Aina näyttävä Rallin maailmanmestaruus tänä vuonna on yksi kannustin lisää. Hybridimekaniikka saapuu WRC:hen ja valmistajien on oltava täysin sitoutuneita prototyyppeihinsä ja mukautumaan uusiin määräyksiin ja mekaanisiin teknologioihin. Katsotaan miten kausi etenee, mutta yllätykset ovat käytännössä taattuja. Hyundai on juuri julkistanut aseensa Hyundai i20 N Rally1.

Kuten näette, se ei esteettisesti poikkea liikaa vuoden 2021 mallista, mutta sisäisesti tämän uuden version edessä on monia muutoksia. Joukkue on joutunut työskentelemään kovasti yhdeksännellä kaudellaan aikamoinen haaste Hyundain kilpa-osaston insinööreille.

Tämä Hyundai i20 N Rally1 perustuu tielle i20 N, sensaatiomainen auto kaikille niille, jotka haluavat pitää hauskaa vuoristotiellä. Kilpailumallin tapauksessa hauskaa ei vaadita, mutta suorituskyky ja tulokset ovat.

The lentäjät Thierry Neuville, Ott Tänak, Dani Sordo ja Oliver Solberg, perämiehiä Martijn Wydaeghe, Martin Järveoja, Cándido Carrera ja Elliott Edmondson. Kaikilla heillä on erittäin hyvä maine ja ansioluettelo korkeimmalla kilpailutasolla.

Selvää on se aiomme elää jännittävimmässä maailmassa kaikille tuntemattomille. Sopeutuvatko WRC-kuljettajat ja kartankuljettajat uusien hybridiautojensa erilaiseen käyttäytymiseen? Onko mekaniikan luotettavuudella tärkeä rooli? Tuleeko kaudesta jännittävämpi sääntömuutosten vuoksi? Ja uusien hybridimoottoreiden lisäksi on monia muita teknisiä muutoksia.

«Olemme innoissamme voidessamme olla osa tätä WRC-sarjan uutta hybridiaikakautta ja osoittaa Hyundain vahvan sitoutumisen kansainväliseen moottoriurheiluun. WRC:ssä on kyse teknisesti edistyneimmistä autoista, joita johtavat ja navigoivat parhaat miehistöt, maailman vaikeimmille areenoille – 2022. Kauden on tarkoitus viedä asiat uudelle tasolle.”, sanoo Scott Noh, Hyundai Motorsportin johtaja.

Hyundai i20 N Rally1 taka-WRC

Lähde – Hyundai