SUV-tyyppisten korien nousu on «tappanut» sedaanit, joita niin monet miljoonat asiakkaat ovat ostaneet viime vuosikymmeninä vuosia. Jos katsomme tarkasti, Ford Mondeon, Citroën C5:n tai Renault Talismanin (Lagunan seuraaja) kaltaiset autot ovat kadonneet markkinoilta. Näyttää siltä, ​​​​että myös Volkswagen Passatilla on päivänsä luetut, malli, jolla on lähes 50 vuoden historia ja yli 30 miljoonaa myyty yksikköä.

Sedanit ovat perheautoja ihanteellinen perhematkoille erittäin korkealla mukavuudella, hyvällä tilassa ja rajoitetulla kulutuksella moottoritiellä. Lisäksi heillä on se elegantti tyyli, josta jotkut meistä pitävät niin paljon. Mutta markkina- ja myyntitiedot hallitsevat mitä tahansa liiketoimintaa.

Ja jos puhumme datan kanssa, Espanjassa rekisteröitiin vain 1 893 yksikköä Volkswagen Passatista viime vuonna 2021, 34 % vähemmän kuin vuonna 2020. Vain harvat ihmiset ovat valinneet nämä autot viime aikoina, ja ne ovat saaneet suurimman osan ostoksista yrityskanavan kautta.

Testaa Volkswagen Passat kojelauta

Tällä hetkellä, Passat lopettaa neliovisen sedanin korin tuotannon, säilyttäen Variant (perhe)rungon ja Alltrack-version, jossa on maalaismainen esteettinen kosketus, suurempi maavara ja joitain muita erityisiä säätöjä. On luultavasti vain muutaman kuukauden kysymys, ennen kuin myös Variant ja Alltrack lopettavat tuotannon.

Jos astumme Volkswagen Spain -konfiguraattoriin, näemme sen sedan on edelleen saatavilla Executive- ja R-Line-versioina. Ensimmäisen lähtöhinta on 38 275 euroa ja toisen alkaen 40 275. Ja kyllä, hinnat ovat myös nousseet, koska testasimme tätä autoa puolitoista vuotta sitten ja samoilla versioilla ne maksoivat noin 3000 euroa vähemmän.

Kaiken edellä mainitun sanottuani minulla ei ole epäilystäkään siitä jonain päivänä tulemme kaipaamaan tällaisia ​​autoja. Minun näkökulmastani 150 hv:n 2.0 TDI-moottorilla varustettu sedan- tai farmarikori Passat on pyöreä malli niille asiakkaille, jotka ajavat muutaman kilometrin maantiellä ympäri vuoden. Siinä on paljon mukavuutta, hyviä ominaisuuksia ja erittäin tiukka kulutus.

Kun tämä sali katoaa Arteon tulee saataville Volkswagenilta, urheilullisempi ja samankokoinen, vaikkakin vähemmän tilava. Mutta palaamme samaan asiaan: kuinka kauan Arteon on saatavilla markkinoilla? Vuonna 2021 Espanjassa myytiin vain 655…

volkswagen arteon