Saltar al contenido

Low Emission Zone Valencia kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

27 de marzo de 2023
Low Emission Zone Valencia kaikki mita sinun tarvitsee tietaa

The vähäpäästöiset vyöhykkeet Valenciassa ovat päivän järjestys, joten noudatetaan muiden kaupunkien ehdottamia suunnitelmia, kuten Madridissa, Barcelonassa tai Sevillassa. Tämä aloite Valencian vähäpäästöinen vyöhyke Se liittyy ilmastonmuutosta ja energian siirtymistä koskevaan uuteen lakiin, joten Valencia ei ole Valencian yhteisön ainoa kaupunki, jonka on toteutettava nämä toimenpiteet.

Miten ajoneuvot luokitellaan DGT:n mukaan?

Ekologisissa asioissa Liikennevirasto on vahvistanut luokituksen, jossa ajoneuvot voidaan sisällyttää päästötason mukaan jopa neljään eri luokkaan:

  • B Tarra. Väriltään keltainen, se on polttomoottoriautoille, jotka täyttävät edellä mainitut EURO-vaatimukset. Tässä ovat henkilöautot, kevyet bensiinikäyttöiset pakettiautot, jotka on rekisteröity tammikuusta 2001 ja dieselajoneuvot vuodesta 2006, sekä yli 8-paikkaiset autot sekä raskaat bensiini- ja dieselajoneuvot, jotka on rekisteröity vuodesta 2006 lähtien.
  • C Tarra. Väriltään vihreä, se viittaa polttoajoneuvoihin, jotka täyttävät uusimmat EURO-päästöt, mukaan lukien bensiinikäyttöiset autot ja pakettiautot, jotka on rekisteröity vuodesta 2006 ja diesel vuodesta 2015, sekä bensiinikäyttöiset ja raskaat ajoneuvot, joissa on yli 8 istuinta. Diesel rekisteröinti alkaen 2014.
  • ECO-tarra. Ne ovat hybridi- ja kaasuajoneuvoja sekä ladattavia sähköajoneuvoja, joiden toimintasäde on alle 40 km, HEV-autoja, maakaasu-, kaasu- tai nestekaasukäyttöisiä autoja, kunhan ne täyttävät C-merkinnän kriteerit.
  • ?Tai päästöt?-tarra. Sinisellä se viittaa tehokkaimpiin ajoneuvoihin, joihin kuuluvat akkukäyttöiset sähkö- ja pidennetyn toimintamatkan ajoneuvot sekä akkukäyttöisten ajoneuvojen lisäksi ladattavat hybridi-sähköajoneuvot (PHEV), joiden toimintasäde on yli 40 km. valmistettu polttoaineesta.

Näihin tarroihin liittyen, jos ihmettelet, mistä niitä saa, on sanottava, että Postitoimistot ovat helpoimpia paikkoja hankkia ne, kun maksat 5 euroa per tarra ja kun tarvittavat asiakirjat esitetään.

DGT on joka tapauksessa ainoa elin, joka voi myöntää tällaisia ​​laitteita, joten meidän on varmistettava, että tarrat ovat virallisia. Muita myyntipisteitä ovat Espanjan työpajaliiton työpajat, hallintopäälliköt, IDEAUTO ja Ganvam.

Millainen on Valencian vähäpäästöinen kartta?

The LEZ Valencia kartta on yrittänyt miellyttää kaikkia niitä, jotka joutuvat liikkumaan auton kanssa Valencian alueella mahdollisimman tasapuolisella jakelulla, joka jakautuu seuraavasti:

  • Pohjoinen alue 1 (AN1). Sitä rajaavat Turia-joen vanha uoma, Ronda Norte ja merirannikko Valencian ammattikorkeakoulun tiloja lukuun ottamatta.
  • Pohjoinen alue 2 (AN2). Tässä tapauksessa se konfiguroidaan koko edellä mainitun yliopiston alueeksi edellisessä kohdassa.
  • Keskusalue (AC). Sitä rajoittaa oikealla puolella vanha Turia-joen uoma, mukaan lukien Colón-, Xàtiva- ja Guillem de Castro -kadut.
  • Eteläalue (AS1). Sen rajaa vanha Turia-joen uoma oikealla rannalla, ja se kattaa myös Avenida del Cidin ja V-30:n, lukuun ottamatta keskusta-aluetta, mutta Nazaretin ja Pinedon kaupungit.
  • South Area 2 (AS2). Tässä ovat kaikki Ronda Surin ja V-30:n välissä sijaitsevat kaupunginosat.

Mikä on sakko määräysten rikkomisesta?

Vaikka tämä koko prosessi on vasta alussa, on toteutettu erilaisia ​​toimenpiteitä sen varmistamiseksi, että ihmiset noudattavat edellä mainittua lakia, jota varten on asennettu 274 kameraa ja 93 ajoneuvon tarkastuspistettä, jotta luvattomien ajoneuvojen pääsy alueelle on parempi valvonta. joita ne eivät vastaa.

Siten, sanktioituja käytöksiä heillä on a summa 200 euroa (100 euroa, jos summa maksetaan ennen kuin 20 päivää on kulunut ilmoituksesta). Omalta osaltaan asennetaan myös 52 ympäristömittausanturia ja 44 muuttuvaa viestintäpaneelia, joiden tarkoituksena on ilmoittaa kuljettajille jatkuvasti ilmanlaadun mukaisista määräyksistä.

zbe kartta valencia

Mitkä ajoneuvot voivat liikkua ilman rajoituksia Valencian läpi?

Selityksen perusteella nykyisten määräysten mukaisesti ainoat autot, jotka voivat liikkua millä tahansa Valencian kaupungin vähäpäästöisillä vyöhykkeillä, ovat ne, joissa on ECO-tarra tai «0-päästöt»-tarra.

Kaikki nämä ajoneuvot on varustettava täydellisesti vastaavalla tarralla. Lisäksi ei pidä unohtaa, että nämä rajoitukset vaikuttavat myös muihin Valencian yhteisön suuriin kaupunkeihin Alicantesta Elcheen (Alicanten maakunnassa), Torrentiin tai Saguntoon Valenciassa ja Villarrealiin tai Castellón de la Planaan Castellón. Siksi on parasta olla tietoinen kunkin paikan vähäpäästöisestä vyöhykkeestä.

Joka tapauksessa, jos etsit sitä, että ajoneuvosi pääsee tietyille alueille, jotka olemme maininneet tässä artikkelissa, sinulla on mahdollisuus löytää käytettyjä autoja Valenciassa Parhaimmilla markkinahinnoilla. Tämän ansiosta sinun ei enää tarvitse huolehtia siitä, ylittääkö autosi edellä mainitut tiet vai ei. vähäpäästöiset vyöhykkeet Valenciassa koska voit liikkua ilman ongelmia.

Oliko tästä viestistä apua?