CES on yksi niistä tapahtumista, jotka yllättävät meidät aina odottamattomilla ja uteliailla uutisilla teknologia-alalta, joka liittyy useaan otteeseen autoteollisuuteen. BMW esittelee BMW iX Flow- ja E Ink -teknologiansa CES 2022 -messuilla. Ei jätä sinua välinpitämättömäksi.

Uusissa autoissa olemme jo tottuneet siihen, että voimme muuttaa auton tiettyjä yksityiskohtia hetkessä mieltymystemme mukaan. Esimerkiksi ajotilat, kojetaulun näyttö tai sisävalaistuksen sävy ja voimakkuus. BMW on ottanut kaiken tämän askeleen pidemmälle tällä prototyypillä, muuttaa vartalon väriä.

Se ei ole enempää eikä vähempää kuin tulevaisuuden teknologia mukauttaa kehon sävyn kuljettajan ohjeiden mukaan sähkövirtojen ja tietyn maalin ansiosta. Kuten brändi itse tiivistää, «Kun elektrolyysitekniikka stimuloi sähköisiä signaaleja, se tuo pinnalle erilaisia ​​väripigmenttejä, mikä saa sen omaksumaan halutun värin.”.

Toistaiseksi mustana tai valkoisena

BMW iX Flow paint E Ink

On sanomattakin selvää, että jos tämä tulee tulevaisuudessa tuotantoautoihin, siitä tulee jotain todella mielenkiintoista. Se riippuu siitä, miltä sinusta tuntuu, mielialastasi tai tapaamisen tyypistä, joka sinulla on sillä hetkellä, voit ottaa auton yhdellä tai toisella värillä. Eli olla tyylikäs, ilmeikäs, yrittää olla huomaamatta ja niin edelleen.

Ja onko se yksi päätöksistä, joka kestää pisimpään auton ostamisessa, on väri kehosta. Uskaltaisin sanoa, että jopa enemmän kuin moottori tai varustelutaso. Varsinkin jos auto on jaettu esimerkiksi kumppanimme kanssa. Epäilemättä yksi päänsärky vähemmän ja mahdollinen keskustelu vältyttiin.

Tämän CES 2022 -messuilla esitellyn BMW iX Flow’n tapauksessa se «vain» muuttaa sävyään mustan ja valkoisen välillä, mutta ei olisi yllättävää, jos näkisimme pian uuden version, jonka avulla voimme valita paljon enemmän sävyjä. Ja jos ei, niin silloin tällöin.

BMW iX Flow sivumaalin vaihto

Lähde – BMW Press