien kuljetusliikkeet tai mainokset, itsenäiset ammatinharjoittajat, jotka tarvitsevat auton liikkuakseen itsenäisinä ammatinharjoittajina, voivat vähentää auton ostosta itsenäisinä ammatinharjoittajina.

Tätä varten on tarpeen osoittaa, että auto on tarpeellinen työhön ja että siksi sitä käytetään tähän tarkoitukseen. Silloin he voivat hyötyä arvonlisäveron ja tuloveron vähennys auton ostosta ja sen käytöstä aiheutuvista kuluista.

Mitä vaatimuksia on täytettävä auton vähentämiseksi itsenäisenä ammatinharjoittajana?

Vähennysten saaminen edellyttää useiden vaatimusten täyttymistä:

 • Auton tulee olla sidottu yksinomaan ammattitoimintaan.
 • Kulut tulee perustella kuiteilla tai laskuilla. Valtiovarainministeriö arvioi mainitut asiakirjat ja tekee päätöksen.
 • Kustannukset on kirjattava asianmukaisesti kulukirjaan

Kuka voi vähentää arvonlisäveron yrittäjäauton ostosta?

On useita työntekijäryhmiä, jotka voivat vähentää 100 %:n arvonlisäveron auton ostosta ollessaan itsenäisenä ammatinharjoittajana. Puhumme ammattiliitoista, kuten rekkakuljettajista, lähettiläistä, taksinkuljettajista tai ajo-opettajista.

Veroviraston mukaan on useita tapauksia, joissa ajoneuvot kuuluvat tämän tyyppisen helpotuksen piiriin:

 • Tavarankuljetuksessa käytettävät sekaajoneuvot
 • Kaupallisten agenttien tai edustajien työmatkoilla käyttämät autot
 • Valvonta- ja turvapalveluissa käytettävät ajoneuvot
 • Kuljettajien koulutuspalveluissa käytetyt ajoneuvot
 • Henkilöliikenteessä käytettävät ajoneuvot

Muilta yrittäjiltä voidaan vähentää työsuhdeautot, mutta 50 % hankintaan tai ylläpitoon liittyvistä kuluista. Mitä tulee henkilökohtaisen tuloveron vähentämiseen autojen hankinnasta, Palvelu, joka antaa sen kyseiselle autolle, on sisällytettävä asianmukaisestiei.

Myöhemmin syntyneiden kulujen osalta arvonlisäveron ja tuloverokulujen vähennyskäsittely on sama kuin auton ostohetkellä. Tämä auttaa esimerkiksi autovakuutuskorjausten tai -huoltojen ilmoittamisessa.

Yrittäjien autokulut tuloverotuksessa

Tuloverotuksessa on erilainen verokohtelu kuin arvonlisäverolla: joko 100 % auton kokonaishankinta-arvosta vähennetään tai ei vähennetä mitään. IRPF:n sääntöjen mukaan jakamattomiin varoihin ei kohdistu osittaista vaikutusta.

Mitä sitten tapahtuu? Auton hankinnan vähennyskelpoisuus tehdään poistojen kautta. Näin ollen auton käytöstä aiheutuvat kulut, kuten polttoaine, tietullit, pysäköinti parkkihallissa tai kadulla, autotallipaikkojen vuokra ja muut palvelut ovat vähennyskelpoisia siltä osin kuin auto katsotaan käytettäväksi suoraan toiminnassa.

Miten kulut ovat perusteltuja yrittäjän auton valtionkassaan?

Voidakseen perustella autosta aiheutuneet kulut Verovirastolle joko arvonlisäveron tai tuloveron vähentämiseksi yrittäjällä tai yrityksellä on oltava tarvittavat asiakirjat, jotka osoittavat tehokkaasti auton osallistumisen toimintaan.

Jotta voit tehdä tämän prosessin oikein, sinulla on oltava seuraavat asiakirjat:

 • Luettelo asiakkaista, vaikka se olisi vain vierailuja varten
 • Vieraskirja: ei pakollinen, mutta suositellaan osoittamaan, että heidän kanssaan on tapaamisia
 • Budjetit lähetetään asiakkaille
 • Tietullit, tankkaus tai liput… Autokuluja ei voi vähentää ilman laskua
 • Sinun tulee säilyttää kaikki asiakirjat neljä vuotta siltä varalta, että havaitaan sääntöjenvastaisuuksia

henkilökohtainen tulovero

Miten yhtiövero vaikuttaa autojen ostoon?

Yritysveroa varten on mahdollista vähentää auton käytöstä aiheutuvat kulut: katso poistot, korjaukset, pysäköinti ja tiemaksut, vaikka käyttö olisi osittaista. Ne ovat vähennyskelpoisia perustellun vaikutuksen prosenttiosuudessa. Tästä toisesta postauksesta löydät lisää käytetyn auton ostamisesta yrityksen nimissä.

Mitä ongelmia sinulla voi olla verotarkastuksessa?

Suurin ongelma ennen verotarkastusta on tietää, onko auto 100 % käytössä yrityksessä. Kuvittele esim. jos yrittäjällä on toinen auto hänen nimissään ja pitää omavastuullisen ajoneuvon käyttöä riittämättömänä.

Hyödynnä veroedut auton ostamisesta itsenäisenä autona

Jos harkitset auton ostamista autonomisena autona, älä epäröi. Kuten olemme maininneet, ostettaessa on useita suuria etuja käytetty ja käytetty auto tällä kaavalla. Clicarsissa sinulla on paljon vaihtoehtoja. Valitse vain sinulle parhaiten sopiva. Neuvomme sinua koko prosessin ajan!

Se saattaa kiinnostaa sinua:

Top 10 pakettiautoa freelancereille.

Parhaat autot freelancereille.

Oliko tästä viestistä apua?