Saltar al contenido

Puristetut maakaasuautot, onko se kannattavaa?

4 de noviembre de 2022

Kuten nestekaasu, CNG se on myös kaasu, joka voidaan asentaa ajoneuvoihin ja muuttaa ne malleiksi bipolttoaine. Näin voidaan vähentää päästöjä ilmakehään ja pitää huolta ympäristöstä. Vuosien varrella CNG:n käyttö on laajentunut niin paljon, että se on saavuttanut EMT-bussit. Tarkemmin sanottuna näissä linja-autoissa käytetään biometaania, jota tuotetaan Valdemigómezin biokaasun käsittelylaitoksessa Madridissa, muttaon CNG kannattavaa?

Vaikka se on vähemmän yleistä kuin nestekaasu, Puristettu maakaasu, CNG, voidaan tankata useilla huoltoasemilla. Totuus on, että vaikka se alkoi hyvin samankaltaisella hinnalla kuin nestekaasun hinta, se on viime kuukausina kokenut huomattavan hinnannousun.

Mikä on CNG ja mikä on sen kannattavuus?

Puristettu maakaasu koostuu 250 baarin paineessa varastoidusta maakaasusta ja tuottaa pieniä määriä CO2. Toisin kuin öljy, sen ei tarvitse saada ylimääräisiä käsittelyjä ja mukautua lämpö- ja hybridimoottoreihin. Vaikka se on melko laajalle levinnyt vaihtoehtoinen polttoaine, on silti melko monimutkaista löytää huoltoasemia, joilla on tätä kaasua saatavilla.

Totuus on, että CNG on kannattavaa. Nestekaasun tapaan perinteiset ajoneuvot voidaan muuttaa ja niiden hinta on välillä 1600 ja 3200 euroa, mutta mainittu investointi voidaan saada takaisin muutamassa kuukaudessa. Voit kuitenkin saada myös 75 % alennuksen mekaanisten vetoajoneuvojen verosta ja ne ovat vapaita rekisteröintiverosta.

Kuten loputkin ECO-merkillä varustettuja ajoneuvoja Liikenneviraston mukaan myös tietullien läpikulku ja pysäköinti säännellyillä pysäköintialueilla alennetaan.

Muista se sisään napsautuksia Sinulla on laaja valikoima käytetyt CNG-autot. Nämä autot tarjoavat sinulle paremman tehokkuuden ajon aikana, sinulla on vähemmän melua ja tärinää ja voit myös ajaa erittäin saastuneissa skenaarioissa.

Oliko tästä viestistä apua?