Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Goodwood on yksi maailman tärkeimmistä tapahtumista moottoriajoneuvojen harrastajille ja yksi tunnetuimmista ja halutuimmista verkossa. Monet eivät kuitenkaan tunne häntä täällä, koska hän on hieman enemmän brittiläinen. Siksi tänään haluan herättää sinussa uteliaisuuden Goodwoodin nopeusfestivaali.

Ja kuka tietää, nähdäänkö siellä seuraavassa tapahtumassa…

Mikä on Goodwood?

Jos mietit mikä se on Goodwood on rata, tierata sijaitsee samalla Goodwood Housen tilalla, joka kuuluu Richmondin herttualle, josta se on saanut nimensä. Tämä piiri sijaitsee West Sussexin piirikunnassa Englannissa, erityisesti lähellä Chichesterin kaupunkia.

Asettelussa on 3860 metriä pitkä, hieman yli kolme kilometriä. Sen alkuperä juontaa juurensa toisesta maailmansodasta, kuten monet brittiläiset radat, koska ne olivat alun perin kuninkaallisten ilmavoimien laskeutumisreittejä. Itse asiassa tämä kilparata oli aiemmin Westhampnettin lentotukikohdan kiitotie.

The Goodwoodin avajaiset olisivat 18. syyskuuta 1948. Ja siitä lähtien tällä radalla on ajettu lukemattomia kilpailuja ja moottoritapahtumia autoista moottoripyöräilyyn, ja jopa Formula 1 -autoja on kulkenut sen läpi. Jatkumatta pidemmälle, McLarenin perustaja Bruce McLaren käytti sitä testinä. radalla ja kuoli siellä vuonna 1970 testaten yhtä autoistaan.