Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

The Formula V tai Formula Vee Se on toisenlainen yksipaikkainen kilpailu, josta monet eivät tiedä, jopa jotkut, jotka seuraavat muita moottoriurheilukategorioita, eivät tiedä siitä. Se on kuitenkin edelleen mestaruus, jolla on jännittävä historia ja jonka tuomme tänne tänään, jotta saisit tietää kaiken tästä kilpailusta, joka on muiden maineen peittämä, mutta jonka kautta moottoriurheilulegendat ovat kulkeneet…

Mikä on Formula V?

The Formula V tai Formula Vee tai Formula Volkswagen, Se tunnetaan myös nimellä Formula Fau Vee Brasiliassa ja Saksassa, ja se on suosittu moottoriurheilulaji, jonka kustannukset ovat suhteellisen alhaiset verrattuna muihin luokkiin, kuten Formula Ford tai uudempi. Jotta se olisi niin halpaa, tämä moottoriurheiluluokka käyttää yksipaikkaista paljaat pyörät, samanlainen kuin alkuperäinen Formula 1 -konsepti, vain korkeimmassa kategoriassa kaikki on kehittynyt kehittyneimmäksi. Ei täällä, ne säilyttävät silti yksinkertaisuuden.

Tälle kategorialle suuret mestarit ovat ohittaneet tunnetaan kansainvälisesti, kuten kuuluisa Niki Lauda, ​​Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet, Keke Rosberg (kaikki Formula 1 -mestareita), Scott Dixon (6 kertaa IndyCar-mestari), jopa nimet kuten Colin Bond, John Blanchard, John Bowe, Jason Bargwanna, Larry Perkins ja Paul Stokell (kuljettajat, jotka tunnetaan Australiassa V8 Supercarista) jne. Lisäksi on tärkeää huomata, että Formula Veesiä on Euroopassa, Uudessa-Seelannissa ja Amerikassa.

The Formula ensin joka on suosittu Yhdysvalloissa ja Uudessa-Seelannissa, on toinen luokka, joka liittyy Formula V:hen, koska se käyttää samaa alustaa, vaikka moottoria, jarruja ja ohjausta on parannettu tekemään niistä ylivoimaisia. Jopa säännöt ovat samanlaiset.

Formula V:n tekniset ominaisuudet

The Formula V tai Formula Vee, Se on hyvin erityinen yksipaikkainen, joka koostuu:

  • Mekaniikka perustuu Volkswagen Beetleen (Beetle) ennen vuotta 1963. Käytetään alkuperäisiä osia, kuten pyörät, jarrut, etujousitus, vaihteisto ja moottori. Joissakin tapauksissa niitä voidaan muuttaa.
  • Runko, jossa on erityinen putkirunkorakenne kilpailua varten turvallisuuden parantamiseksi onnettomuuksissa.
  • Erikoiskilpailun renkaat.
  • Kevyt korirakenne lasikuidusta tai hiilikuidusta.
  • Suurin nopeus 190 km/h.
  • 1.6G kaarreajo.
  • Vähimmäispaino 465 kg ilman kuljettajaa.
  • Siirtymä voi vaihdella, mutta se on noin 1200–1600 CC. Joissakin tapauksissa alkuperäinen ilmajäähdytteinen moottori korvattiin nykyaikaisemmalla vesijäähdytteisellä.
  • Formula V:n osto- ja ylläpitohinta on noin 35 000 euroa vuonna 2022, jos ostat sen uutena. Käytettynä hinta olisi vielä paljon alhaisempi.

Ilmeisesti, jos olet harkinnut sellaisen ostamista kadulla ajamista varten, voin kertoa sinulle etukäteen, että niitä ei ole hyväksytty, joten et voi käyttää sitä paitsi radoilla.

Vee Formula -kustannukset

Vuosien varrella on yritetty luokka pitää kustannukset alhaisina. Joitakin osia, joita ei enää valmisteta, on jopa sallittu vaihtaa, jotta tämän yksipaikkaisen auton olemus säilyy ilman suuria muutoksia. Joten moottoriurheilun puristeille se on melko puhdas luokka.

Formula V:n muunnelmia

On tärkeää huomata, että Formula V tai Formula Vee on sääntömuunnelmia joita käytetään sen mukaan, missä ajat. Ne ovat erilaisia ​​esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Australiassa, Etelä-Afrikassa, Uudessa-Seelannissa, Irlannissa ja Saksassa. Auton muoto pysyy kuitenkin alusta alkaen samanlaisena kaikissa paikoissa. On myös muunnelmia, kuten Formula Super Vee, joka on päivitetty uusimmilla Fordin kilpailumoottoreilla ja joita ajetaan paikoissa, kuten Uruguayssa.

Vuodesta 1964 vuoteen 2021 Formula Vee -kilpailut ovat olleet erittäin lukuisia, ja niissä on ollut useita voittajia ja luokkaan osallistujia, kuten yllä mainitsin…

Mitä mieltä sinä olet? Tiesitkö jo Formula V:n? Katsoisitko Formula V -kilpailua? Ostaisitko Formula V -auton? Älä unohda jättää kommenttejasi…