Ne jotka ovat vastuussa Volkswagen-konserni «He heittävät sen pois» tuotemerkkiensä sähköistämisellä. Kaikki alkoi tavasta päästä eroon dieselmoottoreiden aiheuttamista päästöongelmista ja katsoa, ​​mihin ne ovat tulleet. Paras esimerkki saksalaisen konsortion kokemasta kehityksestä on Skoda. Tšekkiläinen talo, kuten sanonta kuuluu «gepardille, joka on hiljaa» on heittänyt yksi markkinoiden parhaista sähköautoista.

Se on noin Enyaq IV tai mikä voisi myös olla, Mladá Boleslavin uudelleentulkinta Volkswagen ID.4:stä. Mutta varokaa, että tšekit eivät ole pysähtyneet ja ovat päättäneet kaksinkertaistaa tarjouksensa. Tätä varten he ovat muokanneet urheilua Skoda Enyaq Coupe iV ja kiinnitä huomiota omaan RS-urheiluversio. Olimme puhuneet ensimmäisestä jonkin aikaa, mutta toinen tuli yllätyksenä. Kiinnitä huomiota, sillä kerromme sinulle kaikki sen salaisuudet. Mitä heillä on…

Uuden Skoda Enyaq Coupé iV:n muotoilusta tulee urheilullisempaa «B»-pilarista…

Kuten galleriassa näkyy Skoda Enyaq Coupé iV:n muotoilu on melkein kopio jo tuntemastamme mallista. Kuten nimensä osoittaa, se pääsee coupes-alasegmenttiin ja siellä on avain. Sen linjat muuttuvat sulavammiksi ja dynaamisemmiksi «B»-pilarista, jolloin katon kaltevuuden lasku. Tätä näkymää täydentävät kevytmetallivanteet, jotka voivat olla kooltaan 19, 20 tai 21 tuumaa.

Näiden linjojen yhdistelmä matalammalla korkeudella johtaa a ohuempi siluetti. Lisäksi aerodynaaminen tunkeutumiskerroin paranee myös arvoon 0,234 Cx. Mitä tulee niiden tasoihin, Enyaq Coupé iV on 4,65 metriä pitkä, 1,87 metriä leveä ja 1,62 metriä korkea. Akseliväli puolestaan ​​pysyy Enyaq iV:n 2,76 metrissä. Tämä johtuu siitä, että jaa MEB-alusta.

Viimeisenä on takaosa. Katon ilmeisestä putoamisesta huolimatta suuri uutuus tulee a jyrkempi ikkuna tai hain evätyyppinen antenni. LED-optiikka ja niiden sijainti on säilytetty, vaikka ne on nyt suojattu takaluukkuun integroidulla spoilerin näköisellä tavalla. Tämä mahdollistaa lisäksi erinomaisen avauksen ja auttaa tarjoamaan a jättimäinen latautuva suu jota arvostetaan esitettäessä esineitä tavaratilaan.

Coupé-version mukana tulee ylivoimainen Skoda Enyaq Coupé RS iV…

Suuri yllätys Enyaq Coupé iV:n debyytissä on ollut RS-version kohtaaminen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Skoda on ottanut askeleen ja lanseeraa markkinoille sataprosenttisesti sähkömallin tämän kauppanimen kanssa. Ja kuten kuvista näkyy, siihen liittyvä estetiikan valinta ei petä. Korostaaksemme meillä on etusäleikkö viimeistelty kiiltävän mustaksi ja LED-diodeilla, urheilupuskuri tai kevytmetallivanteet.

Sivunäkymässä on myös korostettavat yksityiskohdat, kuten RS etupyörän kaariverhoilu tai peilien kuori mustana. Takaosassa on myös uutuuksia, joissa on punainen viiva, joka rajaa puskurin alapuolella olevan alueen. Tämä yksityiskohta näkyy myös sarjan muissa versioissa, vaikka se on valinnainen. Lopuksi meillä on silmiinpistävä limenvihreä sävy että he ovat päättäneet pukea kehonsa.

Looginen sisustus, laatu ja missä tekniikka ja valoisuus hallitsevat…

Skoda Enyaq Coupe iV

Uuden Skoda Enyaq Coupé iV:n suunnittelu on meille tuttu sisältä. Se on loogista, koska käytännössä kaikki sen linjat ovat peritty sen «tavanomaiselta» veljeltä. Luovalle tiimille ei kuitenkaan ole esteenä ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön. Ensimmäinen ja merkittävin on iso panoraamakattoluukku joka on lisäksi vakiona pääsyversiosta. Sen lisäksi, että se on suurin, mitä Skoda-malli on koskaan koottu.

Toinen, se toisen rivin tila (aina Skodan tietojen mukaan) ei vaihtele suhteessa jo tunnettuun versioon. Osuus, joka on kärsinyt (jonkin verran), on tavaratilan kantavuus. Kyllä, koska kuten selitettiin on kulunut 585 litraa jopa jotkut, myös antelias, 570 litraa. Toisaalta sisustukseen on mahdollista valita materiaaleja, kuten kangasta, nahkaa tai muita kierrätyksen ja kiertotoiminnan johdannaisia.

Panoraamakatto on vakiona kaikissa Enyaq Coupé iV:n ja RS iV:n versioissa, ja lisäksi se on suurin, mitä Skoda on koskaan asentanut…

Mukaan vakio- ja lisävarusteet, Ei mitään uutta auringon alla. Enyaq Coupé iV:ssä ja RS iV:ssä on sama 5,3 tuuman konfiguroitava digitaalinen kojetaulu tai Head-up-näyttö lisätyn todellisuuden kanssa. Täydennyksenä on 13,0 tuuman näyttö multimediajärjestelmää varten yhdistettyjen toimintojen kanssa. Myöskään aktiivisista ajoapuvälineistä ei ole puutetta, joiden avulla pääset tason 2 autonomiseen ajoon.

Uuden Enyaq Coupé iV:n ja Enyaq Coupé RS iV:n mekaaninen valikoima

Skoda Enyaq Coupe RS iV

Loppuun uusien Enyaq Coupé iV:n ja RS iV:n julkaisu meidän on tarkasteltava sen mekaanista aluetta. Toisin kuin sen sisarus, se luopuu pääsyversiosta, joka tunnetaan nimellä 50 iV. Tehokkaampia versioita on saatavana yhdellä moottorilla (taka-akselilla) ja teholla 180-204 hv. Access-version akku on pienin, sillä se tyytyy 58 kWh:n nettotehoon.

Oheisesta taulukosta näet versiot, jotka muodostavat sen valikoiman tehotasoineen ja akkuineen. Toistaiseksi kiihtyvyystiedot ovat saatavilla vain RS iV -versiolle. Sama koskee autonomiaa koskevia tietoja, koska he ovat ilmoittaneet sen vain 150 kW:n 80 iV -versiolle ja 77 kWh:n akulle. Saadaksemme tietää loput tiedot, meidän on odotettava sen kaupallista lanseerausta lähempänä ajoissa…

Versio Tehoa Pari Pito Muuttaa Akun nimelliskapasiteetti todellinen akun kapasiteetti WLTP:n autonomia Kiihtyvyys 0-100 km/h Suurin nopeus
Versio Tehoa Pari Pito Muuttaa Akun nimelliskapasiteetti todellinen akun kapasiteetti Autonomia Kiihtyvyys 0-100 km/h suurin nopeus km/h
60 IV 132 kW (180 hv) 310 Nm RWD Automaattinen 62 kWh 58 kWh na na 160 km/h
80 IV 150 kW (204 hv) 310 Nm RWD Automaattinen 82 kWh 77 kWh 545 km na 160 km/h
80x IV 195 kW (265 hv) 425 Nm AWD Automaattinen 82 kWh 77 kWh na na 160 km/h
RS iV 220 kW (299 hv) 460 Nm AWD Automaattinen 82 kWh 77 kWh na 6,5 sekuntia 180 km/h

Milloin Enyaq Coupé iV ja Enyaq Coupé RS iV tulevat markkinoille?

Skoda Enyaq Coupe iV 9

Ehkä tämä on kysymys, jonka esität itsellesi. Jos Skodalla kaikki menee suunnitelmien mukaan, Enyaq Coupé iV:n ja RS iV:n tuotanto tapahtuu vuonna Mladá Boleslavin tehdas. Sen saapuminen jälleenmyyjille on suunniteltu tämän vuoden kesäksi, joten tilauskirjat aukeavat hieman aikaisemmin. Silloin kaikki vielä puuttuvat tiedot tulevat ilmi. Ja ehkä tärkein niistä kaikista, kuinka paljon ne maksavat…

Galleria Skoda Enyaq Coupe iV

Galleria Skoda Enyaq Coupe RS iV

Lähde – Skoda