Saltar al contenido

Mitä on vesiliirto ja miten sitä vältetään

11 de mayo de 2023
Mita on vesiliirto ja miten sita valtetaan

Jos vielä ihmettelet mikä hän on vesiliirtoa, täällä puhumme enemmän tästä konseptista, jota ei esiinny vain radoilla tai suurilla nopeuksilla, vaan myös tiellä sellaisenaan ja mahdollisuudella, että se tapahtuu, jos mennään jonkin verran nopeusrajoitusten yläpuolelle. Siksi lähdemme siitä lähtökohdasta, että noudatamme liikennesääntöjä välttääksemme tämän ilmiön, joka on joka tapauksessa tuntemisen arvoinen.

Mitä on vesiliirto?

Tämä on näkökohta, joka ilmenee, kun menetämme kosketuksen renkaan ja tienpinnan välillä liiallisen veden kertymisen vuoksi. Tällainen ongelma voi johtaa pidon huomattavaan menettämiseen ja siten auton hallinnan menettämiseen. Joka tapauksessa puhumme merkittävän riskin syntymisestä ajon aikana.

Voimme sanoa sen sadetta ja vesiliirtoa Ne ovat kaksi käsitettä, jotka liittyvät toisiinsa, mutta kuten monet asiat elämässä, voimme tehdä kaikkemme, jotta sitä ei tapahdu. Joka tapauksessa on huomattava, että tämä ilmiö ilmenee kolmesta pääsyystä alkaen säästä, erityisesti johtuen ylimääräisestä sadevedestä tietyssä kohdassa.

Varmasti meille on käynyt niin, että ajon aikana alkaa sataa kovaa vettä ja joudumme varotoimenpiteenä hidastamaan vauhtia, koska muuten olisi todennäköisempää, että meille sattuisi edellä mainittu vesisuunnittelu. Tämän jälkeen toinen syy on se, että tie ei voi mainitun ylimääräisen veden takia imeä vettä halutussa ajassa joko huonon kuntonsa vuoksi tai koska se on fyysisesti mahdotonta, koska lyhyessä ajassa on satanut paljon.

Silloin vesilautat, koska salaojitus ei ole mahdollista tämän hetken sääolosuhteissa. Tämän lisäksi kolmantena korostettavana tekijänä olisi vesiliirron vaikutus renkaiden kuntoon. Itse asiassa korostamme, että ne ovat ainoa kosketuspiste tien kanssa, joten niiden on oltava optimaalisessa kunnossa ajoa varten.

Joka tapauksessa puhutaan tilanteista, joita ei voida välttää putoavan vesimäärän vuoksi, mutta yhtä lailla renkaat on suunniteltu niin, että mahdollisimman paljon vettä imetään pois niin, että ajo soveltuu alle. kaikki mahdolliset ehdot.

Siten läpi rakenteen voimme nähdä, että siellä on viemärikanavia, jotka johtavat veden poistumiseen huonolla säällä ajettaessa. Samalla tavalla tämä rooli, vaikkakin toissijaisemmalla tavalla, on myös kumien urilla. Lopuksi korostamme tätä nopeutta toisena tekijänä, joka on otettava huomioon vältettäessä vältä vesiliirtoa.

Mitä tehdä ennen vesiliirtoa?

On totta, että huonoissa tieolosuhteissa meidän on oltava varovaisempia ja ajettava pienemmällä nopeudella. Jos olemme kuitenkin olleet mukana pyörän luistossa, emme voi tehdä juuri mitään, vaikka toistammekin, että renkailla on tarkat olosuhteet veden poistamiseksi, kunhan ajetaan riittävällä nopeudella.

Siinä tapauksessa, että menetämme hallinnan, huomaamme auton ikään kuin kelluisi edellä mainitulla vesialtaalla, mikä johtaa liialliseen veden kerääntymiseen pyörille ja pidon menettämiseen tiellä muutaman metrin. Siinä tapauksessa meidän on nostettava varovasti jalkamme kaasupolkimelta ja pidettävä kätemme lujasti pyörässä.

Itse asiassa, mitä meidän ei koskaan pitäisi tehdä, on ottaa äärimmäisiä tai hätäisiä toimia, vaikka tilanne olisi monimutkainen, koska tämä voi tarkoittaa, että auto poistuu tieltä tai törmäämme kaiteisiin tai muihin tien osiin. Lisäksi jos teemme tämän väärän päätöksen, voimme vain muuttaa auton tasapainoa ja hallinnan menetys on enemmän kuin taattu.

Tiedämme, että tilanne voi olla jännittävä, mutta parasta on pysyä rauhallisena ja toimia pehmeästi toivoen, että renkaat ovat tyhjentäneet vedestä ja saaneet takaisin menetetyn pidon. Tiedämme kuitenkin, että tämä voi tapahtua hyvin nopeasti, joten meidän on toimittava yhtä nopeasti.

Tarkista renkaat, keskeinen näkökohta

Nykyään renkaat ovat onneksi ja tekniikan ansiosta parantuneet paljon ja autoissa on avustajia, jotka ilmoittavat kunnosta, mutta kuntoa ei haittaa tarkistaa silloin tällöin.

Samoin jos lähdemme matkalle ja tiedämme, että siellä voi olla huono sää, on enemmän kuin suositeltavaa tarkistaa sen kunto, jotta ei tule ongelmia sateen sattuessa. Lisäksi korostamme, että tämä ilmiö voi vaikuttaa sekä etu- että takapyöriin.

nyt kun tiedät mitä on vesiliirto, voimme vain toivoa, että käytät ajoneuvoa asianmukaisesti tämän ilmiön estämiseksi. Joka tapauksessa, jos se tapahtuu meille ja jäämme auton ylittämään tai olemme joutuneet onnettomuuteen, muista, että ensin on toimittava varovasti ja tarkastettava tien yleinen kunto ja soitettava tarvittaessa hinausauto tai aloita työ uudelleen. marssi, jos ajoneuvossamme ei ole vaurioita, jotka estävät meitä jatkamasta.

Oliko tästä viestistä apua?