Volkswagen-konserni on yksi autoalan täydellisimmistä valmistajista. Sen tuotemerkkivalikoimasta löytyy kaikkea: sydäntä pysäyttävistä superautoista erittäin teknologisiin ja tehokkaisiin sähköajoneuvoihin. Siksi kaikkien tuotemerkkien sijoittaminen on joskus vaikeaa. Varsinkin ne, jotka on suunniteltu suurelle yleisölle. Ja näin Skodassa tapahtuu: se on loogisin, mikä tekee siitä vähemmän houkuttelevan ja urheilullisen.

Tšekkiläinen talo on jo jonkin aikaa osoittanut, että se on Volkswagenin vastuulla. Asiakkaat pitävät malleistaan, ja tämä tarkoittaa myyntiä, joka, vaikka se sattuu, ylittää huomattavasti Seatin myynnin. Uusin Fabia on osunut naulan päähän, mutta jotain silti puuttui, jotta se olisi pyöreä. Ja me kaikki uskoimme, että mausteisen version saapuessa asiat muuttuvat. Mutta kaikesta huolimatta, Skoda Fabia Monte Carlosta on tullut halu, enkä voi.

Skoda Fabia Monte Carlon teho vaihtelee 80 hv:sta sarjan huippuun, 150 hv…

Uusi Skoda Fabia Monte Carlo 2022

syöttö, Skoda Fabia Monte Carlo on urheilullisempi. Musta sävy erottuu esimerkiksi säleikköstä, peileistä, sivuhelmista, katosta, A- ja B-pilareista, takahajottimesta ja kattospoilerista. Myös tavaratilan luukun nimet «SKODA» ja «Fabia» lisäävät tätä trendiä. Osassa kevytmetallivanteetosittain tasainen, vaihtelevat 16 tuumaa vakiona jopa 18 valinnaista.

Skodan mukaan Fabia Monte Carlon aerodynamiikka paranee ilmoittamalla kertoimen 0,28 Cx. Tätä varten siinä on grilli aktiivisilla säleillä, jotka avautuvat tai sulkeutuvat automaattisesti. Suljettujen ovien takana uutisia on vähän. Ensinnäkin se näyttää urheilulliset istuimet tai hiilikuituverhoilu ja punainen väri kojelaudassa tai ovissa. Yksityiskohtana instrumentoinnin kupussa näkyy sana «Fabia»…

Mikä ei ole vakio on 10,25 tuuman digitaalinen mittaristo. Sama asia tapahtuu kosketusnäytön kanssa, että päästäksesi 9,2 tuuman näyttöön, sinun on mentävä laatikon läpi. Toinen yleisölle pettymys on kuitenkin mekaaninen valikoima. Monte Carlon irtisanominen koskee kaikkia toimivaltuuksia, alkaen 1,0 MPi 80 hv ja huipentuu 1.5 TSI 150 hv.

Siksi Skoda on menettänyt mahdollisuuden piristää Fabia-valikoimaa. Joka tapauksessa 1.5 TSI:n edut ovat erittäin hyvät. Brändi mainostaa a askel 0 – 100 kilometriä tunnissa 8 sekunnissa ja kärki 225 kilometriä tunnissa. Toistaiseksi emme tiedä, milloin se tulee markkinoille, vaikka sen toteutuminen ei kestä kauan.

Lähde – Skoda