Saltar al contenido

Kuinka tietää, milloin autosi renkaat on vaihdettava: todistaja ja vinkkejä

15 de junio de 2023
Kuinka tietaa milloin autosi renkaat on vaihdettava todistaja ja vinkkeja

Etkö tiedä milloin vaihtaa auton renkaat? Tänään kerromme sinulle perustiedot renkaiden vaihdon ajankohdasta, kulumisen tuntemisesta sekä todistajien ja merkkejä, jotka auttavat sinua arvioidaksesi kuinka pyöräsi ovat.

Kun haluat tietää, milloin pyörät on vaihdettava, on tärkeää nähdä osoittimet ja merkit, kuten ikä ja kulutuspinnan kuluminen, sekä kulumisen ja paineen ilmaisimet. Täten, Opit tunnistamaan, milloin on oikea aika vaihtaa pyörät ja varmistaa turvallisen ajon.

Mistä tiedämme, että rengas pitää vaihtaa?

Jotta tiedät, milloin auton pyörät on vaihdettava, sinun on ymmärrettävä eri tekijät. Jotkut ovat puhtaita kilometrimääriä ja toiset ovat visuaalisia ongelmia, kuten todistaja. Esimerkiksi tavallisessa autossa, jonka normaali liikenne on valtatien ja kaupungin välissä, renkaat kestävät yleensä 40 000 – 60 000 kilometriäriippuen siitä, onko se taka- vai etuosa.

Vaikka se on loogista, muistamme, että jos autosi on etuvetoinen, eturenkaat kuluvat enemmän, kun taas jos kyseessä on takaveto, takapyörät kuluvat enemmän. Kaikki tämä normaaleissa olosuhteissa, koska jos esimerkiksi matkustat autossa, jossa on paljon kuormaa tai ajat urheilullisesti, renkaat kuluvat enemmän.

Sitten on seuraava tilanne: et aja montaa kilometriä. Mutta pyörät pitää silti vaihtaa. On kätevää vaihtaa ne ennen kuin hän täyttää kahdeksan vuotta. Muuten ajat halkeilevilla pyörillä tai joissa pito ei ole paras. Tämä on erityisen vaarallista märillä pinnoilla.

Mistä tietää, onko rengas vanha?

Tässä vaiheessa tunnistaa onko rengas vanha vai ei, tiedot, kuten valmistuspäivä ja viimeinen käyttöpäivä, tulevat käyttöön, jotka ovat usein hämmentyneitä. Tässä on tärkeää tietää, että kaikki riippuu kulumisesta. Vanha rengas voidaan nähdä paljaalla silmällä, koska se voi olla haljennut.

Renkaan vanheneminen tapahtuu aikaisemmin, kun sitä käytetään esimerkiksi asfaltilla, jossa on enemmän epätasaisuuksia tai epätasaisuuksia. Myös rengas vaurioituu ajettaessa suurella kuormituksella, vaikkakin väärällä paineella. Se ei myöskään hyödytä ajamista märissä tai äärimmäisissä paikoissa.

Renkaiden kulumisen merkkivalon sijainti

Sen lisäksi, mitä voimme nähdä paljaalla silmällä, on tärkeää tietää rengastiedot, jotka auto itse antaa meille. Pyörässä on kahdenlaisia ​​tärkeitä todistajia:

Renkaiden urasyvyyden tarkkaileminen on erittäin tärkeää. Pyörät voivat menettää suuren osan pitostaan ​​ennen kuin ne ovat täysin kuluneet.

Tämän muuttujan mittaamiseksi renkaiden piirustuksessa on poikittaisnastat piirustuksen urissa. Nämä ovat 1,6 millimetriä korkeita urien syvimmässä kohdassa. Siten, kun pyörän ilmaisin on samalla tasolla renkaan kosketuspinnan kanssa, se tarkoittaa, että urasyvyys on yhtä suuri tai pienempi kuin 1,6 millimetriä.

Jos ajat tämän syvyyden alapuolella, pitää vaihtaa pyörät. Muuten he voivat antaa meille sakon ja pysäyttää automme. DGT-kampanjat tämäntyyppisten rikkomusten havaitsemiseksi ovat yleistymässä.

Kotitekoinen tapa on käyttää eurokolikkoa urassa. Jos kolikon kultainen reuna on näkyvissä, on suositeltavaa vaihtaa ne. On myös ammattimittareita, sekä mekaanisia (ne ovat kuin kaapeli) että elektronisia.

Näiden mittarien käsittely on yksinkertaista: mittari työnnetään uraan ja saamme kulutuspinnan tarkan korkeuden. On tärkeää mitata useista kohdistakoska rengas on saattanut kulua epätasaisesti.

Kuinka monta vuotta renkaalla on käyttöikä?

Vaikka on vaikea tietää kuinka monta vuotta renkaalla on käyttöikää, vanne, joka on suorittanut varastointiprosessit ja hoidon teho on optimaalinen viidestä kymmeneen vuodessa sen valmistuspäivästä, noin.

Kauanko renkaat yleensä kestävät?

Kuten olemme aiemmin kertoneet, pääsääntöisesti joidenkin renkaiden kesto on 40 000 – 60 000 kilometriäjos ne ovat hyvälaatuisia. Joidenkin alempien pyörien kesto voi jäädä puoleen.

Kuinka monta kilometriä eturenkaat kestävät?

Eturenkaat kestävät vähemmän etuvetoisessa autossa ja sama pätee takarenkaisiin takavetoisessa autossa. Suurin osa autoista on nykyään etuvetoisia ja eroa eturenkaisiin voi olla 20 000 kilometriä. Näin ollen eturenkaat voivat kestää 40 000 60 000 takarenkaan kohdalla..

Mitä ovat TWI-indikaattorit?

TWI-ilmaisimet ovat kulumisilmaisimia. TWI on lyhenne sanoista «Tread Wear Indicator» (espanjaksi kulutuspinnan kulumisen ilmaisin), jotka ovat itse pyörän piirustuksessa. Ne ovat kielekkeitä, jotka näkyvät helpotuksena urissa.

Mitä rengaspainevalo tarkoittaa?

Rengaspaineen valvontajärjestelmä on moderni elementti, joka varoittaa auton kojelautaan syttyvällä varoitusvalolla, jos jokin renkaista on menettänyt paineen tai se on tyhjentynyt.

Tämän rengaspainevalon toiminta riippuu valmistajasta. Anturi on sijoitettu jokaiseen pyörään ilmatason havaitsemiseksi. Nollataksesi sen sinun on tehtävä se ajon alussa. Jos ei, järjestelmä ei salli nollausta.

Autosi valmiina Clicarsissa

Clicarsissa sinun ei tarvitse huolehtia pyörien tilasta käytetty ja käytetty auto unelmistasi. Ajoneuvot läpäisevät markkinoiden täydellisimmän katsauksen. Meillä sinun ei tarvitse huolehtia paineista! Voit vapaasti valita sinulle parhaiten sopivan Good Hand -auton 😉.

Oliko tästä viestistä apua?