The Ford Fiesta ST Se on yksi tehokkaimmista urheiluajoneuvoista, joita voimme löytää tänään. Kuten tiedät, kesän viimeisissä baareissa sinisellä ovaalilla varustettu merkki päivitti koko Fiesta-malliston uudelleenmuotoilujoka sisältää myös sen mallin halutuimman version segmentille B.

Fiesta ST:n tapauksessa tehdään perinteisempien versioiden tärkeimmät muutokset, kuten uuteen säleikköön upotettu Ford-logo (konepellin sijaan), päivitetyt LED-etu- tai takavalot. Tietenkään ST-versiolle ja a parempaa urheilullisuutta, joka perustuu lihakseen sen muodoissasekä kaksoispoistoaukko oikealla puolella.

2022 Ford Fiesta ST sisätilat

Samaan aikaan matkustamossa käytetään omia elementtejä, kuten esityspaikat integroidut niskatuet, jotka takaavat erinomaisen tuen, punaiset tikkaukset, erityiset koristeet ja enemmän urheilulliseen ajoon liittyvää tietoa sekä päänäytöstä että kojetaulusta.

Konepellin alla on moottori 1,5 kolmisylinterinen turbo, joka tuottaa 200 hv 6 000 kierroksella, vaikka se nostaa vääntömomentin 320 Nm:iin (ennen 290) 1 600 – 4 000 rpm. Alustaosassa on kiinteämmät jouset ja iskunvaimentimet, jotka tarjoavat urheiluajoneuvon tunnusmerkkejä, kuten tarkkuuden ja hauskuuden kaarteissa.

Se kiihtyy nollasta sataan 7 sekunnissa ja sen huippunopeus on 230 km/h.

Ford Fiesta ST takana

Alkaen 23 229 euroa, mutta älä unohda Performance-pakettia

Jos menemme Espanjan merkkikonfiguraattoriin, huomaamme, että Fiesta ST on jo saatavilla. Virallinen hinta ilman lisäyksiä on kuitenkin 29 136 euroa alennuksilla ja kampanjoilla se voidaan laskea 23 229 euroon.

Tärkeää on mainita, että yksi käytännössä pakollisista vaihtoehdoista asennettavaksi tähän autoon on Esityspaketti, jonka hinta on 900 euroa. Tämän paketin mukana saamme LSD-tasauspyörästön, Launch Control -toiminnon ja Performance shift -valot.