Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Geelyn pullistuvan lompakon ansiosta Volvon sähköinen valikoima kasvaa kuin vaahto. Eikä vain jäsenmäärän, vaan myös jäsentensä laadun ja tekniikan vuoksi. Yksi eniten puhetta herättävistä malleista on Volvo EX90, joka näki valon pari kuukautta sitten. Jos olet unohtanut, se on ruotsalaisen talon lippulaiva, ja se asettaa suunnan seuraamaan sen suunnittelemaa uutta sähkösarjaa.

Niin paljon että jakaa modernin ja teknologisen alustan SPA2 Polestar 3:n kanssa. On kuitenkin pieni ongelma: valikoima ei ole vielä täydellinen. Syynä on se, että versioista, joilla tavoittaa suurempi määrä asiakkaita, on pulaa. Ennen kaikkea siksi Uusi Volvo EX90 on toistaiseksi saatavana vain kaksimoottorisena versiona, jossa on seitsemän istuinta. Vaikka tämä saattaa muuttua seuraavien tulevien harjoitusten myötä.

Volvo EX90 yksimoottorinen RWD ja viisi istuinta voisivat saapua, jotta sen hinta olisi helpommin saatavilla…

Volvo EX90

Volvon toimintajohtajan Javier Varelan sanoin Motor Trendille «yksinkertaisempi» versio, jossa on vähemmän istumapaikkoja, olisi mahdollista sen monipuolisen alustan ansiosta. Siksi olisi mahdollista poistaa kaksi, jotka menevät kolmanteen riviin, mikä lisää tilaa toisen rivin asukkaiden jaloille. Eikä vain sitä, myös tavaratilan kokonaiskapasiteettia lisättäisiin menettää molemmat paikat…

Tätä ajatusta ei alun perin osattu ennakoida, ja sitäkin enemmän se huomioi Polestar 3 on saatavana vain viisipaikkaisena. Volvon premium-mallin korkeampi sijoitus antaisi kuitenkin ruotsalaiselle joukkueelle tilaa ottaa tämä askel. Lisäksi voi tulla myös a versio yksinkertaisella voimansiirrolla tai mikä on sama, vetovoimalla akseliin. Jos olisi, niin se olisi RWD propulsio lähettää voimansa taka-akselille…

Tällä tavalla he voisivat yhdistää istuinten vähentämisen moottoriin muotoile pääsyversion, jonka hinta oli alle jo julkistetun EX90:n. Tämä mahdollinen versio olisi kuitenkin vielä harkinnassa, eivätkä Volvosta vastaavat ole vielä tehneet päätöstä antaa vihreää valoa projektilleen. Ruotsalaisen talon portaat tulee olla hyvin tietoisia, sillä vuonna 2023 kaikki voi olla mahdollista.

Lähde – Motor Trend