Saltar al contenido

Auton uusi teknologinen alkuräjähdys

29 de julio de 2021
Auton uusi teknologinen alkurajahdys

Aivan kuten tuhannet lepakot onnistuvat lentämään luolan sisällä törmäämättä toisiinsa, autot voivat tehdä saman kaupungeissa ja moottoriteillä. Luonnon ainoat lentävät nisäkkäät he saavuttavat sen luotaintensa ansiosta, joiden avulla he voivat löytää sekä sukulaisensa että luolan fyysiset rajat. Autot käyttävät puolestaan ​​uusia 5G -verkkoja, jotka mahdollistavat valtavien tietojen siirtämisen millisekunneissa.

Nämä verkostot, joiden pitäisi huipentua käyttöönotto Euroopassa myöhemmin tänä vuonna tai seuraavan periaatteet ovat yksi lupaavimmista edistysaskelista autoteollisuudessa turvallisuuden parantamiseksi lyhyen aikavälin kiertoteho. Ja ne ovat välttämättömiä muun muassa täysautomaattisen pilotin toteuttamiseksi mahdollisimman toimivilla takuilla.

Mutta tämä innovaatio on saatu päätökseen muiden kanssa, jotka paljastettiin tänä vuonna ja jotka vahvistavat autoteollisuuden teknologinen dynamiikka. Keski -etuturvatyynyt erottuvat ja uusi turvatyyny, joka maksimoi suojan onnettomuuksilta; uusimmat kamerat, jotka laajentavat kuljettajan näkemystä ja myös jatkuvaa kehitystä laboratorioissa Paristot ovat tehokkaampia kuin nykyiset. On myös muita ehdotuksia, periaatteessa vähäisiä, mutta niillä voi olla suuri merkitys, kuten uudet digitaaliset aurinkovarjot, jotka on tummennettu osittain häikäisyn välttämiseksi.

5G: digitalisoitu levikki

5G -verkkojen tarjoamat mahdollisuudet ovat melkein yhtä laajat kuin Internet. Mutta tiettyjen toimintojen kehittämisen aloittamiseksi 5G NetMobil -hanke, kattaa 16 yritystä auto-, teknologia- ja viestintäyritykset, ja myös yliopistot.

Hankkeeseen kuuluu useita työalueita, joista kolme erottuu: automaattiset kuorma -autovaunut, turva -avustaja, joka yhdistää ajoneuvot, jalankulkijat, pyöräilijät ja infrastruktuurit onnettomuuksien välttämiseksi, ja standardoidun teknisen ekosysteemin luominen.

Kuorma -autovaunut tarjoavat etuja, kuten paremman turvallisuuden robottikuljetus, ja myös pienempi kulutus, koska ajoneuvon yhteys parantaa aerodynamiikkaa. Näin ollen pitkän matkan kustannuksia voidaan alentaa jopa 30%. Lisäksi ajettaessa alueita, joiden peittoalue on huonompi, yksiköt erotetaan edelleen toisistaan, uudelleenkytkentä palautettaessa signaalin maksimivastaanotto.

1627588649 797 Auton uusi teknologinen alkurajahdys

Tulevaisuuden digitaalinen kaupunki, huomenna

Hyperyhteys, kestävä, suuret viheralueet ja itsenäinen liikkuvuus. Tämä on Toyotan ja japanilaisen teleyrityksen NTT: n kuvittelema tulevaisuuden digitaalinen kaupunki. Fuji -vuoren juurella, ja 70 hehtaarin alueella (noin 70 jalkapallokenttää) Kudottu kaupunki Rakentaminen alkaa vuonna 2021 ja siihen mahtuu 2 000 ihmistä, mukaan lukien työntekijät, perheet, kauppiaat ja tutkijat. Nimi, «kehrätty kaupunki» englanniksi, viittaa sen hyperyhteyteen, koska kaikki hallitaan kodin automaatiosta liikenteeseen ja resursseihin Suuri data ja tekoäly.

1627588649 800 Auton uusi teknologinen alkurajahdys

Puu on rakennusten perusmateriaali ja energia saadaan aurinkopaneeleista ja vetypolttokennoista. Teitä on kolmenlaisia, nopeita, hitaita tai jalankulkijoita, ja ajoneuvot ovat Toyota e-Palette -sähkörobottikuljetuksia ilman päästöjä tai kuljettajaa.

Toyotalle tämä on a «Elävä laboratorio» testata huomisen elämään ja liikkuvuuteen soveltuvia tekniikoita.

Paristot kaksi kertaa tehokkaammat vuoteen 2030 mennessä

vuonna BMW High-Tech Center Münchenissä Akun kapasiteetin parantaminen. Ja avain on sisäisessä kemiassa. BMW: n hallituksen puheenjohtaja Oliver Zipse huomauttaa, että ”nykyisen i3: n perusteella voimme vuonna 2030 kaksinkertaistaa paristojen energiatiheys ”.

Kaksinkertainen tiheys ei tarkoita kaksinkertaista itsenäisyyttä, mutta se voisi saada i3: n siirtymään 42,2 kWh: sta ja 260 kilometrin päässä tästä noin 70 kWh ja 400 kilometriä lisäämättä paristojen kokoa tai painoa.

1627588650 600 Auton uusi teknologinen alkurajahdys

Älykäs aurinkosuoja: tummenee osittain

Virtual Viewer kehittänyt Bosch on läpinäkyvä aurinkovarjo, joka estää häikäisyä tummenee valikoivasti. Se on kytketty kameraan, joka valvoo kuljettajan silmiä. Ja kun havaitaan, että aurinko voi sokeuttaa lentäjän, se tekee tarvittavan osan visiiristä läpinäkymättömäksi pitäen muun pinnan läpikuultavana ja siten suurin mahdollinen näkökenttä.

Varjot syntyivät lähes 100 vuotta sitten, ja ne ovat yksi harvoista autojen osista, jotka ovat tuskin kehittyneet. Julkaisupäivää ei vielä ole.

Peilit integroidulla kameralla

Jotkut valmistajat korvaavat tiettyjen mallien peilit kameroilla (Audi, Honda, Lexus …), mutta vaikka tämä tekniikka laajentaa näkökenttää, lopputulos, ainakin toistaiseksi, ei ole aivan käytännöllinen.

Hyundai-Kia-ryhmä ehdottaa vaihtoehtoista reittiä: kameran integroiminen peiliin. Kuljettaja säilyttää näin normaalin näönsä, mutta kun linssi havaitsee riskit, se lähettää kuvan instrumentointiin samalla puolella vaaraa. Hyundai esitteli järjestelmän vuonna Yhteys, ja Kia tekee sen lokakuussa Sorento.

Oliko tästä viestistä apua?