Saltar al contenido

Vertailu Citroën Berlingo vs Fiat Doblò: kummasta pakettiautosta pidät?

25 de octubre de 2022
tamano citroen berlingo scaled

Ennen auton ostamista on tärkeää vertailla tarjolla olevia eri vaihtoehtoja. Ennen kaikkea yhtä kilpailukykyisillä segmenteillä kuin pakettiautot, joissa on monia vaihtoehtoja näiden ajoneuvojen luonteen vuoksi. On niitä, jotka on suunniteltu enemmän työhön, toiset vapaa-aikaan, joissakin yhdistyvät molemmat realiteetit ja mainoksissa on erilaisia ​​kokoja, kokoonpanoja…

Tässä viestissä kerromme vertailun citroen berlingo vs Fiat Doblo, kaksi markkinoiden myydyintä pakettiautoa, jotka erottuvat käytännöllisyydestään, sisätiloistaan ​​ja versiosta riippuen kuormituskyvyllään. Vaikka ne ovat samanlaisia, jokaisella on omat erityispiirteensä, joista kerromme alla.

Citroën Berlingon vs Fiat Doblòn koko

Koko on tässä vertailussa tärkeä citroen berlingo vs Fiat Doblo, koska se on pakettiautojen keskeinen ostotekijä riippumatta siitä, onko ne tarkoitettu työ- vai vapaa-ajan toimintoihin. Citroën Berlingo on 4,4 metriä pitkä, 1,83 metriä korkea ja 1,84 metriä leveä. Hänen taistelunsa on 2,78 metriä. Nämä ovat Citroën Berlingo M:n mitat.

On olemassa suurempi versio nimeltä Citroën Berlingo XL, joka on 4,75 metriä pitkä ja jonka akseliväli on yli 2,97 metriä. Se on hyvällä korkeudella ja tilavalla sisustuksella varustettu pakettiauto, joka tekee siitä hyvän ajoneuvon matkustajien kuljettamiseen sekä suuren tavaran kuljettamiseen.

The citroen berlingo Siinä on viisiovinen runko jommassakummassa kahdesta siluetistaan. Kapasiteetin osalta Citroën Berlingossa on vaihtoehto jopa 7 matkustajalle, mikä laajentaa kaikkien mallien alkuperäistä 5 henkilöä.

Omalta osaltaan Fiat Doblo on saatavana kahdessa pituudessa:

 • Pakettiauto: 4,4 metriä pitkä
 • Maxi Van: 4,7 metriä pitkä

fiat Doblo koko

Pisin versio, Fiat Doblo Maxi pakettiauto, on saatavana kahdella kattokorkeudella. Vakio- tai pohja on 1 845 metriä korkea ja korkea, nimeltään XL, on 2,12 metriä. Fiat Doblón matkustajaversiossa on tilaa jopa viidelle matkustajalle. On versio, joka jättää tavaratilan peltilevyllä, mukaan lukien kaksinkertainen takaovi, ja toinen, jossa on kaikki lasi-ikkunat.

Valitusta versiosta riippuen Fiat Doblo Siinä on erilaiset konfiguraatiot kuljettajalle tai matkustajalle 2 tai 3 istuimen suhteilla. Jos valitset vaihtoehdon, jossa on 2 etuistuinta, toinen niistä voidaan taittaa alas, jolloin syntyy ylimääräinen 400 litran tasainen tavaratila.

Lisäksi löytyy muita versioita, kuten:

 • Fiat Doblò noukki: vaneritasolla, 845 kilon kantavuus ja suurin sallittu taka-akselin kuorma 1450 kiloa
 • Fiat Doblò Chassis Cab: saatavana lyhyellä ja pitkällä akselivälillä, joka voidaan muuntaa muihin ajoneuvoihin, kuten isotermiseen, kylmälaatikkoon, kippiautoihin tai jopa pieniin matkailuautoihin

Citroën Berlingo vs Fiat Doblò:n tavaratila ja tavaratila

Pakettiauton hankintaa arvioitaessa tulee huomioida sekä auton tavaratila että kuorma.

JAl Citroën Berlingo Jopa seitsemällä istuimella on 322-litrainen tavaratila, kun taas viidelle matkustajalle mahtuvan tavaratilan tilavuus on 850 litraa matkustamon runsaiden mittojen ansiosta. Siihen on helppo laittaa kuorma sen säännöllisen suuaukon ansiosta.

tavaratilan citroen berlingo

Viitaten Fiat Doblo, toisen ja kolmannen rivin istuimet voidaan kallistaa ja taittaa alas. Kuten olemme kertoneet, etumatkustajan istuimen selkänoja taittuu alas muodostaen tasaisen pinnan, jota voidaan käyttää pöytänä tai pitkien esineiden kuljettamiseen.

fiat doblo tavaratila

Viisipaikkaisessa lyhytrunkoisessa Citroën Berlingossa tavaratilan tilavuus on 790 litraa, kun taas pitkärunkoisessa versiossa luku on 1 050 litraa. Tavaratilan peittävä alusta voidaan sijoittaa eri korkeuksille ja se kestää jopa 70 kilon painon.

Citroën Berlingon vs Fiat Doblòn suunnittelu

Pakettiautot valmistetaan usein sopimuksella. Toisin sanoen useat merkit yhdistyvät tekemään hyötyautoja, jotka eroavat ennen kaikkea ulkopuolelta, minkä vuoksi muotoilusta on tullut sukupolvien myötä tärkeämpää.

Vertailussa on uteliaisuutta Citroën Berlingo vs Fiat Doblo. Käytettynä löydät aina Fiat Doblòn, joka suunniteltiin vanhan sopimuksen perusteella, ennen kuin sen emoyhtiö Fiat Chrysler Automobiles oli sulautunut PSA:han Stellantis-konsernia varten. Siksi niillä on oma muotoilunsa.

Fiat Doblòt ovat kuitenkin nyt hyvin samanlaisia ​​kuin uusi Citroën Berlingo, koska molemmat pakettiautot valmistetaan saman sopimuksen ja mallin mukaan. Citroën Berlingo omaksui vuosia sitten ranskalaisen merkin esteettisen kielen, kuin se olisi auto, katolla tangot ja listat ns. ilmakuivat. Se on myös täysin räätälöitävissä oleva pakettiauto, jossa on useita ulko- ja sisäväriyhdistelmiä: jopa 24 ainutlaatuista Berlingoa varten.

Citroën Berlingon vs Fiat Doblòn sisätilat

On otettava huomioon, että sisätilat citroen berlingo vs Fiat Doblo Se riippuu paljon ajoneuvon käytöstä. Työkäyttöön suunniteltu auto ei ole sama asia kuin henkilöliikenteeseen. Asia on myös erilainen, jos kyseessä on vapaa-ajan käyttöön tarkoitettu ajoneuvo.

Matkustajille tarkoitetun Citroën Berlingon, jota kutsutaan myös Multispaceksi, sisustus on samanlainen kuin tila-auton. Se on suunniteltu matkustamaan erittäin mukavasti aluksella asumisen ja modulaarisuuden ansiosta, jotka ovat sen kaksi vahvuutta.

Takaistuimet ovat yksilöllisiä ja täysin toimivia, toisin kuin muissa autoissa, joissa keskimmäisestä istuimesta ei ole hyötyä. Pääsy mihin tahansa on helppoa ja mukavaa liukuovien ansiosta.

Citroën Berlingossa on leveä kojelauta, joka tarjoaa kuljettajalle erinomaisen näkyvyyden. Multimediajärjestelmän näyttö on korotettu ja se on kelluvaa tyyppiä. Kaikki on kuljettajan ulottuvilla, ja hän käsittelee helposti jopa 8 tuuman näyttöä.

Citroën Berlingossa on paljon tiloja tavaroiden sijoittamiseen sekä keskikonsolissa että ovissa sekä ovissa tai katossa. Lisäksi voit varustaa lisävarusteena Modutop-verhoilun, joka menee katolle ja ulottuu koko matkustamoon. Lisää mielenkiintoisia lisävarusteita: langaton latauspinta keskikonsolissa.

sisustus citroen berlingo

The citroen berlingo suurempi, nimeltään Size XL, mahdollistaa kolmannen istuinrivin asentamisen, joka on tavallista tilavampi, eli kokoa M. Siinä on myös istuimet, jotka liukuvat 13 senttimetriä toisessa rivissä.

The Fiat Doblo se on pakettiauto, joka on parantunut sisältä valtavasti sukupolvien aikana. Uusimmassa sukupolvessa on Apple CarPlay- ja Android Auto -järjestelmien kanssa yhteensopiva seitsemän tuuman infotainment-näyttö, jota täydentää ajotietoja tarjoava kojetaulu.

The Fiat Doblo Siinä on laaja valikoima Räätälöintitarvikkeita Mopar-yritykseltä, jonka kanssa FCA työskentelee säännöllisesti, mikä mahdollistaa laajan räätälöinnin. Lisävarusteluettelossa on kiinnitysjärjestelmiä, koriste-elementtejä tai sisätilojen suojaosia.

sisustus fiat doblo

Citroën Berlingo vs Fiat Doblò moottorit

Moottorit ovat tärkeitä vertailussa, kuten citroen berlingo vs Fiat Doblokoska ne ovat ajoneuvoja, jotka tarvitsevat tehokkuutta ja hyvän vääntömomentin voidakseen kuljettaa kaikenlaisia ​​kuormia ilman ongelmia.

Citroën Berlingon etuna on, että sen painopiste on korkeampi kuin autolla, joten sen reaktiot ovat mukavampia. Matka-ajoneuvona se yllättää, sillä se on mukava ja kallistukset kaarteissa eivät ole niin suuria kuin tämän kokoisesta ajoneuvosta voisi luulla.

Moottorivalikoima citroen berlingo Siinä on kolme dieselvaihtoehtoa ja yksi bensiinimoottori, joiden tehot vaihtelevat välillä 75-130 hevosvoimaa. Kaikissa moottoreissa on viisivaihteinen manuaalivaihteisto, jos kyseessä on vähemmän tehokas diesel, ja kuusi vaihteistoa muissa. Tehokkain diesel voidaan yhdistää kahdeksanvaihteiseen EAT8-automaattivaihteistoon ja momentinmuuntimeen.

Muista aina, että vaikka useimmissa autoissa, etenkin pienissä, dieselvaihtoehdot ovat sukupuuttoon mennessä, pakettiautoissa ne ovat edelleen välttämättömiä. Todiste tästä on Citroën Berlingon 1,5 BlueHDi -moottori, jota tarjotaan kolmella tehotasolla ja jonka kulutus on 4,3 litraa 100 kilometriä kohden.

The Fiat Doblo Sitä tarjotaan diesel-, bensiini- ja Bifuel-moottoreilla, jotka toimivat bensiinin lisäksi metaanilla.

Ne ovat seuraavat:

 • Bensiinimoottorit ovat 1,4 litraisia, yksi ilman turboahdinta 95 hv ja toinen ahdettu (T-JET) 120 hv.
 • Dieselmoottorit ovat 1,3 litraisia ​​ja 80 tai 95 hv, lisäksi 1,6 litran moottori 90 tai 120 C
 • 1.4 T-JET 120 CV Natural Power -versio on se, joka toimii maakaasun ja bensiinin kanssa

Ajonapulaitteet malleihin Citroën Berlingo vs Fiat Doblò

Ajoapuvälineistä on tullut tärkeä osa pakettiautoissa ja muissa työkäyttöön suunnitelluissa ajoneuvoissa. He ovat helpottaneet päivittäisiä tehtäviä ja hioneet näiden aiemmin unohdettujen ajoneuvojen ajoa.

The citroen berlingo Siinä on seuraavat ajon apuvälineet:

 • Surround Rear Vision -kamera: ohjaa kaikkea, mitä ajoneuvosi ympärillä tapahtuu 5 tuuman näytön kautta
 • Grip Control: edistynyt luistonestojärjestelmä, joka optimoi etupyörät maaston tyypin mukaan
 • Grip Control ja Hill Assist Decent: täydentää edellistä järjestelmää mäkilaskua avustavalla järjestelmällä
 • Mukautuva vakionopeudensäädin: Kameran avulla Active Cruise Control havaitsee edessä olevan auton ja säilyttää automaattisesti turvaetäisyyden
 • Kaistapoikkeamisvaroitus: Järjestelmä havaitsee kameran avulla vahingossa tapahtuvan tiemerkintöjen ylityksen, kun vilkkua ei ole aktivoitu. Auta sitten ohjaamaan ajoneuvoa varovasti takaisin kaistalleen.

Uusi Fiat Doblo Se on varustettu jopa 17 aktiivisella turva- ja suojajärjestelmällä, jotka auttavat kuljettajaa hänen matkoillaan. Etsimään parempaa pitoa kaikissa olosuhteissa, kuten lumessa, mudassa tai hiekassa, Fiat Doblòssa on pakettiautoversiossa Grip Control System -järjestelmä, joka on yhdistetty mäkilaskeutumisjärjestelmään, joka mahdollistaa ajoneuvon täydellisen hallinnan. kaltevuus on yli 3 %.

On myös syytä huomata heijastusnäyttö joka tarjoaa kuljettajalle tärkeimmät tiedot ilman, että hänen täytyy irrottaa katseensa tieltä. Tähän lisätään etu- ja takapysäköintitunnistimet sekä takakamera, joka mahdollistaa helpomman ja turvallisemman pysäköinnin.

Citroën Berlingo vs Fiat Doblò hinnat

Hinnat citroen berlingo vs Fiat Doblo riippuu pakettiauton viimeistelystä tai koosta sekä hyötyajoneuvojen moottorista ja kunnosta.

Citroën Berlingo alkaa uudella hinnalla 20 900 euroa, jos valitsemme 110 hv version, M-koon ja Van-siluetin. Halvin uusi Fiat Doblò puolestaan ​​alkaa 23 000 eurosta, minkä verran Van 1.2 L1 H1 Standard maksaa.

Mitä tulee Citroën Berlingo käytettyjä ja tilaisuuksiaClicarsista voit ostaa tämän pakettiauton verkosta alkaen 8 900 eurosta, kun taas Fiat Doblò käytettyjä ja tilaisuuksia Clicarsilla on mielenkiintoinen hinta, joka alkaa 8 900 eurosta, kaikki tämä tietysti tämän artikkelin kirjoittamishetkellä. Löydä sinulle parhaiten sopiva Citroën Berlingo tai Fiat Doblò ja saat sen kotiin poistumatta sohvalta.

Oliko tästä viestistä apua?