Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Kesän loppu ei tarkoita vain kouluun paluuta ja arjen rutiineja. The rakeita myrskyjä Ne ovat toistuvia ja vahingollisimpia, koska suurin osa yleensä aiheuttaa merkittäviä vahinkoja. Ei vain satoille ja satoille, jotka ovat myös suuri menetys, vaan myös kaikkiin kaupunkihuonekaluihin, puihin ja ajoneuvoihin, jotka kohtaavat heidän tiensä. ja tarkalleen autot kärsivät enitenkoska ne ovat monissa tapauksissa käyttökelvottomia.

Jos autosi on myrskyn uhri, mieleesi tulee kysymyksiä Hoitaako autovakuutus esimerkiksi korjauksen? Miten vaurioitunut auto korjataan? Kaikki nämä ja monet muut ovat tärkeitä, ja tässä yritämme antaa vastauksen jokaiseen niistä. Tärkeää on joka tapauksessa olla rauhallinen eikä toimia epätoivoisesti, sillä rakeet ovat loppujen lopuksi vaarallisia, emmekä voi hallita sitä.

Kattaako autovakuutus rakeet?

Yleissääntönä on, että kun tapahtuu luonnonkatastrofi, vakuutusyhtiöt eivät vastaa vahingoista joka voidaan johtaa. Raekuuro luokitellaan luonnonilmiöksi, joten se ei kuulu vakuutusyhtiöiden vakuutusturvaan. Tämä seikka koskee kolmansien osapuolien vakuutuksia, laajennettuja kolmansia osapuolia ja niihin liittyviä vakuutuksia, mutta kaikkien riskien vakuutuksissa (ylimääräisenä tai ilman) ne otetaan huomioon, koska ne voidaan raportoida omaksi vahingoksi.

1663911784 554 Rae myrsky on kolhinut autoni mita teen

Tällaisen tilanteen huomioon ottaen, jos automme on joutunut raemyrskyn uhriksi, logiikka osoittaa, että vaatimus vakuutuskorvauskonsortiolle (CCS). Tämä kokonaisuus on julkinen ja sen työssä on mahdollista lainata poikkeuksellisten riskien kattamiseen (luonnonkatastrofit), pakollinen autovakuutus, yhdistetty maatalousvakuutus ja konkurssiin menneiden vakuutusyhtiöiden selvitystila.

tästä huolimatta Vakuutuskorvauskonsortio sulkee pois rakeiden aiheuttamat vahingot. Tietysti, jos meillä on vakuutus kolmansille osapuolille, joilla on kuut, voimme sisällyttää tämän varauksen niin, että vakuutuksenantaja vastaa sen korvaamisesta. Jos kori on lommoutunut, meidän on korjattava se, ja tämä on kyllä ​​meidän kustannuksellamme. Jos menemme heidän verkkosivuilleen, voimme lukea, että…

«Poikkeuksellisia riskejä ei kateta…

  • Suora sade vakuutusriskille tai sen kattoon tai terassiin, viemäriverkostoon tai terassien keräämä sade.
  • Epätavalliset tuulet, joille on ominaista yli 120 km/h puuskien puuttuminen).
  • Tervehdys.
  • Lumi.
  • …»

Yhteenvetona: Vian kohteena olevan ajoneuvon omistaja vastaa korjauskustannuksista. joita autosi tarvitsee.

1663911784 752 Rae myrsky on kolhinut autoni mita teen

Korjaa auto myrskyn jälkeen

Kuten olemme aiemmin maininneet, ajoneuvon (tai osan) korjaus tapahtuu vakuutuksesta riippuen joko meidän tai vakuutuksen kustannuksella. Jos rake myrsky päättyy kuun murtamiseen Se on yksinkertaista, koska jos kolmannen osapuolen vakuutuksessa on kuita, vakuutuksenantajalle ilmoitetaan tästä. Muussa tapauksessa joudumme menemään korjaamoon hoitamaan lasinvaihdon. Jos kaikki on riskiä, ​​prosessi on täsmälleen sama.

Sen sijaan, Jos rakeet ovat johtaneet kolhiin, meidän on mentävä korikorjaamolle. Ihannetapauksessa, jos voimme matkustaa ajoneuvon kanssa, mene useisiin erikoiskorjaajiin tai mallin oman merkin korjaamoihin. pyytää mahdollisimman monta budjettia. Kun ne käsissämme, voimme tutkia erilaisia ​​tarjouksia valitaksemme sopivimman niistä parametreista, joita pidämme sopivina: yleensä se on hinta.

rae myrsky

Jos se on vain pulla, se vedetään ulos näin

Jos raemyrskyn jälkeen ruumis ei ole kärsinyt suuria vaurioita, voimme hengittää. On kuitenkin normaalia, että niitä saattaa olla pieniä pullan muotoisia jälkiä. Jos se on vain pulla, on olemassa useita «kotityylinen» temppuja, jotka voivat auttaa meitä saamaan sen pois silmistä. Ne eivät ole erehtymättömiä, ja niiden luotettavuus riippuu pullon sijainnista ja mikä tärkeintä materiaalia, josta vahingoittunut osa on valmistettu.

Jos osa on metallia, näillä temppuilla on «monet» mahdollisuudet toimia, mutta jos se on muovia tai jostakin kuidusta, se voi rikkoutua ja korjaustoimenpide olisi huonompi. Aiomme kuitenkin kertoa sinulle niistä, ja sinun on valittava kumpaa käytät ja uskallatko ottaa askeleen vai et…

Kiehuvaa vettä

Tämän menetelmän soveltamiseen tarvitset vain kiehuvaa vettä ja jos prosessi on monimutkainen, imukuppia tai perinteistä mäntää. Sisältää levitä vettä korjattavalle alueelle ja paina sämpylän sisäpuolta saadakseen sen ulos. Jos ei ole mahdollista kohdistaa painetta sisäpuolelle, meidän on käytettävä imukuppia tai mäntää sen kiinnittämiseen ja ulosvetämiseen. Käyttämämme periaate on lämpötilan muutos.

Se toimii kylmää vettä voidaan levittää, poista vain pullaniin että kanssa lämpötilan muutos viilukangas kutistuu ja helpottaa korjausta ja stabilointia.

1663911784 827 Rae myrsky on kolhinut autoni mita teen

Hiustenkuivaaja

Se on samanlainen menetelmä kuin edellinen, mutta kiehuvan veden sijaan käytetään kuumaa ja kylmää ilmaa kontrastina. Sitä varten osoitamme kuivausrummun kuumatilassa puhallusta kohti.

Kun pelti- tai muovikangas on erittäin kuuma, syötetään kylmää ilmaa. Tätä varten käytämme samaa kuivausrumpua tai paineilmakompressoria. Tällä tavalla sämpylän tulisi kadota tai kutistua lämpötilan äkillisen muutoksen myötä.

kuumasulateliima

Tähän temppuun voidaan käyttää erilaisia ​​välineitä, vaikka yleisin on puupalikka tai suoraan a tainnutusase käyttää kuumasulateliima. Sisältää laita useita pisteitä tätä liimaa pullalle ja auttamaan vetämään puupalikkoa voidaan käyttää.

Tätä varten se ristitään nauloilla, joiden läpi se vedetään ulos. Tätä varten odota, että liima jäähtyy, ja vedä sitten lujasti pullon poistamiseksi. Paras tapa poistaa lohko ja liimajäämät on levittää runsaasti alkoholia.

1663911784 409 Rae myrsky on kolhinut autoni mita teen

Kuivajää

Tämän tempun perusperiaate on aiheuttaa äkillisen lämpötilan muutoksen metallilevyyn tai muoviin. Näin sämpylä supistuu ja pinta voi palata alkuperäiseen tilaansa.

Tätä varten se pätee kuivajää kolon keskellä ja kun alue on jäähtynyt, voimme vetää sen ulos imukupilla. Edellinen vaihe voidaan toistaa niin monta kertaa kuin on tarpeen, vaikka on suositeltavaa, että levy on erittäin kylmä.

pölynimuri ja ämpäri

Tämä temppu periaatteessa koostuu aktiivisen imukupin luomisesta. Tätä varten tarvitsemme muovisen ämpärin ja pölynimurin, jolla on suuri imuteho. Otamme kauhan ja teemme reiän tyhjiöputken halkaisijan pohjaan. Kun se on valmis, asetamme putken sisään ja suljemme sen teipillä tai eristeteipillä parhaan mahdollisen imukyvyn saavuttamiseksi. Myöhemmin Liimaa kauhan iskualueelle ja tiivistele vesitiiviiksi.

Kun edelliset vaiheet on suoritettu, siirrymme eteenpäin laita tyhjiö päälle pullon imemiseksi. Jos kuutio on hyvin liimattu ja tiukka, pölynimurin tehon pitäisi auttaa arkin kutistumista ja pullon irtoamista. Tämä temppu ei kuitenkaan ole kovin luotettava, jos kolhu on jossakin korin ripauksessa, koska navan liimaus ja vesitiivis tekeminen on monimutkaisempaa. Joka tapauksessa toista pehmeämpää kuutiota voidaan käyttää…

Kuinka suojata autoa rakeelta

kuinka suojata autoa rakeilta

Nyt puhumme siitä, mitä tehdä, jotta rakeet eivät vahingoita autoasi enempää. Vaikka se kuulostaa totuudenmukaiselta, Auton paras suoja rakeita vastaan ​​on pitää se sisällä. Sillä ei ole väliä, onko se yhteisössä, julkisella, peltilevyllä tai vastaavalla parkkipaikalla. Kaikilla ei kuitenkaan ole tätä «mukavuutta», ja siksi heidän ajoneuvonsa täytyy nukkua kadulla, alttiina huonolle säälle. Kaiken kanssa, se, että auton täytyy nukkua kadulla, ei tarkoita, etteikö sitä voisi suojata.

Tiesitkö, että autossa on rakesuojat? Kyllä, se on kuin aurinkosuoja, joka on asetettu kuun päälle, jotta lämpö ei «grillaa» kojelautaa tai polta istuimia. Riippuu kyseessä olevasta mallista, mutta ne ovat mahtavia ajatus pitää mielessä, jos auto nukkuu kadulla ja tiedämme, että siellä voi olla myrsky. Useimmiten käytetty kansi on hyvin samanlainen kuin suoja, jota käytetään suojaamaan autoa auringolta, koska se peittää koko korirakenteen.

Walser Autoplane SUV,...

Walser Autoplane SUV,…

Mallin tyypistä riippuen, kuten on selvää, sen koko vaihtelee ja siksi myös hinta. Lyhyesti sanottuna nämä suojukset on valmistettu sadetta, ultraviolettisäteilyä ja jopa rakeita kestävistä materiaaleista. Tätä varten niiden paksuus voi vaihdella välillä 3–4 millimetriä (halvin) ja 8–10 millimetriä (kallein). Lisäksi ne eivät ole ainoa ulkoinen järjestelmä, joka suojaa autoa rakeilta.

rae myrsky

On brändejä, jotka erottautuakseen kilpailijoistaan ​​valmistavat ja myyvät eräänlaista jättiläisvarjoa, ns. puoliautomaattinen autoteltta. Sen käyttö on erittäin mukavaa, sillä sinun tarvitsee vain asentaa se imukupin kautta katon keskelle ja ottaa järjestelmä käyttöön komennolla. Korjatakseen sen hyvin ja täyttääkseen tehtävänsä niin kuin pitääkin, on sarja tuulia jotka on kiinnitetty ovenkahvoihin tai peileihin. Se on kuitenkin kalliimpi eikä sen paksuus ole runsas, sillä se voi rikkoutua helposti, jos rakeet ovat erittäin voimakkaita.

Täältä niitä on luovia ratkaisuja jonka jokainen voi kuvitella. Esimerkiksi on ihmisiä, jotka käyttävät tavanomaiset auton suojat ja laita ne alle autotallin seinäsuojat. A halvin ratkaisu kuin raekuurojen erityiset suojat.

Kun otetaan huomioon viimeisten rakeiden koko (10 cm), se voi olla hyvä idea yhdistä useita näistä suojista seinäasennus erityisillä kansilla ennen mainitsemistamme rakeista. Lisäksi ei olisi paha lisätä myös pahvia tai mitä tahansa saatavilla olevaa lisävahviketta. Heti kun näet alla ilmoittamamme korjaushinnat, huomaat, että kaikki investoinnit autosi suojaamiseen ovat sen arvoisia…

Kuinka paljon raemyrskyn aiheuttaman auton korjaaminen maksaa?

Tormenta de granizo 9

Jos automme on raekuurteen jälkeen lommoitunut pahasti, on järkevintä mennä korjaamoon. Ja tiedämme jo tuloksen: on aika «löystää tasku». Siksi mielenkiintoisinta on pyytää useita budjetteja, joiden kanssa vertailla, mikä on palvelun hinta-laatusuhteeltaan paras. Tässä tapauksessa, olemme pyytäneet useita budjetteja kompaktille segmentille C Renault Mégane, Fiat Tipo, Seat León tai Ford Focus.

Havainnollistaaksesi mahdollisimman hyvin, kuinka paljon raemyrskyn kolhien auton korjaaminen maksaa Meillä on kolme mahdollista tapausta. Nämä hinnat vastaavat useiden työpajojen budjettien yhdistämisestä saatua keskiarvoa. Jotkut ovat itsenäisiä kaupunginosia ja monet muut kuuluvat eri merkkien, kuten Renaultin, viralliseen verkostoon.

 • Pellin korjauksen budjetti (konepelti, katto ja takaluukku): 1 069,75 €
 • Peltilevyn (konepelti, katto ja takaluukku) korjausbudjetti sekä kuutiot (kattoluukun kanssa): 2 388,32 €
 • Budjetti peltilevyn (konepelti, katto ja takaluukku) sekä kuutien (kattoluukun kanssa) sekä ajovalojen korjaukseen: 2 511,90 €

Joka tapauksessa, nämä hinnat voivat vaihdella alas tai ylöspäin työpajan mukaan tai työvoimaa. Lisäksi käytetyt materiaalit tai korjauksen tekemiseen kuluva aika vaikuttavat. Ne ovat vain informatiivisia, eivätkä ne ole luonteeltaan sopimussuhteisia minkään työpajan tai tuotemerkin kanssa.