Saltar al contenido

Millainen auto ostaa? Onko automaatti vai manuaali parempi auto?

8 de junio de 2022
1637815396 414 Auton WLTP paastokierto mika se on ja mika on sen saato

A auto manuaali- tai automaattivaihteistolla? Tämä on yksi kysymyksistä, joita kuljettajat kysyvät itseltään nykyään, kun he ajattelevat, millaisen auton ostavat, missä he ovat olleet. automaattiset muutokset saavat jalansijaavielä muutama vuosi sitten vain vaihtoehto suurille tai ylellisille ajoneuvoille, mutta nyt sitä ehdotetaan sen helppokäyttöisyyden vuoksi kaikenlaisissa autoissa, jopa kompakteissa tai hyötyajoneuvojen korkeimman valikoiman versioissa. Mutta mitä eroja on uuden tai käytetyn auton manuaali- tai automaattivaihteiston ja tilaisuuden välillä? Onko toinen todella parempi kuin toinen?

Manuaalivaihteiston edut

Seuraavaksi kerromme sinulle manuaalivaihteistolla varustetun auton valinnan edutmutta myöhemmin puhumme myös tällä vaihteistolla varustetun auton valinnan negatiivisimmista kohdista.

halvempaa: Yleissääntönä on, että manuaalivaihteistolla varustetut autot ovat halvempia, koska niiden edelleen edustavan volyymin vuoksi niiden valmistuskustannukset ovat alhaisemmat. Erot samalla moottorilla ja ominaisuuksilla, mutta manuaalivaihteistolla ja toisella automaattivaihteistolla varustetun auton välillä voivat olla vähiten 1 000 ja 2 000 euron välillä.
Vähemmän kulutusta hyvällä hoidolla: Automaattivaihteistolla varustetut autot kuluttavat hallinnastaan ​​johtuen yleensä korkeampaa kulutusta, mutta ne ovat yhä hienostuneempia, ja tämä etu riippuu siitä, kuinka kuljettaja tuntee manuaalisen autonsa, jota hän voi puristaa oikein saavuttaakseen alhaisemman kulutuksen.
Suorempi vastaus ja parempi hallinta: joissakin automaattivaihteistolla varustetuissa autoissa tapahtuu, että ajoneuvo ei vastaa vaatimuksiimme niin nopeasti kuin haluaisimme. Manuaalisella muutoksella on helpompi muokata ja saada haluttu vastaus. Itse asiassa useimmissa urheiluautoissa on edelleen manuaali- tai automaattivaihteistovaihtoehtoja, mutta joiden vaihteet voidaan valita ratin takana olevilla päillä ja muilla tavoilla.

manuaalinen vaihdevipu

Käsivaihteiston huonot puolet

Jos aloittelevalta kuljettajalta kysytään, minkä tyyppistä autoa hän suosii, manuaali- vai automaattivaihteistolla varustettua, hän valitsee varmasti jälkimmäisen, johtuen rampilla seisomisesta ja joidenkin manuaalivaihteistoon tottumisesta aiheutuvasta päänsärystä. autoja.

Enemmän keskittymistä ja huolta: manuaalisten vaihtojen käsittely vaatii suurimman osan ajasta, että käsi roikkuu nupista vaihtamaan vaihdetta tietyllä hetkellä. Lisäksi on välttämätöntä hallita kytkintä oikein, jotta vältytään vaurioilta vaihdon yhteydessä. Vaikka manuaalivaihteistolla varustetun auton ajaminen muuttuukin vaistomaiseksi.
1640821829 254 Viisi sahkoauton etuaVäärinkäytöstä johtuvat viat: johdettu yllä olevasta, manuaalivaihteiston väärä käyttö voi aiheuttaa autovaurioita. On totta, että korjaamokäynnit ovat halvempia kuin automaattiauton tapauksessa, mutta niitä on myös useammin. Paras esimerkki manuaalivaihteiston väärinkäytöstä on se, kun rampilla ei ole osattu käyttää kytkintä oikein ja siitä tulee palaneen hajua. Manuaaliset muutokset riippuvat paljon enemmän kuljettajan taidosta.
Katoaminen sähkötulevaisuudessa: manuaalivaihteistot on tuomittu häviämään muutamassa vuodessa, vaikka on vaikea määrittää milloin, koska sen sanelee sähköautojen edistyminen, joista puuttuu mekaniikkatyypeensä vuoksi manuaalivaihteistot. Itse asiassa joissakin autokouluissa ajokortin saa saada vain automaattiautoihin, nyt kun sen osuus on noussut ja tulevaisuus on tälle vaihteistolle suotuisampi.

Automaattivaihteiston edut

Olemme hahmotellut edellisissä osioissa automaattivaihteistolla varustetun auton edut käsivalintaiseen vaihteistoon verrattuna. Heidän läsnäolonsa lisääntyy kaikentyyppisissä autoissa ja ne ovat saaneet jalansijaa myös kuljettajissa, jotka ovat ajaneet käsivalintaisilla vaihteistoilla varustetuilla autoilla koko elämänsä ja jotka tiesivät automaattivaihteistoista, koska niitä on käytetty kuorma-autoissa ja muissa yleisimmissä autoissa. usein ja säännöllisesti.

lisääntynyt mukavuus: kuten olemme sanoneet, automaattivaihteistot ovat mukavuuden synonyymejä ja niitä kokeilleet pysyvät yleensä. On totta, että käsivalintaisen vaihteiston emotionaalisuus vähenee, mutta automaattivaihteistot kaikissa versioissaan (kaksoiskytkin, jatkuva variaattori, sekventiaalinen, pilotoitu…) parantavat kokemusta, koska ne antavat kuljettajalle mahdollisuuden keskittyä vain ja yksinomaan ajossa.
Älykäs ja teknologinen: Aikaisemmin automaattivaihteistot olivat hitaita ja saattoivat jumiutua ilman asianmukaista huoltoa, mutta nykyään useimmissa markkinoiden halutuimmista ja arvostetuimmista autoista on tällainen vaihteisto. Kehittyneimmät ovat ihmistä älykkäämpiä ja aktivoivat polttoaineensäästötilat tai korjaavat kuljettajan huonoja tapoja vähentäen ja lisäämällä kierroksia juuri oikeilla paikoilla.
Ihanteellinen jokapäiväiseen käyttöön: Automaattivaihteistot on suunniteltu vastaamaan oikein useimpiin päivittäisiin reitteihin. Automaattivaihteistolla varustetut autot kärsivät paljon vähemmän kuin manuaalivaihteistolla varustetut autot esimerkiksi liikenneruuhkassa. Kuten olemme jo sanoneet, tulevaisuuden autot, sekä sähköiset että autonomiset kaikilla tasoillaan, tuovat automaattivaihteiston. Lisäksi niillä, joilla on vielä makua manuaalivaihteiston käyttöön, on käytössään automaattiset autot manuaali- tai peräkkäiskäytöllä. Brändit panostavat niihin yhä enemmän ja investoinnit automaattivaihteistoihin ovat poikkeuksia lukuun ottamatta suurempia kuin manuaaleihin.

automaattinen vaihdevipu

Automaattivaihteiston huonot puolet

Huolimatta siitä, että automaattivaihteistot ovat yhä hienostuneempia, mukavia ja niistä on tullut suosittuja kaikentyyppisissä autoissa, on kuljettajia, jotka eivät ole tottuneet niihin ja jotka ovat edelleen käsivaihteiston apostoleja. Tässä on joitain heidän esittämistä argumenteista:

10 parasta pienta sahkoautoakalliimpaa huoltoa: automaattivaihteistolla varustetut autot vaativat mekaanisen monimutkaisuuden vuoksi kalliimpaa huoltoa. Jotkut kuljettajat jättävät tämän huomioimatta ja aiheuttavat vikoja automaattivaihteistolla varustetuissa autoissaan, koska ne eivät tarkista näitä järjestelmiä oikein. Automaattivaihteistoissa on enemmän liikkuvia osia ja elektroniikkaa, mikä lisää kustannuksia korjaamossa. Kuten olemme todenneet, automaattivaihteistolla varustetut autot ovat puolestaan ​​yleensä kalliimpia kuin vastaavat manuaalivaihteistolla varustetut autot.
tylsämpää ajaa: niiden ei tarvitse olla, mutta jotkut kuljettajat syyttävät automaattivaihteistolla varustettuja autoja tietystä yksitoikkoisuudesta, ja on niitä, jotka pitävät niiden tekemät muutokset luonnottomina, antaen auton pyöriä liikaa tai pudottaa liian monta kierrosta. Tämä haitta riippuu auton automaattivaihteistotyypistä, mutta jälleen kerran pääkysymys on hinta. Jos auto on huippuluokkaa, niin tavallisinta on, että siinä on automaattivaihteisto, jossa on mahdollisuus joko manuaali- tai sekventiaalivaihteistoksi ja jonka vaihteet ylös tai alas on luonnollisempaa.
korkeampi kulutus: kuten käsikäyttöisiä autoja käsittelevässä osiossa käsittelimme, kulutus on osa, joka riippuu kuljettajasta ja valuuttakurssista, mutta yleensä tasaisissa olosuhteissa ja hyvällä hoidolla automaattivaihteistolla varustetut autot kuluttavat enemmän. Erot ovat suuremmat vanhemmissa malleissa, joissa työntövoima ei ollut yhtä jatkuvaa ja vaihteiden välillä oli taukoja. Kulutuserot manuaali- ja automaattivaihteiston välillä voivat olla 10-15 % manuaalivaihteiston hyväksi.

Vaihda autosi automaatti- tai manuaalivaihteistolla Clicarsissa

Clicarsilla sinulla on laaja valikoima automaatti- ja manuaaliautoja, jotta voit tehdä halutuimman muutoksen, jolla löydät unelmiesi auton. Vakuuttaaksemme sinut valuuttakurssista ja ajoneuvon ominaisuuksista tarjoamme sinulle 15 päivän tai 1 000 kilometrin kokeilujakson. Jos et ole vakuuttunut, palautamme rahasi.

Oliko tästä viestistä apua?