Kia Sorenton historia on eteläkorealaiselle yritykselle elintärkeä. Jos et tiennyt, se syntyi vuosien 2001 ja 2002 välillä, koska sen tuotanto alkoi vähän ennen kuin se nähtiin julkisesti. Tällainen tapahtuma järjestettiin vuonna 2002 Geneven autonäyttely mutta sen myynti alkoi hieman aikaisemmin tietyillä markkinoilla maailmassa. Joten, riippuen siitä, mistä katsot ja kysyt, sinulla on jokin ikä. Joka tapauksessa tuotemerkkiä se ei juurikaan huoleta.

Kyllä, koska se kiinnostaa heitä Sorentosta on tullut sen tarjonnan peruspilari. Ennen kaikkea, jos katsomme taaksepäin ja muistamme, kuinka hänen elämänsä alkoi. Sen avulla Kia astui markkinasegmentille, jota se ei tiennyt ja jolla oli monia kilpailijoita. Lisäksi he joutuivat kohtaamaan paljon kritiikkiä, kun lehdistö ja yleisö sanoivat, että se näytti «halvalta» kopiolta aikansa Mercedes-Benz ML:stä. Oliko se totta vai ei…?

Kia Sorento on näiden yli 20 vuoden käyttöiän aikana myynyt yli 3 miljoonaa yksikköä maailmanlaajuisesti…

Kia Sorento juhlii kahden vuosikymmenen kaupallista elämää

On totta, että jos tarkastellaan molempien ajoneuvojen suunnittelua, näemme monia yhteisiä kohtia, mutta Kia-mallissa oli useita ässää hihassaan. Ensimmäinen ja vahvin oli a hinta-tuote -suhde, jota monet sen kilpailijat eivät pystyneet vastaamaan. Rajoitetun mutta houkuttelevan valikoiman lisäksi. Näin ollen se avasi oven monille asiakkaille, jotka eivät siihen asti olleet huomanneet Kiaa, hankkia merkin mallin.

Vuodet kuluivat ja vuonna 2009 saapui toinen sukupolvi. Sen myötä sen muotoilu ja sisustuksen laatu paranivat ja turvallisuus- ja teknologiataso parani huomattavasti. Silloin se «menetti» olemuksensa siirtyä SUV:n puolelle, vaikkakin aina paremmalla kenttäsuorituskyvyllä kuin monet kilpailijat. Merkittävimpiä teknisiä parannuksia ovat huomattava 194 kilon painonpudotus ja parempi aerodynamiikka.

Kia Sorenton kolmas sukupolvi näki valon vuonna 2015. Uutuuksia, jotka tekivät sen erottumaan, ovat Tiger Nose -säleikkö tai design, joka on peräisin brändin suunnittelukeskuksesta Euroopassa. Turvallisuus parani myös vastaanottamalla osallistujia, kuten Adaptive Smart Cruise Control (ASCC). Ja lopuksi neljäs erä debytoi vuonna 2020 parantamalla erityisesti laatua, tekniikkaa ja turvallisuutta sekä lisäämällä hybridiversioita…

Kaiken kaikkiaan yli kaksikymmentä vuotta on kulunut siitä, kun Kia Sorento näki valon ja myyntiluvut tukevat sen ilmestymistä. Tänä aikana Tuotemerkkiä on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Eli se on yli 150 tuhatta yksikköä vuodessa. Lisäksi Euroopassa se ylittää 350 tuhatta toimitusta ja Espanjassa nämä tiedot ovat yli 37 tuhatta yksikköä. Kaikesta tästä on syytä onnitella Sorentoa ja Kiaa…

Onnittelut!

Lähde – Kia