Saltar al contenido

Erot ilmastointilaitteen ja auton ilmastoinnin välillä

31 de mayo de 2023
Erot ilmastointilaitteen ja auton ilmastoinnin valilla

Miten ilmastointi eroaa ilmastoinnista? Se on yksi espanjalaisten kuljettajien epäilyistä ostaessaan a uusi auto tai second hand ja tilaisuus. Tässä Clicars-viestissä kerromme sinulle, kuinka kukin järjestelmä toimii, mitkä ovat niiden ominaisuudet ja suorituskyky, jotta tiedämme, mikä vaihtoehto valita autossasi..

Ilmastointi tai ilmastointilaite, mikä tahansa vaihtoehto, ovat olennainen osa varusteita. Olipa järjestelmä mikä tahansa, se parantaa ajomukavuutta. Joissakin autoissa ilmastointi tai ilmastointi on vakiona ja toisissa lisävaruste.

Tässä viestissä käsittelemme myös kunkin järjestelmän energiankulutusta sekä sen polttoaineenkulutusta. Lisäksi tutkimme hoitoaineen toimintaa autosekä sen kyky jäähdyttää matkustamoa.

Mitä eroa on ilmastointilaitteen ja auton ilmastointilaitteen välillä?

Tärkein ja suuri ero ilmastointilaitteen ja ilmastoinnin välillä on se toinen voi sekoittaa kylmää ilmaa lämpimään ilmaan, joka varmistaa, että matkustamon lämpötila on oikea. Samoin ilmastointilaitteen sisällä kuluu ihanteellinen kosteus.

Ilmastointilaitteessa on ohjausyksikkö, joka myös kerää tiedot puhaltimen toimintanopeudesta, ulkolämpötilasta tai matkustamon sisälämpötilasta. Se on tapa säätää matkustamoa automaattisesti.

On myös tarpeen tehdä ero lämpötilan, kosteuden ja ilman jakautumisen säädön välillä. Yleissääntönä on, että automaattisella ilmastointilaitteella ihanteellinen lämpötila on 21-22 astetta.

Manuaalisessa tilassa, ilmastointilaitteen avulla voit valita tuulettimen tehon. Reitillä suositellaan, että lämpötila ei laske alle 19 astetta kesällä ja talvella ei nosta sitä yli 24 astetta.

Myös lämpötilan säätely vaikuttaa turvallisuuteen. Useiden tutkimusten mukaan esimerkiksi 30 asteen lämpötilassa autossa ajovirheet lisääntyvät 20 %. Vaikka monta kertaa käynnistämme tuulettimen täydellä teholla, kun pääsemme autoonSe ei ole suosituin.

Lämpötilan lisäksi ilmastointilaite pystyy vakauttamaan kosteuden. Tämä on valmistettu antureiden ansiosta, jotka säätelevät helposti lämpötilaa ja kosteutta. Lopuksi on ilmanjakelu, jossa on yhtä hyödyllisiä järjestelmiä kuin ilman kierrätys tai ilman kierrätys. Tämä mahdollistaa raitista ilmaa autossa turvallisesti ja mukavasti. Ilmanjaon kautta voimme valita, tuleeko ilma ulos jalka-alueen, etuosan vai molempien alueiden kautta.

Mikä kuluttaa enemmän: ilmastointi vai auton ilmastointi?

Toinen suurista kysymyksistä, joita ilmastointilaitteiden ja auton ilmastoinnin käyttö synnyttää, on tietää, kuinka paljon se kuluttaa. Olipa hän auto Jos sinulla on ilmastointijärjestelmä kuin jos sinulla olisi ilmastointilaite, kylmää ilmaa saadaan samalla tavalla: Se koostuu kaasun muuttamisesta nestemäiseen tilaan ja takaisin kaasumaiseen tilaan..

Toisessa vaiheessa tarvitaan energiaa kuuman ilman imemiseen matkustamosta ja siten sen palauttamiseksi jäähdytettynä. Eniten energiaa kuluttava elementti on kompressori, joka toimii suoraan polttomoottorin teholla.

Toiminnan ja monimutkaisuuden vuoksi auton ilmastointi kuluttaa aina enemmän kuin ilmastointi, jolla on rajoitetumpi sovellus. Auton lämmitys on käytännössä ilmaista, mutta moottorin ansiosta ilmastointi kuluttaa 0,2-1 litraa bensiiniä 100 kilometriä kohden.

Jonkin sisällä sähköauto, kysymys muuttuu. Jos tarvitset ilmastointia tai lämmitystä, tarvittava energia saadaan suoraan vetoakusta. Siksi sinun on säädettävä lämpötila erittäin hyvin, jotta energia ei lopu.

Mitä toimintoa auton ilmastointilaite suorittaa?

Ilmastointilaite auto Se on avainasemassa ajamisessa. Epämukava ajaminen ilman asianmukaisia ​​jäähdytystoimenpiteitä voi aiheuttaa onnettomuuksia. Mutta ilmastointilaitteen hyvä käyttö on yhtä tärkeää kuin oikean lämpötilan valinta.

Ilmastointilaite pitää asettamamme lämpötilan. Se tekee sen vakaasti, mikä tekee matkasta paljon mukavamman. Itse asiassa se tarkoittaa samaa kuin jos käyttäisimme rulettipyöriä.

Mutta se menee pidemmälle:

  • Aktivoi tai deaktivoi kompressorin tarpeen mukaan
  • Nosta tai laske tuulettimien tehoa
  • Jotkut järjestelmät päästävät enemmän tai vähemmän ulkoilmaa läpi lämpötilasta riippuen

Kuinka kylmäksi auton ilmastointilaite voi jäähdyttää?

Monet ihmiset ihmettelevät, kuinka kylmä voi tulla auton ilmastoinnin kanssa. Monissa ajoneuvoissa on mahdollista laskea lämpötila ilmaisimeen, jossa lukee «LO». Tämä raja asetetaan yleensä 16 asteen lämpötilaan.

Mutta kaikesta, mitä olemme kertoneet sinulle tässä viestissä, on tärkeää, että käytät ilmastointilaitetta vastuullisesti. Korkeiden lämpötilojen aikana ennen auton käynnistämistä, ikkunat kannattaa avata tuottamaan ilmavirtaa ja poistamaan lämpöä.

Auton lämmittämisen jälkeen lämpötilan tulee olla 21-24 celsiusastetta. Vaikka tämä riippuu jokaisesta henkilöstä. Jos lämpötila on ohjelmoitu alle 21 astetta, lämpöhalvauksen seurauksena voi olla ongelmia autosta poistumisessa.

Autosi Clicarsissa ihanteellisessa lämpötilassa

Clicarsissa voit löytää paljon käytetty ja käytetty auto elementeillä, kuten ilmastointi ja ilmastointi. Sinun tarvitsee vain tarkistaa täydelliset tuotetiedot. Lisäksi kaikki elementit toimivat täydellisesti, koska ne läpäisevät markkinoiden täydellisimmän katsauksen.

Oliko tästä viestistä apua?