Saltar al contenido

Autolla matkustaminen talvella: avaimet turvalliseen ajamiseen

27 de enero de 2022
Autolla matkustaminen talvella avaimet turvalliseen ajamiseen

Talvella ajaminen vaatii ylimääräisiä varotoimia. Lumi tai jää muokkaa ajotapaamme. tässä postauksessa Meiltä saat avaimet autolla matkustamiseen talvella.

Vähennä nopeutta

Ennakkosuunnittelu on nykyään välttämätöntä. Sateella, jäällä tai lumella matkat muuttuvat turvattomaksi, joten nopeus on sovitettava tieolosuhteiden mukaan.

ensimmäiset sateet jäälevyjä muodostuu tielle, joten on tärkeää, että renkaiden olosuhteet ovat aina optimaaliset.

Kaikki riskitekijöiden vähentämiseksi ja pitkien jarrutusmatkojen välttämiseksi, jotka voivat johtaa onnettomuuksiin. Se on yksi talviajon tärkeimmistä avaimista.

talvirenkaat

pyöräEspanja ei ole maa, jossa käyttö talvirenkaat, mutta sen käyttö on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. Ne ovat tärkeä osa autolla matkustamista talvella.

Perinteiset tarvitsevat jopa viisi metriä enemmän kuin talvipeitteet pysäyttämään 50 km/h rullaavan auton. 30 km/h nopeudella he tarvitsevat kahdeksan metriä lisää, mikä vastaa kahta keskikokoista ajoneuvoa.

Talvirenkaat voivat olla 15–25 % halvempia kuin perinteiset renkaat, jos valitset oikean nopeuskoodin.

Ne voivat olla tehokas vaihtoehto ketjujen käytölle, joiden käyttö on yleisempää Espanjan teillä. Talvirenkaat on tarkoitettu alle 7 ºC lämpötiloihin ja ne vähentävät myös riskejä kohdatessamme ilmiöitä, kuten vesiliirto.

Valitun mallin lisäksi kuljettajan tulee tarkistaa myös renkaiden syvyys. Tämän tekijän huomiotta jättäminen voi johtaa sakkoihin.

On suositeltavaa tarkistaa kunto säännöllisesti varmistaaksesi, että niiden syvyys on yli 1,6 mm. On myös muistettava, että renkaiden käyttöikä ei saa ylittää kolmea tai neljää vuotta riippuen ajoneuvon käyttöä.

autohuolto

arvosanatTalviajoon liittyy myös tiettyjen ajotottumusten muuttamista. Meidän on hankittava ennen lähtöä, mitä voimme löytää tieltä.

Talvella ajettaessa kaasusäiliö on otettava mahdollisimman täyteen, jotta vältytään ilman lämmitystä. Toinen neuvo on varmistaa ennen matkaa, että sinulla on tarpeeksi latausta matkapuhelimellasi.

On myös suositeltavaa olla vara laturi, vettä, ruokaa tai vaikka vilttiä tavaratilaan pitkän pysähdyksen varalta huonon sään vuoksi.

kylmää voiteluainetta

huutomerkkiToinen tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon talvella ajettaessa, on voiteluaine. Öljyn viskositeetti eli nesteen virtausvastus vaihtelee myös lämpötilan mukaan, joten matalaviskositeettinen synteettinen voiteluaine virtaa nopeammin ja minimoi kitkan.

Oikean öljyn valinta mahdollistaa myös vähentää polttoainetta jota käytetään joissain tapauksissa.

Avaimet DGT:stä autolla matkustamiseen talvella

Lisäksi he tekevät DGT:ltä sarjan omia suosituksiaan autolla matkustamiseen talvella.

  • Tarkista hyvä mekaaninen kunto ja erityisesti jarrut.
  • Tarkasta pyyhkimen sulat ja tuulilasinpyyhkimien toiminta (kesällä ja korkeiden lämpötilojen vuoksi ne voivat olla huonossa kunnossa) ja myös lämmitettävä takalasi.
  • Tarkista ajoneuvon valot, sumuvalot ja niiden asetukset.
  • Öljy- ja jarrunestetasot, tuulilasinpesuneste.
  • Puhdista ajoneuvo, ikkunat, ajovalot, sumuvalot, taustapeilit ja heijastimet nähdäksesi ja tullaksesi nähdyksi.
  • Tarkista renkaiden paine, kuvio ja urat (vähintään 1,6 mm) varmistaaksesi hyvän pidon tien päällä ja välttääksesi luiston.
  • Kuljeta tärkeitä varaosia, kuten:
  • Varapyörä tarvittavilla paineilla ja työkaluilla sen asennukseen.
  • Asianmukaisesti hyväksytty heijastinliivi. Kaksi hyväksyttyä varoituskolmiota

Oliko tästä viestistä apua?