The Peugeot 308:n kolmas sukupolvi on jo lähetetty; itse asiassa ajoimme sillä vain muutama viikko sitten. Ranskalainen kompakti on juuri aloittanut myyntinsä ja voimme valita sekä diesel- että bensiinimekaniikka, sekä ladattavat hybridit tai PHEV:t. Myös sähköinen versio saapuu, Peugeot e-308, josta tiedämme vain virallisesti, että sen myynti alkaa vuonna 2023.

Peugeot ei ole tällä hetkellä halunnut antaa teknisiä yksityiskohtia tästä seuraavasta e-308:sta. Mekaanisesta suorituskyvystä, akun kapasiteetista tai sen hyväksytystä autonomiasta ja kulutuksesta ei ole virallista tietoa. Kuitenkin huhuja ovat jo käynnissä verkossa.

Peugeot e-308, sekä kompakti että perhe

brittiläinen keskiosa Valmentaja on julkaissut joitakin erittäin mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä Peugeot e-308:sta, vaikka loogisesti automerkki ei ole vahvistanut niitä. Ensinnäkin he kommentoivat, että sähköiset versiot ovat saatavilla sekä kompaktissa 5-ovisessa rungossa että tutussa SW:ssä.

Toisaalta he vakuuttavat, että sähkömoottori menee etuosaan ja akku keski- ja taka-alueelle, mikä ei ollut monimutkaista intuitoida. Mutta varokaa, mielenkiintoisempia yksityiskohtia on, vaikka emme saa unohtaa, että se on huhu eikä Peugeotilta ole virallisia tietoja.

Keskikokoinen akku, mutta paljon autonomiaa

Peugeot 308

Brittikollegamme sanovat, että on olemassa vain mekaaninen vaihtoehto, joka turvautuu a akku, jonka kapasiteetti on 50 kWh hyödyllinen 100 kW latauskapasiteetilla. Se vastaa sähkön syöttämisestä sähkökäyttöön, joka Se tuottaa 156 hevosvoimaa ja 270 Nm vääntöä..

Ero sähköiseen Peugeot 208:aan ei ole suuri akun koon tai moottorin suorituskyvyn suhteen (e-208 kehittää 136 hv).

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että siinä käytetään paljon tehokkaampia komponentteja ja ratkaisuja, joiden kulutus on Autocarin lähteen mukaan 12,4 kWh / 100 km. Tämän avulla voit saada autonomia lähes 400 kilometriä.

Meidän on odotettava, että Peugeot välittää viralliset suorituskykytiedot ja kaikki seuraavan Peugeot e-308:nsa ominaisuudet, mikä, kuten olemme jo sanoneet alkaa kaupallistaa vasta ensi vuonna 2023, luultavasti vuoden toisella puoliskolla.