Toyota päivittää valikoimaa Toyota Proace City, hänen kompakti pakettiautonsa. Tiedät jo, että tämä ajoneuvo on Citroën Berlingon, Peugeot Rifter/Partnerin ja Opel Combon veli, Stellantisin ja Toyotan yhteistyön tulos. Miten se voisi olla toisin, Toyota-malli saa nyt myös 100% sähköinen versio, mutta se ei ole ainoa uutuus.

Ennen kuin perehdymme Proace City Electriciin, käymme läpi muun valikoiman muutoksia. Pääasia on se 1.2-turbobensiinimoottoria 130 hv:lla ei enää myydä, joka sisältää sen sijaan 130 hv:n 1,5 dieselin automaattivaihteistolla. Se on järkevämpi, koska siinä on enemmän vääntöä ja pienempi kulutus. Siksi nyt saatavilla olevat lämpömoottorit ovat 1,5 diesel versioissa 100 ja 130 CV ja 1,2 bensiini 110.

Toyota Proace City Electric

Toyota Proace City Electric -sisustus

Keskity nyt asiaan Toyota Proace City Electric, on erittäin hyvä vaihtoehto ammatti- ja kaupunkikäyttöön, joka ei kulje pitkiä matkoja päivittäin. Se on saatavilla kaksi kehon pituudet (Medium ja Long) sekä Van- ja Combi-kokoonpanoissa mainoksille sekä City Verso Electric -perhe yksilöille Active- ja Advance-viimeistelyissä, joissa on myös mahdollisuus valita keskikokoisen ja pitkän korirakenteen välillä.

Korin koosta ja kokoonpanosta riippuen istuinten lukumäärä vaihtelee 2:sta 7:ään.

Tietenkin mekaniikka jaetaan heidän Stellantis-serkkunsa kanssa. Tämä tarkoittaa, että Proace City Electric kiinnittää a 50 kWh akku ja 340 kiloa, jotka voidaan ladata täyteen 50 minuutissa pikalatauksella, mikä kestää 5-7,5 tuntia seinälaturilla. Muuten, integroitu laturisi on 11 kW.

Toyota Proace City sähkölataus

Mitä tulee tärkeimpiin ominaisuuksiin, tämä kompakti ja sähköinen pakettiauto saa voimansa sähkömoottorista 100 kW eli 136 hv plus 260 Nm. Brändin hyväksymä autonomia on 280 kilometriä, joka vaihtelee suuresti kuljettamamme kuorman painon mukaan ja ajetaanko kaupungissa vai moottoritiellä.

Jos mietit tilaa, tarjoa sama kuormatilavuus kuin muilla versioilla Proace City -sarjan 3,3 – 4,3 m3, joka pystyy kuljettamaan 750 kg (L2 pitkä runko) tai 800 kg (L1 keskikokoinen runko). Vetokyky saavuttaa 750 kg.

Katsotaan lopuksi yksittäisten lämpöversioiden ja heti sen jälkeen Toyota Proace City Electricin hinnat:

Toyota Proace City hinnat

Toyota Proace City Electricin hinnat

Lähde – Toyota