The autoalan kokema muodonmuutos aiheuttaa sen, että kaikki valmistajat muuttavat suunnitelmiaan niin usein. Niin monien muutoksen syiden joukossa on sen alueiden sähköistäminen, mutta on myös muita tärkeitä syitä. Viitataan käynnistämistarpeeseen mönkijät, joilla on suuri teho ja infarkti. Sen lisäksi, että ne esittelevät «normaaliin» valikoimaan verrattuna parempaa off-road-dynamiikkaa kentällä.

Tähän asti Jeep Wrangler Rubicon on tarjonnut parhaan ja julmimman suorituskyvyn. Kuitenkin kanssa uuden Ford Bronco Raptorin synty sen olemassaolo on monimutkaista matkalla. Blue Oval haluaa osua pöytään osoittaakseen, että se vastaa, ellei jopa enemmän, historiaa, joka edelsi sen legendaarista mönkijää. Kerromme sinulle heidän salaisuutensa ja on sinun vuorosi arvioi, onko Bronco Raptor parempi kuin Wrangler Rubicon.

Bruttotehon suhteen Ford Bronco Raptor jää Wrangler Rubiconin taakse…

Kuten näet, uuden Ford Bronco Raptorin estetiikka on julmaa. Seuraa Rangerin ja F-150 Raptorin jalanjälkiä etuosan, puskureiden, konepellin ja kevytmetallivanteiden modifikaatioiden ansiosta. Jaosto on allekirjoittanut kaikki nämä elementit Ford Performance sekä oranssin sävy, joka pukee koria. Rungosta ei myöskään puutu Bronco Raptor -tarroja, jotka korostavat ulkonäköä metallilevyn päälle levitetyillä roiskekuvioilla…

Jos pidät Bronco Raptorin ulkonäöstä, muutos hänen tekniikassaan on suurempi. Ensinnäkin, koska jousitus muuttuu lisää sen matkaa 33 senttimetriä edessä ja 35 senttimetriä takana. Myös raideleveys kasvaa 21,84 senttimetriä ja saa muuten rakenteelliset vahvistukset «B»- ja «C»-pilareihin. Alusta puolestaan ​​myös parantaa vääntöjäykkyyttä jopa 50 prosenttia verrattuna muihin sarjan versioihin.

Jos kuljettaja haluaa saada maksimaalisen olemuksen Ford Bronco Raptorista, pohjassa on suojalevyt. Joka tapauksessa, keskeyttäminen korkea suorituskyky (HSS) lisätä Fox puoliaktiiviset iskut samanlaisia ​​kuin F-150 Raptoriin asennetut. Myös kevytmetallivanteet ovat puolestaan ​​eksklusiivisia ja ovat kooltaan 17 tuumaa. Täydennyksenä he pukeutuvat joidenkin kanssa 37 tuuman BFGoodrich K02 renkaat.

Sisältä katsottuna uuden Ford Bronco Raptorin imago näyttää myös radikaalimmalta kuin sen veljien. Se ei tarkoita sitä, että se olisi hukkaa, mutta se lisää elementtejä, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen. Lähinnä lisäyksen vuoksi oranssi rungon sävy kojelaudan verhoilussa, keskustunneli, ohjauspyörä tai ovet. Myös etumatkustajan edessä olevan Bronco-kirjoituksen tai 12 tuuman konfiguroitavan digitaalisen kojetaulun takia…

Onko siinä V8-moottorit? Tuleeko Bronco Raptor Eurooppaan?

2022 Ford Bronco Raptor alusta

Tämä kysymys on yksi eniten fanien esittämistä kysymyksistä viime tuntien aikana. Bronco Raptorin konepellin alla on a 3.0 EcoBoost biturbo bensalohko kanssa teho noin 400hv. Valmistaja ei ole paljastanut tarkkaa määrää, mutta tiedämme, että tämä moottori tuottaa tämän suorituskyvyn Explorer ST:ssä. Sen hallintaan valittu vaihteisto on 10-nopeuksinen automaatti, jota voidaan lisäksi ohjata päitsi…

Omalta osaltasi 4×4-järjestelmässä on päivitetty siirtokotelo, tehokkaampi kytkin ja «Low»-ajotila, joka tarjoaa viivästymisenestojärjestelmän. Siinä on myös päivitetyt Dana-akselit ja hinaus/vetotila, jossa on a suurin vetokapasiteetti 2041 kiloa. On kuitenkin yksi mutta: sen moottorin suorituskyky on alle sen suuren kilpailijan: Jeep Wrangler Rubicon 392:n.

Jeep-malli liikkuu V8-lohkon ansiosta, joka ylittää teholtaan Bronco Raptorin. Blue Oval ei kuitenkaan harkitse nousemista tälle tasolle yksinkertaisessa tuotantokustannuksia koskevassa kysymyksessä. Toisin sanoen Broncon kokoava tehdas on mukautettu 4L- ja V6-lohkoille ja V8:n asentaminen merkitsisi kustannusten nousua. Siksi, älä imartele itseäsi, että se tulee V8-lohkolla tai näe sitä Euroopassa.

Vaikka joku maahantuoja voisi… Mitä mieltä olet Bronco Raptorista? Onko se mielestäsi parempi kuin Jeep Wrangler Rubicon?

Lähde – Ford