Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

The kaava e Kyseessä on ensimmäinen kansainvälinen täyssähköisten yksipaikkaisten autojen kilpailu. Siinä on paljon espanjalaista makua, koska sitä mainostivat Alejandro Agag ja Antonio Tajani. Lisäksi se on mukana FIA (International Automobile Federation) -kilpailuissa, kuten Formula 1:ssä. Jos et ole vielä nähnyt, suosittelen sitä, ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa kuin tietää koko Formula-kalenteri E 2023 -kilpailut sekä osa tämän kilpailun avaimista…

Muista, että tämä on kilpailu, jossa on monia katseita, kuten se voi sulautuvat jossain vaiheessa Formula 1:een olla yksi luokka, kun korkeimman luokan polttomoottoreilla ei ole enää järkeä. Siitä on puhuttu paljon ja siitä puhutaan jatkossakin.

Mikä on Formula E?

Formula E on maailman ensimmäinen täysin sähköinen yksipaikkainen kansainvälinen kilpailu. Siitä asti kun sen luominen vuonna 2014, Formula E on nopeasti tullut yksi suosituimmista ja nopeimmin kasvavista moottoriurheilusarjoista maailmassa. Kun kilpailuja järjestetään joissakin maailman ikonisimmista kaupungeista, Formula E on jännittävä ja ainutlaatuinen spektaakkeli, joka esittelee sähköajoneuvojen viimeisintä tekniikkaa. Lisäksi se on ollut esimerkki inspiroimaan muita kilpailuja, kuten Extreme E.

kaava e syntyi FIA:n tukemana, jonka tavoitteena on lisätä kiinnostusta sähköurheilua kohtaan, poistaa polttomoottorit (ICE) vaiheittain käytöstä ja edistää kestävää liikkuvuutta. Benoit Treluyer, moninkertainen 24 tunnin Le Mansin voittaja, nimitettiin FE:n komissaariksi, ja hänelle annettiin tehtäväksi kehittää määräyksiä muiden moottoriurheilun ja autoteollisuuden henkilöiden avulla. Mutta ajatus täysin sähköisestä kansainvälisestä kilpa-sarjasta juontaa juurensa jopa kauemmaksi kuin vuonna 2011, ja muutama epäonnistunut yritys saada idea liikkeelle.

Vuoden 2023 Formula E:n tekniset ominaisuudet

Kuten kaikissa kilpa-sarjoissa, Formula E -autoissa on joitain tekniset ominaisuudet asetuksessa määritelty. Vaikka ne ovat jollain tapaa samanlaisia ​​kuin muut autot, kuten Formula 1 tai LMP1, totuus on, että nämä ajoneuvot ovat ainutlaatuisia. Tämän luokan merkittäviä avaimia ovat:

*Ajoneuvot ovat kehittyneet vuoden 2014 ensimmäisestä sukupolvesta nykypäivään. Tässä näytän joitain yksityiskohtia Gen 3:sta tai kolmannesta sukupolvesta vuosille 2022-2023, yhdeksännelle kaudelle.
 • avoin hiilikuiturunko
 • puolisuljetut pyörät
 • Maksimiteho 350 kW aika-ajoissa ja 300 kW kilpailussa
 • Sähköiset regeneraatiotasot sallitaan 250 kW:n etu- ja 350 kW:n taka-akseleilla jarrutettaessa enintään 600 kW
 • Li-Ion akku on suunniteltu nopeaan lataukseen jopa 800 kW nopeuksilla
 • Lataaminen on sallittua varikoissa ensimmäistä kertaa
 • Alustan toimittaa Spark Racing Technology
 • Williams Advanced Engineering toimittaa akut
 • Hankook toimittaa renkaisiin biomateriaalia ja kestävää kumia

Formula E -kilpailukalenteri 2023

Kuten tiedät, Formula E tarjoaa kattavan televisiolähetyksen useiden asemien tai alustojen kautta. Voit seurata sitä esimerkiksi FOX Sportsin, Channel 4:n, CCTV-5:n, Eurosportin, Canal+:n jne. kautta. Voit myös seurata sitä suoratoistoalustoilla, kuten DAZN. Mutta tärkeintä on tietää milloin tämän vuoden 2023 Grand ePrix pidetään, ja sitä varten esitän tämän täydellinen aikataulu:

 1. Mexico City, Meksiko: 14. tammikuuta
 2. Diriyah, Saudi-Arabia: 27. tammikuuta
 3. Diriyah, Saudi-Arabia: 28. tammikuuta
 4. Hyderabad, Intia: 11. helmikuuta
 5. Capetown, Etelä-Afrikka: 25. helmikuuta
 6. Sao Paulo, Brasilia: 25. maaliskuuta
 7. Berliini, Saksa: 22. huhtikuuta
 8. Berliini, Saksa: 23. huhtikuuta
 9. Monte Carlo, Monaco: 6. toukokuuta
 10. Jakarta, Indonesia: 3. kesäkuuta
 11. Jakarta, Indonesia: 4. kesäkuuta
 12. Portland, Yhdysvallat: 24. kesäkuuta
 13. Rooma, Italia: 15. heinäkuuta
 14. Rooma, Italia: 16. heinäkuuta
 15. Lontoo, Iso-Britannia: 29. heinäkuuta
 16. Lontoo, Iso-Britannia: 30. heinäkuuta

Nyt sinulla ei ole mitään tekosyytä olla katsomatta tämän sähköluokan kilpailuja…

Saatat myös olla kiinnostunut F1 2023 -kalenterista ja siitä, kuinka voit katsoa kaikki tämän kauden kilpailut.