Saltar al contenido

Orgaaniset akut, sähköautojen tulevaisuus

29 de julio de 2021
Orgaaniset akut sahkoautojen tulevaisuus

Aiemmin tänä vuonna Mercedes esitteli upean Vision AVTR -prototyypin teknologiamessuilla CES Las Vegasissa (USA). Itseohjautuva nelipyöräinen sähkökäyttö, 475 hv ja itsenäiset pyörät sen siirtäminen sivuttain (eikä vain eteen- tai taaksepäin kuin tavallinen auto) on yksi kehittyneimmistä tulkinnoista siitä, mitä tulevaisuuden auto.

Vision AVTR: n yllättävin asia on kuitenkin edelleen piilotettu upean korinsa alle. Se on a erittäin tyhjä akku, tuskin 10 senttimetriä korkea, mutta suurella kapasiteetilla 110 kWh joka antaa Mercedes -prototyypille itsenäisyyden 700 kilometriä ja se latautuu induktiivisesti (ei kaapeleita) sisään alle 15 minuuttia.

Tämän akun tekniikka on mullistava, koska se on luomua Toisin kuin tähän mennessä tunnetut, metallikoostumuksella. Se perustaa toimintansa grafeeniin, yhdiste puhdasta hiiltä, ​​joka muistuttaa grafiittia jota käytetään lyijykynäkaivoksessa, ja sen suuri ympäristöetu on se, että se tekee paristojen valmistuksesta hiilineutraalin luonnon, eli se ei tuota hiilidioksidia2 joka saastuttaa ilmakehän grafeenista lähtien 100% kierrätettävissä kompostoimalla. Taloudellisesti sen tuotanto ei riipu mineraaleista, kuten litiumista, kobolttista tai kuparista, jotka ovat alttiina suurille hintaerotuksille. sen niukkuuden vuoksi ja maantieteellinen sijainti.

Horisontti 2039

Kuitenkin, ja kuten todettu Andreas Hintennach, Mercedeksen akkututkimuksen johtaja, «Se on lupaava tekniikka, joka toimii jo laboratoriossa, mutta sen käytännön soveltamista ei harkita ennen 20 vuotta ”. Tämä on aika, joka kestää siirtyä nykyisistä litiumioniakkuista orgaanisiin paristoihin ilmestyy vuonna 2039 ja kuten he huomauttavat saksalaisesta brändistä, he voisivat parantaa itsenäisyyttäsi vielä 25%, mikä merkitsisi mahdollisuutta saavuttaa 1 000 kilometrin kantama yhdellä latauksella.

Orgaaninen tekniikka, joka perustuu grafeeniin se ei ole ainoa tapa kehittyä jota noudatetaan autojen akkujen alalla. Kokeita tehdään myös ns. Kiinteän akun alalla, joka korvaa perinteisten akkujen nestemäinen elektrolyytti (rikkihappo) kiinteällä keraamisella materiaalilla. Etuna on, että ne ovat erittäin kompakti ja modulaarinen, lisäksi välttää ylikuumenemista ja älä turvaudu syttyvää materiaalia, kuten happoa, vaikka niiden haittana on hitaampi kuormitus.

Ja se toimii myös muuntyyppiset litium-ioni-rikki-akut tai litium-happi, lupaavilla tuloksilla ei vielä sovellettavissa sarjatuotantoon johtuen a Elinkaari on liian lyhyt kustannusten poistamiseksi. Mutta tämänkin ongelman odotetaan ratkeavan vuosikymmenen kuluessa.

Lähestymistapa orgaaninen akku, Mercedeksen kehittämän kaltainen, on avannut uuden ja viitteellisen tulevaisuuden käyttää runsaasti orgaanista ainetta energian varastointiin. Hyvä esimerkki on lehdessä julkaistu viimeaikainen työ Luonto Cambridgen Imperial Collegen (Yhdistynyt kuningaskunta) ja Espanjan korkeamman tieteellisen tutkimuksen neuvoston (CSIC) tutkijat vihreä joka voi muuttaa tulevaisuuden.

Tutkimus osoittaa Kinonin sähkömagneettiset ominaisuudet, ligniinimolekyyli, joka on maailman runsain kasvipolymeeri ja joka mahdollistaa sellaisten paristojen kehittämisen, jotka hyödyntäisivät energian varastointikapasiteetti orgaanisista yhdisteistä. Paljon halvempaa ja ekologisempaa kuin nykyisissä paristoissa käytetyt materiaalit. Akut, jotka takaavat liikkuvuuden tulevaisuudessa, ovat vasta alkaneet.

Oliko tästä viestistä apua?