Saltar al contenido

Autorajoitukset Barcelonassa, ketä ne koskevat?

5 de julio de 2022

Kuten monissa ruuhkaisissa kaupungeissa, myös Barcelonassa on joitain korkea saastuminen, joka aiheuttaa vakavan kansanterveysongelman. Vähäpäästöiset vyöhykkeet, Barcelonan kierroksen ZBE Ne tulivat voimaan 1.1.2020, mutta ketä Barcelonan autorajoitukset koskevat?

ZBE Rondas de Barcelona miehittää yli 95 neliökilometriä ja ne sisältävät Barcelonan ja näitä kierroksia ympäröivät kunnat. Kaupunginvaltuuston mukaan tämän ZBE:n toteuttaminen on «yksi kunnallisista toimenpiteistä, joilla varmistetaan hengittämämme ilman laatu ja taataan oikeus terveyteen kaupungissa».

Samoin tavoitteena on vähentää saastuttavimpien yksityisajoneuvojen käyttöä. Siksi ZBE Rondas de Barcelona kattaa koko Barcelonan kunta, Sant Adrià de Besósin ja L’Hospitalet de Llobregatin kunnat sekä osa Esplugues de Llobregatin ja Cornellà de Llobregatin kunnista.

Keneen ZBE Rondas de Barcelona vaikuttaa?

Ensinnäkin on tärkeää, että osaat tunnistaa ZBE:n ja että niitä on asennettu yli sata. pystysuorat kyltit liikenneympyröissä ilmoittaa kuljettajille, että LEZ:ää käytetään. On syytä mainita, että Barcelonan vähäpäästöinen vyöhyke on laajentanut ZBE:n sisällä kieltoa kuorma-autoihin ja pienbusseihin, joissa ei ole ympäristömerkkiä 1.1.2022 alkaen. Heinäkuusta 2022 alkaen ne eivät kuitenkaan voi enää liikkua sen kautta. ja linja-autot ihmisten joukkokuljetukseen ilman ympäristömerkkiä klo 7.00–20.00 maanantaista perjantaihin.

Moottoripyörät, mopot ja henkilöautot, joilla ei ole ympäristömerkkiä, eivät pääse Barcelonan vähäpäästöiselle alueelle.

  • Ennen vuotta 2000 rekisteröidyt bensiinikäyttöiset henkilöautot ja ennen vuotta 2005 rekisteröidyt dieselautot.
  • Moottoripyörät ja mopot ennen 2003.
  • Pakettiaukot, kuorma-autot ja linja-autot ilman ympäristömerkkiä.
  • Ennen vuotta 2000 rekisteröidyt bensiinikäyttöiset pakettiautot ja ennen vuotta 2005 rekisteröidyt dieselautot.
  • Pienet kuorma-autot ja linja-autot, jotka on rekisteröity ennen 2006.
  • Ennen 2006 rekisteröidyt joukkoliikenteen linja-autot.

Sakot jopa 1800 euroa

Rondas de Barcelonan vähäpäästöisellä vyöhykkeellä kulkeminen ja/tai siellä liikkuminen voi johtaa 100–1 800 euron sakon saastuttavimpien ajoneuvojen osalta.

Jos sinulla on auto, jossa ei ole Liikenneviraston ympäristömerkkiä, on aika vaihtaa se a käytetty ekoautoMeillä Clicarsilla on paras hintaan, jota et usko.

Oliko tästä viestistä apua?