Saltar al contenido

BMW i4, yksityiskohtainen analyysi

13 de abril de 2023
BMW i4 yksityiskohtainen analyysi

Sähkökäyttöinen BMW i4 on D-tyypin sedan, joka on sitoutunut ulkoisten linjojen tyylittelyyn ja uusien teknisten järjestelmien integrointiin. Tämä sähköajoneuvo erottuu itsenäisyydestään ja latausajoistaan ​​(maksimiteho 180 kilowattia). Tutustu ominaisuuksia uusi sähköauto BMW i4.

Auton tyyppi

Vuonna 2022 valmistettu BMW i4 on D-segmentin sedan-tyyppinen ajoneuvo, josta on tullut yksi merkin suurista vetoista. Tämä BMW-malli on sähkökäyttöinen, hyvin samanlainen kuin BMW 4-sarjan Grand Coupe suunnittelun suhteen.

Yleisesti ottaen tässä uudessa sähköautossa BMW i4 on 5 ovea, 5 istuinta, 470 litran tavaratila, teho 286-544 hv ja kulutus 1l/100km. Autonomia, josta keskustellaan jäljempänä, on saksalaisen tuotemerkin loistava veto: se tarjoaa 590 km klassiselle versiolle ja 520 km M50-mallille (BMW i4:n premium-versio).

Keskikokoiselta ja korkealta valikoimalta löydämme tämän BMW i4:n loistavia kilpailijoita, kuten Tesla Model 3:n tai Polestar 2:n, molemmat ovat sähköautoja.

BMW i4:n ulkomuotoilu

Hän BMW i4 Se on sähköinen evoluutio BMW 4 -sarjan Grand Coupésta huolimatta spekulaatioista upeasta prototyypistä, joka esiteltiin vuonna 2017 ja joka kehittyi vuonna 2020 BMW i4 -konseptin kanssa (prototyyppi futuristisesta ja urheilullisesta mallista, jota ei koskaan valmistettu). Sen grillin muutokset, jotka ovat nyt huomaamattomia, kuten joissakin perinteisillä moottoreilla varustetut mallit tekevät, tekevät siitä samanlaisen kuin Audi e-tron GT:n tai Porsche Taycanin.

Sisustus noudattaa BMW 4 -sarjan estetiikkaa: dynaaminen muotoilu, merkin sinisen käyttö korin yksityiskohdissa, suuret pyörät ja kulmikas etupuskuri. Takapuskurissa on kaksi sinistä viivaa, jotka eroavat pinnan mustan ja auton valkoisen kanssa.

Valojen osalta BMW i4 ei tarjoa suuria eroja BMW 4-sarjaan verrattuna.. LED-optiikka ja säleikkö ovat hieman symmetrisempiä ja huomaamattomampia. Tämä trendi näkyy myös katossa, jossa linjat ovat virtaviivaisia, mikä luo hieman elegantimman tunteen. Tavaratilan luukku ei ulkone liikaa, BMW on huolehtinut ajoneuvon mitoista maksimaalisesti.

BMW i4 sisustussuunnittelu

Hän uuden BMW i4:n sisätilat Se noudattaa merkin mallien linjaa, vaikka se antaakin vihjeitä siitä, mihin askeleet tulevina vuosina vievät. Tässä ajoneuvossa kojelaudan edessä on suuri 20 tuuman keskusnäyttö ja alareunassa keskusohjain. Fyysisiä ohjaimia on vähennetty, vaikka ne noudattavatkin markkinoiden nykyaikaisimpien mallien trendiä.

Ajoneuvossa on myös virtaviivaiset sisälinjat kojelaudassa, tuuletusaukkoissa ja hansikaslokeroissa. BMW i4 luo yhtenäisen keskustelun värin suhteen, minkä vuoksi sininen on läsnä myös auton sisätiloissa, esimerkiksi fyysisessä kojelaudassa.

Tämä saksalaisen tuotemerkin malli sisältää uusimman sukupolven BMW iDrive -järjestelmän, joka on yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa, mikä parantaa ajoneuvojen yhteyksiä.

Mitä tulee BMW i4:n sisämitoihin, kokonaistilavuus on 1 290 litraa viidelle matkustajalle. Tavaratila on integroitu taakse, etutavaraa ei ole, ja sen tilavuus on 470 litraa.

BMW i4:n autonomia ja tekniset ominaisuudet

BMW i4 on neljäs sukupolvi merkin eDrive-käyttöisistä ajoneuvoista. Tässä tapauksessa uusi BMW i4 mahdollistaa kaksi moottoria: 340 hv i4 eDrive ja 544 hv i4 M50 vaativimmille kuljettajille. Molemmissa versioissa on 80,7 kWh litiumioniakku, jonka pikalataus on 205 kW tasavirralla ja 11 kW vaihtovirralla.

The BMW i4:n autonomia se on 589 km 340 hv i4 eDrive -mallilla ja 520 km 544 hv M50:llä. Tämä tekee i4:stä yhdeksi markkinoiden pisimmän kantaman sähköautoista. BMW i4 ja M50 noudattavat WLTP-menettelyä, maailmanlaajuista standardia, joka määrittää ajoneuvojen saastetasot ja polttoaineenkulutuksen ja ovat yksi parhaista sijoituksista. Tämä sähköauto pystyy kiertämään vähintään 510-520 km latausten välillä aina ajotavasta riippuen.

Ajoneuvon valintavivun avulla voit valita asennon «D”, joka regeneroi akun (enintään 116 kilowattia) ja mukauttaa kulutuksen liikenneolosuhteisiin. Taso «B» hyödyntää iDrive-teknologiaa täysin tekoälyn avulla ja mahdollistaa «yhdellä polkimella» ajamisen.

BMW i4:n ja BMW i4 M50:n eduissa ei ole mitään kadehdittavaa muiden markkinoiden keski- ja huippuluokan urheilumallien eduille. BMW i4 M50 on premium-versio, ja siinä on ominaisuuksia, kuten kaksoissähkömoottori, jonka teho on 544 hv ja vääntömomentti molemmilla akseleilla 795 Nm. Tämä malli näyttää hieman urheilullisemmalta kuin BMW i4.

BMW i4 M50:n kiihtyvyys on tehnyt sen yhdeksi sähköautoista, joilla on paras moottorin suorituskyky. Malli kiihtyy nollasta sataan noin neljässä sekunnissa ja sen huippunopeus on 225 km/h. Nämä luvut tuovat sen lähemmäksi ajoneuvoja, kuten Tesla Model 3, joka saavuttaa 100 km:n 3,5 sekunnissa.

Sähköauton BMW i4 lähtöhinta

Hän uuden sähkökäyttöisen BMW i4:n lähtöhinta Se on mukautettu yleisöön (keski-korkea valikoima), ja halvimman mallin myynti on 57 100 euroa. Paremmilla ominaisuuksilla varustetun i4 M50 -version lähtöhinta on 61 900 euroa. Nämä hinnat ovat tiedossa brändin maaliskuussa 2021 tekemän esityksen perusteella.

Oliko tästä viestistä apua?