Alfa Romeo Tonale on malli, jonka italialainen yritys tarvitsi päästäkseen ulos aukosta, jossa se on. Kuten kuvista näkyy, ja tiedät, koska olemme puhuneet siitä jo jonkin aikaa, se on urheilullinen SUV. Eikä vain sitä, sillä se menee askeleen pidemmälle tuomalla markkinoille teknisiä ratkaisuja, joita ei ole ennen nähty brändin historiassa. Kaikesta huomiosta kiinnitetään plug-in-hybridivoimansiirto joka antaa elämän voimakkaimmalle versiolle…

olipa miten tahansa Alfa leikkii paljon Tonalen kanssa, koska se on sen ensimmäinen uutuus kuuteen vuoteen. Stellantis tiesi jo mistä oli kyse, ja vaikka monet eivät nähneetkään sitä tulevan, he lykkäsivät debyyttiään. No, pitkän odotuksen jälkeen voimme puhua hänestä. Emme tiedä kuinka paljon he ovat parantaneet sitä FCA-projektin suhteen, mutta brändin ilma ei menetä sitä. Ja mikä tärkeintä, 4,53 metriä pitkä osoittaa suoraan Formentoriin tai Tiguaniin

Alfa Romeo Tonale näyttää uskolliselta alkuperäiselle prototyypille ja on hyvä kehitys Stelviosta…

Uusi Alfa Romeo Tonale Veloce

Leveys on puolestaan ​​1,84 metriä ja korkeus 1,6 metriä. Näillä mitoilla se jäljittää lähes kaikkien premium-kilpailijoidensa mitat, mutta se tarjoaa a ripaus eleganssia ja urheilullisuutta he eivät voi vastata. Yleisesti ottaen Tonalen muotoilu on tunnistettavissa liigan Alfa Romeoksi. Lisäksi se on melkein klooni prototyypistä, joka debytoi pari vuotta sitten ja joka valitettavasti vuoti kokonaisuudessaan pian sen jälkeen.

Meillä on edessä klassinen Alfa-säleikkö, jossa on Full LED Adaptive Matrix -optiikka urheilullinen suunnittelu. Päiväajovalo on integroitu ja sopii hänelle todella hyvin. Lisäksi se toimii vihjeenä saada käsitys siitä, miltä uudistuneet Stelevio ja Giulia näyttävät. Siellä on myös puskuri yksinkertaisilla linjoilla, joista ei puutu persoonallisuutta, ja joitain ilmanottoaukkoja, jotka antavat sille kilpajuoksun.

Jos mennään puolella me näemme sen panostaa yksinkertaisiin ja erittäin puhtaisiin linjoihin. Muovisuojaimilla tai katolta pudotetut pyöränkaapit erottuvat sarjasta. Mukana on myös kevyitä 17-20 tuuman pyöriä, jotka joissakin tapauksissa palauttavat «puhelinkellon» mallin. Täällä huomaat myös kuinka viimeistely on Super, sinä ja Veloce ne lisäävät erityisiä yksityiskohtia peileihin tai logoihin pyöränkaaren takana.

Lopulta meillä on takaosa. Se on yksi persoonallisimmista alueista, ja näet miksi LED-valomerkki haluaa tuoda meidät lähemmäksi 159:ää ja Breraa. Lisäksi nykytrendiä noudattaen optiikka on yhdistetty keskeltä ohuella LED-nauhalla. Emme myöskään voi jättää huomiotta takaikkunan muototuo muistuttaa 8C Competizionen käyttämää. Lopuksi siinä on urheilullinen ja yksinkertainen puskuri.

Moderni sisustus, urheilullinen ja täynnä tekniikkaa…

Sisäpuolelta Alfa Romeo Tonalen imago ottaa harppauksen tulevaisuuteen eikä seuraa Giulia- ja Stelvio-veljensä linjaa. Ensimmäinen asia, joka pistää silmään, on a konfiguroitava digitaalinen mittaristo 12,3 tuumaa. Kosketusnäyttö on puolestaan ​​10,25 tuumaa ja herää eloon Uconnect 5 -järjestelmän ansiosta. OTA päivitykset (Over-the-Air) tai langaton Apple CarPlay- ja Android Auto -yhteys.

Yleisesti ottaen suunnittelulinjat ovat moderneja ja näyttäviä, mutta on jotain, mikä erottuu. Suurista näytöistä huolimatta Siinä on säätimet ilmastointia varten analoginen. Ne ovat keskimmäisten tuuletusaukkojen alapuolella ja näyttävät erittäin kevyiltä. Alempana on ajotilan valitsin ja alaosassa on vipu vaihteiston hallintaa varten. Omalta osaltaan, ohjauspyörässä on käynnistyspainike, kuten Stelvossa.

Tarkistaaksemme sen laadun (joka näyttää visuaalisesti erittäin hyvältä) ja sen asuttavuuden, meidän on odotettava nähdäksemme ja kokeillaksemme sitä. Siitä ei ole epäilystäkään, on sen turvallisuus, sillä se sisältää avustajia, kuten mukautuvan vakionopeudensäätimen jalankulkijoiden havaitseminen, kaistanpitoavustin, kuolleen kulman varoitin, poikkiliikenteen tunnistin tai 360 asteen kamera. Vaihtoehtona on jamma-avustaja, joka antaa sinulle autonominen ajo taso 2.

On erittäin hyvä olla ensimmäinen ladattava Alfa Romeo -hybridi…

Tärkeintä Alfa Romeo Tonalessa on kuitenkin sen ihon alla. Kyllä, koska sen mekaanisella alueella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä tiesimme. Alussa on a hybridi juna joka yhdistää a Perheen 1,5 litran turbolohko Global Small Engine ja sähkömoottori 15 kW (20 hv) ja 55 Nm. Täydennyksenä siinä on 48 voltin sähköverkko ja a 7-vaihteinen DCT automaattivaihteisto.

Tämä moottori, kuten Renegade ja Compass e-Hybrid, jaetaan kahteen versioon. Pääsy tarjoaa 130 hv (hybridi) ja tehokkain tarjoaa 160 hv (hybridi VGT). Toisessa tapauksessa bensiinimoottorissa on muuttuvageometrinen turbo. Yksi eduista on, että sähkömoottori, nimeltään P2, menee vaihteistoon ja voi siirtyä itse autoon eli kiertää sähköisessä tilassa.

Sarjan tehokkain versio on Tonale PHEV Q4. 1.3 MultiAir Turbo -lohko on yhdistetty taka-akselilla sijaitsevaan sähkömoottoriin. The tehoa se on 275 hv ja kiitos litiumioniakku alkaen Teho 15,5 kWh ilmoittaa 60 kilometriä autonomiasta. Nämä tiedot voivat olla jopa 80 kilometriä kaupungissa. Toisaalta kuorma on 7,4 kW ja ilmoittaa askeleen nollasta 100:aan 6,2 sekunnissa.

Ja monet teistä kysyvät Tuleeko dieselversiota? No kyllä, a 1.6 MultiJet, 130 hv ja 320 Nm vääntömomentti joka on yhdistetty kuusivaihteiseen TCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteistoon. Tässä tapauksessa veto on etuakselille, etkä voi asentaa nelivetoa tai lisävarusteena. Toistaiseksi emme tiedä, mitkä versiot tulevat kuhunkin maahan, mutta jos haluat menestyä, lyöt varmasti vetoa niistä kaikista.

Milloin Alfa Romeo Tonale tulee markkinoille? Tuleeko siitä menestystä?

Uusi Alfa Romeo Tonale Veloce

Jos Alfa Romeon suunnitelmat menevät suunnitelmien mukaan, uuden Tonalen lanseeraus tapahtuu huhtikuussa. Silloin on mahdollista tilata tuotemerkin kaupallisessa verkostossa, jotta saadaan ensimmäiset yksiköt hieman myöhemmin. Uteliaisuutena tuotemerkki sisältää NFT:n (ei vaihdettavissa olevan tunnuksen) liittyy autoon, joka tallentaa tiedot ja voidaan päivittää korjaamon läpi kulkiessaan. Vaikka et halua sitä, he eivät anna sitä sinulle…

Kaikella ja kun olet nähnyt ja tuntenut uuden Alfa Romeo Tonalen pääsalaisuudet Luuletko, että se on mitä brändi tarvitsee vai päinvastoin, et voi tehdä mitään sen pelastamiseksi?

Lähde – Alfa Romeo