Varmasti useammin kuin kerran olet noussut autosta ja kun menet sulkemaan oven, saat kouristuksen sormiin. Epämiellyttävä tunne, joka voi tulla vaaralliseksi ääritapauksissa. Täällä kerromme, miksi auto kouristuu ja kuinka välttää se.

Epämiellyttävä kramppi staattisen sähkön takia ja ajoneuvossa se voi johtua useista syistä. On kuitenkin selityksiä, jotka ovat vanhentuneet, vaikka ne ovat edelleen osa kansan viisautta.

Staattista sähköä auton ilmankitkasta

Rungon kitka ilman kanssa aiheuttaa staattista sähköä

Tämä syy ei ole kovin yleinen nykyään. Vuosikymmeniä sitten autot olivat ahtaita, koska niitä ladattiin staattisella sähköllä ilman kitkan kanssa koriin. Vaikutus, joka esiintyy myös lentokoneissa, vaikkakin paljon korkeammilla kuormituksella.

Nykyään laki vaatii sen Pyörimisnauha renkaista ottaa kumia joka auttaa poistamaan staattista sähköä. Sen puhekieli on seepra raita ja mahdollistaa ajoneuvon purkamisen maahan. Näin on, koska mitä enemmän piitä pyörässä on, sitä enemmän se lataa sähköä ja joka kerta kuljettaa enemmän piitä parantaakseen sen kestoa. Myös olemassa muita materiaaleja, kuten hiilimustaa (piin sijaan), jotka auttavat renkaan johtavuuden olemaan hyvä.

Jos tämä tapahtuu autossasi ja sinulla on niitä epäilyttävän alkuperän renkaat, ne voivat olla syyllisiä autosi kouristukseen. Mikä lisää syitä miksi väärennettyjä renkaita ei saa käyttäävaikka ne olisivat kuinka halpoja.

Monet renkaat auttavat purkamaan staattista sähköä autosta järjestelmillä, kuten seeprakaistalla

Hankaa verhoilua autosta noustessa

Toinen syy, tällä kertaa paljon yleisempi, ilmenee autosta poistuttaessa. Tällä hetkellä liukumme istuimelle, joten vaatteidemme kitka verhoilun kanssa luo staattista sähköä. Heti kun menemme pelaamaan a metalliosa autosta purkaamme sähkön ja siitä aiheutuvan iskun.

Autoteollisuus yrittää vähentää näitä sähkövarauksia ja tutkii uusia materiaaleja, koska ne voivat muuttua vaaralliseksi. Jossain ääritapauksessa, esimerkiksi huoltoasemalla, sähköpurkaus voi aiheuttaa tulipalon, jonka seuraukset me kaikki kuvittelemme, vaikka onneksi se on jotain hyvin epätodennäköistä.

Huomioi staattisen sähkön purkaminen ennen tankkausta huoltoasemalla

Joka tapauksessa, esimerkki siitä, kuinka vaarallista staattinen sähkö voi olla ääritapauksissa, on tämä vaaramerkki bensiinipumppuissa Yhdysvalloissa. Sen käännös on seuraava: «Varoitus. Räjähdysvaara staattisen sähkön kipinän takia.

Ennen kuin käytät pumppua, kosketa paljain käsin mitä tahansa autossasi olevaa metallia, joka on kaukana polttoainesäiliöstä. Tämä purkaa kehosi staattisen sähkön. Jos tyhjennys epäonnistuu kokonaan, bensiinihöyryt voivat syttyä palamaan.

Älä palaa autoon tankkauksen aikana. Istuimia hankaamalla voi muodostua staattinen varaus, joka sytyttää höyryt.»

Kuinka estää auton aiheuttamasta kouristuksia

Voit välttää kramppeja joillain temppuilla

Niin kauan kuin odotettua ratkaisua ei saavuteta merkeiltä, ​​voimme yrittää poistaa kramppia jollain keinolla yksinkertaisia ​​vinkkejä:

  • Yksi ratkaisu, maultaan kyseenalainen, ovat tyypilliset puiset pallo-istuimen päälliset. Lisäksi sanotaan, että tämä artikkeli ehkäisee hikoilua ja antaa selkään verenkiertoa kiihdyttävän hieronnan. Tällä tavalla emme kosketa niin paljon auton verhoilua ja meidän on vaikeampi ottaa vastaan ​​kramppi.
  • Toinen ratkaisu, jota voimme soveltaa, on, kun aiomme sulkea auton oven, kosketa sitä avoimella kämmenellä. Tällä tavalla saamme sähköiskun samanlaisena, mutta koska se on sormea ​​suuremmalla pinnalla, tuskin huomaamme sitä. Sitä voidaan pelata myös rystysten kanssakoska vaikka kosketuspinta on pieni, kouristuksen tunne on paljon pienempi kuin sormenpäissä.
  • Useiden vuosien jälkeen, kun olen saanut sähköiskuja työpajoissa olevista muovisuojista, käytän henkilökohtaisesti ratkaisua, joka on mielestäni tehokkaampi. Ehdottamani ratkaisu on, että kun nousemme autosta, ennen kuin kosketat jalkojasi maahan, meidän on tartuttava kädellämme automme pylvääseen tai kattoon. Tällä tavalla kätemme on jo kosketuksissa auton metalliosaan, joten voimme laskeutua rauhallisesti ilman pelkoa kramppeista.
  • Koska renkaissa on seepraraita, joka purkaa staattista sähköä, autoja, joissa on antistaattiset nauhat tai sairaudenestonauhat, ei enää usein näe. Mutta jos se tapahtuu sinulle usein, voit yrittää käyttää sitä. Ainakin jos olet varma, että kyseessä ei ole väärennetyt renkaat tai hankaus verhoilua vasten.