Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Toyota Prius on yhdessä Honda Insightin kanssa autoalan mittapuu.. Ne eivät ole ensimmäiset hybridit historiassa, mutta ne ovat ne, jotka merkitsivät tietä eteenpäin tämän tekniikan kehittämisessä ja demokratisoinnissa. «Ongelma» tässä on se, että Toyota-malli otti kaiken kunnian ja Honda-malli menetti «palkeet». Ja näin asiat ovat olleet Priuksen viidennen sukupolven syntymään asti, kypsin ja teknologisin niistä kaikista.

Se oli pari kuukautta sitten, kun kerroimme teille kaikki tämän uuden iteraation salaisuudet. Kuten jo kerroimme, se on tähän mennessä menestynein ja itse asiassa sen teknologinen taso on paljon kilpailijoidensa korkeampi. Tietenkään kaikilla markkinoilla, joilla se on saatavilla, ei ole kaikkia sen teknisiä etuja. Kyllä, koska Euroopan ei odoteta saapuvan «normaali» hybridiversio HSE joka on myyty tähän mennessä. Toisaalta Japanissa se tekee niin…

Toyota Priuksen Plug-In Hybrid -versio saapuu Japaniin tämän vuoden maaliskuussa 2023…

Toyota Prius Japan 2022 37

Lyhyen virallisen lehdistötiedotteen kautta Toyota ilmoittaa, että Prius laskeutuu Japaniin. Ensimmäinen tilattavissa oleva versio on Sarjan rinnakkaishybridi (HEV) johon myöhemmin, tämän vuoden maaliskuussa Plug-In Hybrid (PHEV). Siksi asiakkaat voivat aluksi valita kahdesta vaihtoehdosta: a 1.8 HSE ja a 2.0 HSE jonka me tavalla tai toisella tunnemme jo Euroopassa Corollan ansiosta.

syöttö, merkki ei kerro 1,8 litran nelisylinterisen version (2ZR-FXE) lopullista suorituskykyä. Siksi ymmärrämme, että se tulee olemaan noin 140 hv nykyisen Corollan perusversiona. 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori (M20A-FXS) osoittaa, että se saavuttaa 144 kW (195,84 hv). Vaihteiston suhteen brändi luottaa uudistettu e-CVT-järjestelmä, joka lähettää voiman maahan etuakselin kautta.

Myös, tehokkaampi 2.0 HSE -versio voi sisältää myös nelivedon E-Four-järjestelmän kautta. Turvatekniikan osalta viidennen sukupolven Prius esittelee Japanissa avustajia, kuten toisiotörmäysjarrun lieventämään takatörmäys, kun ajoneuvo on pysähtynyt, tai ilmoitus ajoneuvon takaosan lähestymisestä. Ei myöskään läheisyysapu joka varoittaa lähestyvästä ajoneuvosta.

Silti Toyota Tsutsumin tehdas Se pyrkii jo vastaamaan uuden Priuksen kysyntään sekä Japanissa että ympäri maailmaa. Mielenkiintoisin asia on se kuukausimyyntiennuste on vain 4 300 kappaletta kotimarkkinoillaan. On katsottava, kun se saapuu Eurooppaan, kuinka brändi sen positioi ja ennen kaikkea, eikö sen hinta etäisyyttä markkinoiden «suosituista tarjouksista»…

Lähde – Toyota