Saltar al contenido

Tehokkaat ajotekniikat: temppuja säästää jopa 40 % kulutuksessa

4 de mayo de 2023
Tehokkaat ajotekniikat temppuja saastaa jopa 40 kulutuksessa

Tehokas ajo on erittäin tärkeää. Hyvät tavat ajon aikana voivat auttaa meitä säästämään paljon rahaa, sekä polttoaineessa että muissa ajoneuvon työkaluissa, kuten pyörissä. Lisäksi se parantaa liikenneturvallisuutta.

Alla esittelemiemme tekniikoiden avulla näet kuinka polttoaineenkulutus laskee jopa 40 %, mikä koko vuoden aikana voi tarkoittaa tuhansien eurojen säästöjä.

Valmistele autosi tehokkaaseen ajoon

On yhtä tärkeää käyttää tehokkaita ajotekniikoita kuin on auto valmis heille. Siksi on tärkeää, että sinulla on aina ajoneuvosi parhaat asetukset. Kohteet, jotka sinun tulee tarkistaa, ovat:

  • Sytytystulpat, jos kyseessä on bensiinikäyttöinen auto
  • Hehkutulpat, dieselauton tapauksessa
  • kaasun ohjausjärjestelmä

Miksi renkaat ovat niin tärkeitä?

Renkaat ovat valitettavasti unohdettu ajaminen. Ne ovat ainoa elementti, joka on kosketuksissa maan kanssa, ja silti ne eivät kiinnitä täyttä huomioamme. Jos pyörä on liian kulunut, kulutus voi olla suurempi.

Tärkeää on myös tarkistaa, että rengaspaineet ovat riittävät. Selvittääksesi, mikä se on, sinun on katsottava auton teknistä tietoa. Älä koskaan yritä täyttää renkaitasi itse ilman näitä mittoja.

Älä lyö kiihdytyksiä

Näyttää siltä, ​​​​että se ei ole kunnossa, mutta se, että emme paina kaasupoljinta joka kerta, kun haluamme mennä ulos, on jotain, mikä sinänsä auttaa vähentämään kulutusta huomattavasti. Alennus voi olla jopa 10 %, etenkin kaupungissajossa kulutus nousee pilviin tämän huonon käytännön vuoksi.

Se ajaa tasaisella nopeudella

Yllä olevan kanssa. Nopeudella 120 km/h kulkeva ajoneuvo kuluttaa 20 % enemmän kuin 100 km/h vauhtia ajava ajoneuvo, ja jos otamme huomioon yllä olevat toimenpiteet, kustannukset nousevat pilviin. Jos emme pysty menemään liian pitkälle nopeuden suhteen, Pitkällä matkalla yllätymme kuinka kauan yksi talletus kestää meille.

Odottaa kulutuksen vähentämistä

Ennakointi on ehkä tehokkain ajotekniikka. Jos näemme liikennevalon, joka on sulkeutumassa tai joka on kiinni, On parasta päästää irti ja vähentää vähitellen. Sama liikenneruuhkan aikana.

Käytä «star&stop» -järjestelmää viisaasti

Autoissa on järjestelmiä, jotka auttavat vähentämään kulutusta. Esimerkiksi ‘start&stop’, mutta sinun on käytettävä sitä älykkäästi esimerkiksi pitkissä säilytyksissä. autoa tyhjäkäynnillä tarpeettomasti ei koskaan auta vähentämään kulutusta.

Nojaa auton järjestelmiin

Jotkut autot kertovat sinulle ohjauspaneelin kautta, mikä vaihde sinun tulee kytkeä sen mukaan, kuinka korkealla autosi on. He antavat myös vinkkejä ajon parantamiseen, tapojen arvioimiseen ja reittisuosituksiin.

Tehokas ajo

Käytä vaihteistoa hyvin

Edelliseen asiaan liittyen säätelee hyvin, kun käytät jokaista vaihdetta. Mitä pidempi marssi on mahdollista, sitä vähemmän kulutusta tulee. Älä ylikierrosta autoa ajaessasi. Automaattiautoissa on myös järjestelmä, jonka avulla voit valita, millä vaihteilla ajetaan. Valitse se vivun kautta.

Älä ylikuormita autoa

Varsinkin perheautoissakatumaastureissa/maastoautoissa tai pakettiautoissa kuljetamme yleensä enemmän matkatavaroita kuin on tarpeen. Loppujen lopuksi kulutus kasvaa 1 % jokaista 25 kiloa kohti. Sama koskee tavaratelineitä, jotka lisäävät 15 % ylimääräistä kulutusta, jos ajat suurilla nopeuksilla.

Käytä ilmastointilaitetta viisaasti

Ilmastoinnin maltillinen käyttö on yksi suosituimmista tavoista, varsinkin nyt, kun korkeat lämpötilat alkavat. Esimerkiksi sähköautoissa se on välttämätöntä, koska muuten akku voi loppua.

Ilmastoinnin hyvä käyttäminen on tulossa helpommaksi, koska joissakin autoissa on älykkäät hallintajärjestelmät, mikä mahdollistaa kulutuksen vähentämisen 1 litralla 100 kilometriä kohden ajettaessa kilpailua kohden ja jopa 2 litralla kaupungeissa.

Osta tehokkain auto Clicarsista

Jos etsit a käytetty ja käytetty auto tehokas, Clicarsissa sinulla on parhaat tarjoukset. Vähiten kuluttavat ajoneuvot on helppo löytää, koska niissä kaikissa on yksityiskohtainen tekninen esite, josta näet moottorin, polttoaineenkulutuksen ja monet muut ominaisuudet, jotka auttavat sinua ostossa. Huolehdi vain ajamisesta, älä taskustasi!

Oliko tästä viestistä apua?