Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Drag racing on jännittävä moottoriurheilulaji, joka on erityisen suosittu Yhdysvalloissa, mutta intohimo yksipaikkaisiin matkustajiin on myös ylittänyt rajat. A dragster on monille tuntematon ajoneuvotyyppimutta että se on epäilemättä jännittävää ja sinun pitäisi tietää joitakin sen salaisuuksia näistä tapahtumista, jotka ovat päättyneet traagisesti useaan otteeseen.

Se on autokilpailun muoto, jossa kaksi autoa kilpailee keskenään suorassa linjassa seisovasta lähtökohdasta maaliin. Autot kilpailevat ensimmäisenä maaliviivan ylittämisestä ja nopeimmasta. Se on niin yksinkertaista, eli henkilökohtaista, jossa vain ajoneuvon kiihtyvyydellä on väliä. Siksi ne ovat erittäin kevyitä, aerodynaamisia koneita erittäin tehokkailla moottoreilla. saattaa kiihtyy 480 km/h alle 5 sekunnissakokonainen eläimellisyys…

Mikä on dragsteri?

dragsteri

A dragsteri on tarkoitukseen rakennettu auto, jossa on aerodynaaminen kori, joka pystyy laskeutumaan alas vetokaistalla yli 300 mailia tunnissa (> 480 km/h) alle viidessä sekunnissa. Drasteri on kuitenkin enemmän kuin auto, joka voi ajaa nopeasti, koska se on suunniteltu erityisesti drag-ajoa varten. Dragsterit ovat erittäin kevyitä, ja niissä on hyvin pieni runko ja alustan kiskot. Niissä on ahdettu moottori, joka voi tuottaa tuhansia hevosvoimia. dragsterit on rakennettu yhtä asiaa varten: mene nopeasti. Niissä on tarpeeksi tehoa ja kiihtyvyyttä päihittääkseen kaikki muut autot vetoradalla. Nämä ovat viritettyjä koneita, jotka on suunniteltu aerodynamiikkaa silmällä pitäen vähentämään vastusta, mutta joilla on tuhoisa käsiteltävyys ja vakaus, mikä on myös osa näiden kilpailujen adrenaliinia ja vaaraa…

The Drag-kilpailuja järjestettiin Yhdysvalloissa., vaikka Naton joukot toivat niitä myös Eurooppaan kylmän sodan aikana. Tärkeitä kilpailuja järjestettiin muun muassa Isossa-Britanniassa. Lisäksi FIA järjestää mestaruuden sellaisille luokille kuin Top Fuel, Top Methanol Dragster, Top Methanol Funny Car, Pro Modified ja Pro Stock. Ja FIM Europe järjestää vastaavan tapahtuman moottoripyörille kiihdytysradoilla…

Tekniset ominaisuudet

dragster moottori

Tuo on dragsteri Se on periaatteessa yksipaikkainen, jossa on:

 • Alustakiskot alumiinista tai jostain kevyestä metallista, kuten titaanista. Jotkut voivat olla myös valmistettu lasikuidusta tai hiilikuidusta.
 • Alustat on suunniteltu joustavasti, mikä mahdollistaa sen, että auto vaimentaa paremmin iskuja ja estää autoa muodostumasta vaaralliseksi ammukseksi muille kuljettajille tai kuljettajalle itselleen.
 • Drasterin etuosassa on ohjaus, jonka pyörät ovat kooltaan erittäin pieniä ja jotka tavallisesti päättyvät pisteeseen vastuksen tai aerodynaamisen vastuksen vähentämiseksi.
 • Takaosassa on ajoneuvon moottori, tasauspyörästö ja vaihteisto. Joissakin dragster-tyypeissä se voi kuitenkin olla edessä, ja niissä on myös etuveto.
 • Drasterin moottori on yleensä ahdettu polttomoottori, joka polttaa typpeä. Usein niitä ei syötetä tavanomaisella bensiinillä tai dieselillä, vaan käytetään muita tehokkaampia polttoaineita, kuten metanolia.
 • Joidenkin mallien teho voi ylittää 10 000 CV.
 • Taka-akselin renkaat, jossa vetovoima kohdistuu, ovat yleensä erittäin suuria eturenkaisiin verrattuna.
 • Näillä nelipyöräisillä ajoneuvoilla on yleensä suuri akseliväli.
 • He kulkevat yleensä neljä mailia, noin 402,25 metrin matkaa radalla.
 • Tällä etäisyydellä ne saavuttavat yleensä yli 500 km/h huippunopeuden.
 • Nopeaa jarrutusta varten käytetään usein laskuvarjoa, joka hidastaa nopeutta huomattavasti, kun se asetetaan ajoneuvon takaosaan, kuten hävittäjiä.

Drasterin teho ja nopeus

Dragsterit on suunniteltu vain yhteen asiaan: kiihdytä mahdollisimman nopeasti ja saavuttaa suuret nopeudet lyhyessä ajassa. Erittäin kevyt alusta ja suuri hevosvoimainen moottori hoitavat loput. Nämä koneet voivat saavuttaa jopa 300 Mph:n nopeuden alle 5 sekunnissa. Jotkut jopa pystyvät murtamaan äänivallin maalla, mikä on todella vaikuttavaa. Siksi ne on varustettu a järjestelmä nimeltä «dreadnought»joka vaimentaa ääntä, kun ne rikkovat esteen kuten lentokoneet.

Drastereiden tyypit

dragster-tyypit

Välissä dragster-tyypit olemassa olevat voimme erottaa:

 • etuvetoiset dragsterit: ovat dragstereita, joiden moottori sijaitsee auton edessä. Tämän tyyppisellä dragsterilla on suurempi mahdollisuus pyöriä kilpailun alussa, koska paino on enemmän eteenpäin autossa. On kuitenkin myös mahdollista, että perinteinen takamoottorilla varustettu dragster voisi «pyörtyä», varsinkin jos autossa on erittäin korkea erotussuhde.
 • Takamoottoriset dragsterit: Ne ovat perinteistä dragsterityyppiä, jonka moottori sijaitsee auton takana. Tämän tyyppisessä dragsterissa on enemmän painoa auton takaosassa, mikä tarjoaa paremman pidon käynnistyksessä. Sen pyörimismahdollisuus on myös pienempi, koska moottori on kauempana vetävistä pyöristä.
 • etumoottorin dragsterit: Kutsutaan myös «keskimoottorin» dragstereiksi, ja niissä on moottori auton keskellä. Tämäntyyppiset dragsterit ovat yleensä raskaampia kuin takamoottoriset dragsterit, mutta ne ovat silti erittäin nopeita ja kykenevät suuriin nopeuksiin.

Drag Racingin perusteet

dragsteri

Niitä on monia erilaisia drag kilpa, ja jokaisella niistä on omat säännöt. Kestävyyskilpailut ovat yleisimpiä. Tämän tyyppisessä kilpailussa kaksi dragsteria kilpailevat vastakkain kunkin kierroksen voittajan kanssa, joka etenee seuraavalle, kunnes hänet voitetaan. Toinen yleinen drag racing -tyyppi on nimeltään seisontalähtökilpailu, ja se on «one-on one» -muoto. Tämän tyyppinen drag racing ajetaan yleensä niin, että suuri määrä autoja lähtee samaan aikaan, ja vain nopein auto pääsee seuraavalle kierrokselle.

The tukikilpailuja ja poistumiskilpailuja seisominen ovat kaksi esimerkkiä heads-up-kilpailusta. Tämän tyyppisissä kilpailuissa kukin dragsteri kilpailee kelloa vastaan ​​ja lisää usein kahden auton kuluneen ajan kilpailun jälkeen määrittääkseen voittajan. Toinen drag racing -tyyppi on heads-up-ajo, joka on sama kuin bracket-ajo, vain kierroksen voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle seuraavaa juoksijaa vastaan.

Drag racing luonteeltaan ne ovat vaarallinen urheilulaji. Kilpailijat työntävät usein autonsa rajoihin ja joskus ylittävät ne. Tämän seurauksena turvallisuus on kriittinen prioriteetti drag racingissa. Dragracissa käytetyt autot ovat erittäin tehokkaita, mutta myös erittäin kevyitä. Lentäjät käyttävät kypärää, turvavöitä ja paloa hidastavia vaatteita vammojen estämiseksi onnettomuuden sattuessa. Itse radat on suunniteltu turvallisuutta ajatellen etusijalla.

drag racing turvallisuutta

Ei voida kiistää, että drag racing on sitä vaarallinen urheilulaji. Autot ovat tehokkaita ja kuljettajat ajavat ne äärirajoille, kun tilaa on vähän ja esteet hyvin lähellä. Ei ole harvinaista nähdä, kuinka he usein joutuvat onnettomuuksiin tai siirtyvät vastakkaiselle kaistalle, mikä joskus päättyy traagisiin kuolemaan, kuten on nähty urheilun aikana. Mutta onneksi lentäjät käyttävät useita turvatoimenpiteitä onnettomuuksien välttämiseksi:

 • Lentäjät käyttävät kypärää.
 • Autoissa on turvahäkki, joka on suunniteltu suojaamaan niitä onnettomuuden sattuessa.
 • Lentäjät käyttävät myös turvavöitä.
 • Autot on varustettu laskuvarjoilla, jotka auttavat niitä hidastamaan vauhtia kilpailun päätyttyä.

Suosio

rotu

Drag racingin jännitys tulee siitä voiman ja nopeuden tunteesta, jonka kuljettaja kokee kilpaillessaan muita joukkueita vastaan, ja myös siitä tavoittaa yleisön. Se on nopeuden ja taidon testi, jossa kuljettaja yrittää päästä alas radalle mahdollisimman nopeasti, samalla varmistaen, että hän säilyttää hallinnan ja ei riko sääntöjä. On innostava kokemus olla voimakkaan dragsterin ratissa, kun se kiipeää radalla matkalla kohti nopeaa aikaa, ja sen faneja on valtavasti USA:n kaltaisissa maissa, mutta sen suosio kasvaa myös muualla maailmassa. myös, varsinkin Euroopassa.

On harvinaista nähdä tällaista drag-kilpailua ilman joitain tapaus, myös jotain jännittävää faneille, kunhan lentäjä ei tietenkään kärsi minkäänlaista vahinkoa. Mutta auton törmäyksen näkeminen näillä nopeuksilla ja korin kappaleiden ja muiden osien räjäyttäminen on aina houkuttelevaa.

Vetokilpailut ovat yksi suosituimmista moottoriurheilulajeista. Siksi ne ovat säilyneet vuosikymmeniä, siitä lähtien, kun ne alkoivat 1920-luvulla Yhdysvalloissa. Sillä vuosikymmenellä ne ilmestyivät, vaikka niistä tulikin suositumpia vasta 1950-luvulla, jolloin NHRA perustettiin. Drag racing on tullut entistä suositummaksi viime vuosina, erityisesti Yhdysvalloissa. Nykyään televisioidaan monia hiihtokilpailuja, mikä on lisännyt niiden suosiota veteraanien ja myös nuoremman yleisön keskuudessa…