Saltar al contenido

Pyörät vai napakapselit, kumpi on parempi? Kumpi autossasi on?

14 de abril de 2023
que es una llanta

Ajoneuvojen pyörät ovat päivittäistä painoa ja iskuja tukeva elementti, joten niiden osien tulee tarjota maksimaalinen suorituskyky ja turvallisuus. Monet kuljettajat eivät ole tietoisia tästä ero pyörien ja napojen välillä. Selvitä, mikä vaihtoehto on suositeltavin kullekin ajoneuvotyypille ja kuljettajalle.

Mitkä ovat renkaat?

Vanne on metallikappale, jonka päälle rengas asetetaan. Päätoimintona on tukea ajoneuvon painoa ja tukea renkaan kumiosaa, minkä vuoksi ne on yleensä valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten teräksestä, alumiinista, hiilikuidusta, metalliseoksesta tai magnesiumista.

Teräsvanteet ovat suosituimpia matalan ja keskitason ajoneuvoissa, kun taas kevytmetalli-, magnesium- ja alumiinivanteet sijoitetaan yleensä huippuluokan tai urheiluautoihin. Hiilikuitupyörät tarjoavat parhaan suorituskyvyn: pidon, kiihtyvyyden, jarrutuksen ja vaimennuksen.

Mitä tulee renkaiden ominaisuudet, sen leveys on 15–19 tuumaa. Tämä ajoneuvon osa tarjoaa ajoturvallisuutta, mutta sitä voidaan pitää myös koriste-elementtinä.

Mitä hubcapit ovat?

Hubcaps ovat koristeellisia kuin käytännöllisiä elementtejä. Nämä osat asetetaan vanteelle suojaamaan sitä tai leikkiä sen viimeistelyllä. Pääasiallinen valmistusmateriaali on muovi, koska se on kevyt ja halpa, vaikkakaan luotettavuus ei ole liian korkea.

Napakapselit on helppo asentaa pyöräkokoonpanoon ja niiden avulla voit muuttaa auton ulkonäköä leikkien viimeistelyllä ja väreillä. Nämä kappaleet ovat esteettisiä, vaikka on suositeltavaa valita napakansi, joka kestää minimaalisesti naarmuja ja iskuja.

Erot pyörien ja napakansien välillä

Ensimmäinen ero pyörien ja napojen välillä se on selvää: vanteet toimivat tukena pyörälle, koska se on olennainen elementti, kun taas napakansi on esteettinen elementti. Tämä tarkoittaa, että pölykapselista voidaan luopua, mutta vanteesta ei, koska se on sijoitettu ajoneuvon pneumaattiselle akselille.

Hubcap on suojaelementti, joka on kiinnitetty vanteeseen, joten se vaimentaa naarmuja, jotka aiheutuvat pienestä kitkasta reunakiveyksissä pysäköinnin aikana. Napakannen korjaus tai vaihto tulee aina halvemmaksi kuin renkaan.

Pyörien valmistusmateriaali on raskaampaa (teräs, metalliseos, hiilikuitu, magnesium jne.), vaikka se on myös paljon kestävämpi, osittain koska se kestää ajoneuvon koko painon. Hubcaps on yleensä valmistettu muovista, paitsi premium-malleissa, jotka voivat olla metallisia. Napakapselit ovat kevyempiä vaikuttamatta ajoneuvon turvallisuuteen, niihin ei kohdistu voimaa ajon aikana.

que es un tapacubos

Onko suositeltavaa käyttää hubcaps?

Ottaen huomioon, että renkaiden käyttö on pakollista ajamisessa, monet kuljettajat miettivät, onko renkaiden käyttö välttämätöntä pyörät tai pölykapselit samanaikaisesti. Nämä esteettiset elementit leikkivät ajoneuvon viimeistelyn kanssa. Jos auton ulkonäkö on tärkeä asia, on suositeltavaa käyttää napakapseleita.

Napakorkit auttavat myös suojaamaan renkaita ajon aikana syntyviltä kolhuilta ja naarmuilta, joten niitä kannattaa aina käyttää. Nämä elementit ovat yleensä halpoja, joten investointi kannattaa, koska se on aina halvempaa kuin renkaiden vaihto tai korjaus.

Kaikki elementit, jotka parantavat turvallisuutta ajon aikana ja estävät jonkin osan rappeutumisen, ovat aina hyödyllisiä, vaikka taipumus on vähentää napojen käyttöä. Tämä johtuu esteettisistä syistä: alkuperäiset ajoneuvovanteet ovat usein tyylikkäitä myös keskihintaisissa malleissa, minkä vuoksi monet kuljettajat pärjäävät ilman napakuppeja.

Mistä tiedän, onko minulla hubcaps?

Autoja myytiin napakapselilla pari vuosikymmentä sitten, mutta ne ovat yhä harvinaisempia nykyaikaisissa ajoneuvoissa. Hubcap kiinnittyy vanteen ulkopuolelle useilla kielekkeillä, mikä tekee sen tunnistettavissa paljaalla silmällä.

Napakapseleita voidaan yhdistää vaivattomasti, joten ei ole harvinaista löytää vanteisiin kiinnitettyjä viimeistelyjä, joiden ulkonäkö on tyylikkäämpi ja joka ei vastaa ajoneuvon ulkonäköä. Ainoa vaatimus pölykapselin asentaminen ajoneuvoon on säätää se vanteen halkaisijan mukaan ja tarkistaa, että se tukee enimmäispainoindeksiä (seikka on itsestäänselvyys, jos ne on hyväksytty).

Mistä tiedän, mitkä navat minun pitäisi laittaa?

Hubcaps on kiinnitetty vanteeseen, joten niiden tulee istua täydellisesti. Ennen kuin valitset pölykapselin, kannattaa tarkistaa renkaan ja vanteen mitat, jotka löytyvät silkkisuojattuina jokaisesta kappaleesta.

Hän napakannen materiaali on myös tärkeä. Nämä kappaleet on yleensä valmistettu polypropeenista ja kutistettu. Polypropeeni on joustavampaa (se on kevyttä) ja kutistuskääre on kovempaa (se kestää paremmin iskuja). Valinta riippuu ajoneuvon päivittäisestä käytöstä.

Useimmat pölykapselit integroivat varsin tehokkaita varkaudenestojärjestelmiä, vaikka näiden osien varkaus ei ole niin yleistä kuin muutama vuosi sitten. Tämä johtuu osittain taipumuksesta tehdä ilman näitä kappaleita.

Yhteenvetona voidaan todeta, että renkaat ovat välttämättömiä ajoneuvon vetoakselille, kun taas napakapselit parantavat estetiikkaa ja vähentävät kitkan ja iskujen aiheuttamia vaurioita. Vanteet ovat välttämättömiä, napakorkit ovat valinnaisia.

Oliko tästä viestistä apua?