Saltar al contenido

Citroën Ami

29 de julio de 2021
Citroen Ami

Citroën Ami on pieni kaksipaikkainen sähköpyörä, jonka Citroën on valmistanut vuodesta 2021 lähtien. Citroën Ami on tunnettu siitä, että sillä voidaan ajaa mopokortilla (AM-ajokortti) ja 15 vuoden iästä alkaen.

Citroënin logo

Citroën Ami ominaisuudet

päällirakenteetUrban
ovet
aukioita2
tavaratila64 l
tehoa CV
kulutus l / 100 km
hinta 7200 €
arviointi

Citroën Ami on pieni kaksipaikkainen sähköpyörä, jonka Citroën on valmistanut vuodesta 2021 lähtien. Citroën Ami on ominaista Sitä voidaan ajaa mopokortilla (AM -lisenssi) ja 15 -vuotiaasta alkaen. Tämä johtuu siitä, että siinä on 8,2 hv: n sähkömoottori, se saavuttaa huippunopeuden 45 km / h ja voi ajaa noin 75 km yhdellä latauksella. Se on Citroën-veto, joka on tarkoitettu yksityiskuljetuksiin kaupungissa ja käytettäväksi kaupunkien ympäristön autojen jakamisalustoilla. Sitä voi ostaa verkossa Citroën -verkkosivuston kautta, brändin jälleenmyyjiltä ja kaupoista, kuten FNAC. Kun ostamme sen verkossa, se toimitetaan kotiimme ikään kuin paketista Amazon se oli. Ja myymisen lisäksi myös voi vuokrata 19,99 eurolla kuukaudessa ja vähintään kaksi vuotta.

Välissä sähköiset nelipyörät jotka pyrkivät kilpailemaan Citroën Amiin kanssa, löydämme SEAT Minimin ja Renault Twizyn, joka on edelläkävijä luokassa jo ennen Auton jakaminen.

Citroen Ami 2020: n salaisuudet 48

Citroën Ami ulkoasu

Esteettisesti, Citroën Amin kuva on täysin uraauurtava. Tässä tapauksessa osapuolten välinen symmetria ei ole vain suunniteltu, vaan se on valittu myös siksi sekä etu- että takaosa ovat täysin identtiset sen muodoissa. Siksi se voidaan erottaa vain, koska edessä on ajovalot, kun taas takana ovat jarru- ja seisontavalot sekä peruutusvalot ja ilmaisimet, jotka muuttavat hieman havaintoa, kaikki tämä muuttamatta muotoilua paneeleista.

Levyn ulkoasu, mukaan lukien kahden chevronin logo, on toistettu muodoltaan ja kooltaan molemmissa päissä juuri tällä tarkoituksella. Citroën Ami: n ulkopinta on muovia muotoiltu sinertävällä sävyllä, nimeltään Ami blue, joka on ainoa väri, josta sitä voi ostaa, vaikkakin tietyillä mukautusvaihtoehdoilla.

City Citroen Ami 01

Mitä tulee profiiliin, Citroën Ami futuristinen muotoilu on ristiriidassa taustapeilien käyttöönoton kanssa erittäin Vanha koulukunta yhdessä yksinkertaisten kanssa, metallituilla ja pyöreällä muotoilulla, joka on linjassa muiden elementtien kanssa. Oven ulkopaneeli peittää käytännössä koko siluetin, mikä jo viittaa siihen, että Citroën Amin suunnittelusta vastaavat henkilöt pyrkivät hyödyntämään käytettävissä olevaa tilaa täysimääräisesti.

Citroën Ami -akku, joka sijaitsee matkustamon alaosassa (10 kertaa pienempi kuin Peugeot e-208), sekä pyörissä olevat moottorit mahdollistavat siten asumiskelpoisuuden hyödyntämisen mahdollista matkustajista. Pituudeltaan 2,41 metriä se on huomattavasti lyhyempi kuin smart fortwo, ja sen massa ilman akkua on 425 kiloa, 485 kg akun kanssa.

Citroen Ami 2020: n salaisuudet 35

Sisustussuunnittelu Citroën Ami

Toinen Citroën Ami -ominaisuus on juuri se, joka antaa tilaa sisätiloille: ovet avautuvat päinvastaisella tavalla, koska ne avaavat matkustajan istuimen sen, jossa on perinteinen saranakokoonpano -pilari, kun kuljettaja kulkee vastakkaiseen suuntaan.

Jo ohjaamon sisällä on hyvin yksinkertainen muotoilu, joka erottuu käytännössä kaikkien kulutettavien elementtien puuttuminen, mukaan lukien muodikas infotainment -järjestelmä tai kosketusnäytöt. Sen sijaan tuki älypuhelimellemme, joka toimii musiikkijärjestelmänä tai selaimena, sekä pienet säilytystilat, joihin voi jättää pieniä asioita, kuten avaimet, lompakon tai lippu parkkipaikalta.

Citroen Ami 2020: n salaisuudet 38

Citroën Ami ei sisällä kaikkea olennaista, siinä on väriä ja siinä on tilaa kahdelle aikuiselle, mukaan lukien paketti, jonka matkustaja voi kuljettaa ripustettuna kojelaudassa olevasta kahvasta, ihanteellinen pienille laukkuille tai reppuille.

Pituudeltaan 2,41 metriä olemme juuri ennen näkemäämme, auto, joka on suunniteltu siirtymään pisteestä A pisteeseen B, mukavasti ja yksilöllisesti, ja joka sopii erityisesti suuriin kaupunkeihin ja yhteiskäyttöön. Siinä ei ole ilmastointia – vaikka siinä on lämmitys – ja sen ikkunat avataan manuaalisesti.

City Citroen Ami 03

Citroën Ami -voimansiirto

Citroën Ami-litiumioniakun kapasiteetti on 5,5 Wh, joka riittää 8 kW: n (6 kW) sähkömoottorin tehoon ja sähkömatka 75 kilometriä. Akku voidaan ladata vain 3 tunnissa kotitalouden pistorasiasta, jonka pistoke on matkustajan oven rungossa.

Tämän ansiosta sen suurin nopeus on 45 km / h, joten se pääsee kevyen nelipyörän luokkaan ja että Espanjassa sitä voidaan ajaa samalla ajokortilla, joka vaaditaan mopolle (AM -lupa).

Citroen Ami 2020: n salaisuudet 33

Oliko tästä viestistä apua?