Saltar al contenido

Renaultin hybriditekniikka haastaa itämaamerkit

29 de julio de 2021
Renaultin hybriditekniikka haastaa itamaamerkit

Joskus vain muutaman kerran ja hyvin satunnaisesti valmistaja keksii uraauurtavaa tekniikkaa. Se tapahtui vuonna 1978 Mercedes ensimmäinen ABS; vuonna 1989 Volkswagen-Audi TDI: llä ja vuonna 1997 Toyota Priusilla, joka on hybriditekniikan edelläkävijä.

Nyt kun Ranskan hallitus on juuri pelastanut sen 5 000 miljoonalla eurolla, Renault esittelee E-Techin yllättävä vaihtoehto itämaisille hybrideille, joka ratkaisee niiden puutteet kilpailukykyiseen hintaan.

E-Tech-ratkaisu esittelee Clio-malleja, Megane Sport Tourer ja Captur, ja se on jo myynnissä Espanjassa alkaen 21 533, 30 906 ja 31 024 euroa, vastaavasti alennuksilla, mutta ilman Moves II -suunnitelman tukea kahdessa viimeksi mainitussa ohjelmassa, jotka ovat laajennusten ansiosta jopa 3 600 euron alennukset. Ja huolimatta sen kaupallisesta menestyksestä, joka riippuu useista tekijöistä, Renault avaa alan tutkimatonta teknistä aluetta.

Hybridimallit ovat aina olleet Toyotan alue, joka Priuksen julkistamisen jälkeen on kehittänyt ideaa 25 vuoden ajan nykyinen viides sukupolvi. EU: n uudet päästösäännöt ovat kuitenkin pakottaneet kaikki merkit etsimään ratkaisuja, ja Renault on hyödyntänyt sitä kokemuksesi KERSistä, kaavan 1 hybridimoduuleja uuden polun kehittämiseksi.

Ja tulos on loistava: 4,3 litraa virallista keskikulutusta ja vain 96 g / km hiilidioksidia Cliossa, melkein hiilikopio Toyotan uudesta Yaris Hybridistä (4,3 litraa ja 97 g / km) huolimatta siitä, että se painaa 150 kiloa vähemmän.

Renault -hybridimoduuli on yksinkertainen ja modulaarinen kustannusten vähentämiseksi, ja erottuu tehokkuudestaan. Se koostuu 1,6 -bensiinimoottorista ja 91 hv: stä ja kahdesta muusta sähkömoottorista, joista toinen auttaa sinua ja toinen toimimaan käynnistyvä moottori ja synkronoi kaikki kolme muutoksen kanssa Luo jopa 15 eri vaihdetta.

Sarja sisältää pienen akun ja mahdollistaa kiertämisen jopa viisi kilometriä sähkökäytössä. Ja se toimii erittäin hyvin: ensimmäisessä yhteydessä Clio E-Techiin Madridissa hinta oli vain 3,8 litraa. Mutta ennen kaikkea ratkaisee Toyota -muutoksen puutteet turvautumatta Hyundai-Kian kalliimpiin ja vähemmän tehokkaisiin kaksoiskytkinvaihteistoihin.
Ranskalaisen tuotemerkin resepti optimoi kiihtyvyyden ja hiljaisuuden ja ajamisen ilo, japanilaisten heikot kohdat, mutta samalla yhtä suuri kuin sen kulutus ja ylittää korealaisten kilpailijoidensa.

1627544606 734 Renaultin hybriditekniikka haastaa itamaamerkit

Tämä Clion hybridimoduuli on saatavana myös laajennettavana versiona Megane- ja Captur E-Tech -laajennuksissa, joilla on siten Zero-merkintä. He pitävät sama 91 hv 1,6 moottori, mutta ne varustavat kaksi hieman tehokkaampaa sähköistä ponneainetta 160 hevosvoiman lisäämiseksi. Ja koska ne lisäävät suurempia 9,8 kWh: n akkuja, ne tarjoavat 50 kilometriä virallista sähköistä itsenäisyyttä ja keskimääräinen kulutus 1,3 ja 1,4 litraa ensimmäisten 100 kilometrin aikana, mikä vahvistaa myös Renaultin uuden hybridisaation tehokkuuden.

Unelma latauksesta

Renault osallistuu INCIT-EV-projektiin, joka etsii uusia ratkaisuja sähköisen liikkuvuuden parantamiseksi. Ja yksi silmiinpistävimmistä on käynnissä oleva lataus, sektorin vanha unelma, joka näyttää etenevän hyvällä vauhdilla. Vuonna 2017 saavutettiin jo se, että 100 km / h: n nopeudella toimivat autot saivat 20 kW energiaa, ja nyt tehdään töitä koko järjestelmän suorituskyvyn parantamiseksi ja kaksinkertaistamiseksi.

Oliko tästä viestistä apua?