Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Volvo on yksi valmistajista, joka kiinnittää eniten huomiota valikoimansa sähköistykseen. Sen sähköistettyjen ajoneuvojen tarjonta on muodossa tai toisessa yksi laajimmista premium-luokan ajoneuvoista. Eikä vain sitä, on malli, joka on loistanut yli kaikkien muiden. Tämä on sataprosenttisesti sähköinen C40 Recharge, joka ottaa XC40:n pohjan. Hänen hallituskauttaan saattaa kuitenkin uhata «isoveli», joka olisi matkalla.

Kuten hyvin tiedätte, se, että tavaramerkki rekisteröi kauppanimen patentti- ja tavaramerkkivirastossa, ei tarkoita, että se aikoo tuoda sen markkinoille. No sitten, mahdollinen Volvo C60 olisi tulossa jos kuuntelemme Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston virallista rekisteröintiä. Kyllä, koska ruotsalainen yritys on hakenut oikeudellista suojaa C60-nimelle 21 vuotta sen jälkeen, kun se teki niin ensimmäisen kerran. Juuri samaan aikaan kuin silloin, kun hän merkitsi C40-nimeä.

Volvo C60 -nimen oikeudellisen suojan ansiosta ruotsalainen talo ajattelisi C40 Rechargen vanhempaa veljeä…

Volvo C60 USPTO logo

Etkö tiennyt, että Volvo on jo hakenut oikeussuojaa C60-nimelle? Ensimmäinen rekisteröinti on peräisin vuodelta 2001, mutta se ei koskaan arvostanut sitä ja se menetti käyttöoikeuden tähän asti, mikä on hakenut sitä uudelleen «kolmannen kerran». No, huhujen kaiku on jo kuulunut verkostojen verkostosta. Ilmeisesti ruotsalainen talo haluaisi toistaa C40 Rechargen kanssa tekemänsä vaiheet kehittämällä XC60:n 100 % sähkö- ja coupéversio.

Ja se ei olisi kovin «hullu» suunnitelma, varsinkin jos otamme sen huomioon hänen tekniikkansa alkaisi nykyisen XC60:n alustalta. Ongelmana olisi, että tuotemerkin suunnittelutiimin olisi mukautettava se käyttämään sataprosenttista sähköjunaa, kuten C40 Rechargessa. Syy on perus: sen pienempi veli perustuu Compact Modular Architecture (CMA) -pohjaan ja XC60:n johdannainen hyödyntäisi Skaalautuva tuotearkkitehtuuri (SPA).

Jos et tiedä, tämä pohja on vuodelta 2014 ja debytoi toisen sukupolven Volvo XC90:ssä. Se ei kuitenkaan ole valmistautunut täyteen sähköistykseen toisin kuin XC40:n CMA, joka suunniteltiin sellaiseksi alusta alkaen. Siksi ne syntyvät Epäilyksiä siitä, mitä Volvo suunnittelee nimelle C60 ja sen mahdolliset kaupalliset johdannaiset. Selvää on se, että jos he ovat pyytäneet sitä uudelleen, se on, että heillä on jotain…

Ollaan kärsivällisiä…

Lähde – Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto – USPTO