Saltar al contenido

DGT -skootterien säännöt: miten ja missä ne voivat kiertää

6 de octubre de 2021
DGT skootterien saannot miten ja missa ne voivat kiertaa

Vuoden 2021 alussa DGT: n sähköisten skoottereiden uusi asetus, oikeudellinen kehys, joka osoittaa missä nämä ajoneuvot voivat liikkua, tuo ominaisuudet heillä on, heidän Nopeusrajoitukset tai mitä vaatimuksia niiden on täytettävä voidakseen käyttää niitä. Liikenne laati sähköskoottereita koskevia määräyksiä sen jälkeen, kun tämän liikennevälineen käyttöä oli lisätty kaikentyyppisissä kaupungeissa.

The DGT -sähköpotkulaudan säännöt syntyi organismin aikomuksen seurauksena vähentää onnettomuuksien määrää joissa nämä ajoneuvot olivat mukana. Mapfre -säätiön tietojen mukaan vuonna 2020 tapahtui yli 100 onnettomuutta, joissa oli uhreja ja skoottereita (24 enemmän kuin vuonna 2019), joissa 109 ihmistä loukkaantui lievästi ja vakavasti ja kuusi kuoli.

Sähköpotkulaudat jalkakäytäviltä

Yksi tärkeimmistä kieltoja on lueteltu sähköskootterien säännöissä kyvyttömyys käyttää näitä ajoneuvoja jalkakäytävillä. Tämä oli jo sisällytetty useimpiin ennen DGT -asetuksia laadittuihin kuntasääntöihin. Sähköpotkulaudat ovat silloin samankaltaisia ​​kuin mikä tahansa muu ajoneuvo, kuten polkupyörät, ja niiden on liikuttava tiellä. Vaikka he eivät voi tehdä sitä kaikentyyppisillä teillä: sen käyttö on kielletty esikaupunkien teillä, risteyksissä, moottoriteillä, moottoriteillä ja myös jalankulkualueilla. Näiden sääntöjen laiminlyönnistä seuraa 200 euron sakko. Lisäksi sähkömoottorilla saa liikkua vain yksi henkilö, muuten sakko on 100 euroa.

Skootterien määräykset asettavat rajan 25 km / h

Nopeus, jolla ns. Henkilökohtaiset liikkuvuusajoneuvot voivat liikkua, tekninen nimi, jolla sähköpotkulaudat ja muut ajoneuvot, kuten segwayt, tunnetaan 25 km / h. Tällä tavoin DGT sulkee pois tietyt mallit, joita myytiin skoottereina, mutta jotka saavuttivat paljon suurempia nopeuksia ja joilta vaaditaan ajokortti ja rekisteröinti. Alareunassa raja on 6 km / h, joten leluina käytettävät skootterit ilman moottoria jäävät pois.

Sähköpotkulaudat tarvitsevat ajokortin

The sähköpotkulaudat eivät tarvitse lisenssiä tai rekisteröintiä, mutta sen käyttöön tarvitaan a kiertotodistus joka osoittaa, että ne ovat teknisten vaatimusten mukaisia, jotka sisältyvät DGT: n edellyttämään ominaisuuskäsikirjaan. Tämä todistus tulee olemaan pakollinen vuodesta 2023 ja niiden on oltava valmistajien tai maahantuojien myöntämiä, pääasiassa Kiinassa valmistettuja ajoneuvoja.

Mitä tällä hetkellä se ei ole pakollista, se on vakuutus voidakseen käyttää skootteria, vaikka DGT: n etenemissuunnitelmassa on mahdollisuus vaatia sitä tulevaisuudessa, mutta se merkitsisi myös pyöräilijöiden määräysten muuttamista, edellyttäen myös siviilioikeudellista vastuuta. Vaikka vakuutus ei ole pakollinen skootterin käyttämiselle, on jo vakuutusyhtiöitä, jotka tarjoavat erityisiä vakuutuksia tämän tyyppisille ajoneuvoille. Samoin, vaikka sähkökäyttöisen skootterin kuljettamiseen ei tarvita lupaa, jotkut autokoulut ovat käynnistäneet ohjelmia, joilla opetetaan näiden ajoneuvojen käyttäjille liikenneturvallisuuden perussäännöt.

Alkoholin ja huumeiden torjunta skootterien käyttäjille

Sähkökäyttöisten skootterien käyttäjiä pidetään ajoneuvoina voidaan tehdä alkometritestejä tai huumeita, kuten kaikki muutkin kuljettajat ja kuten se jo tapahtuu pyöräilijöillä. Näiden sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa 500 euron sakkoihin, joihin voi sisältyä ajoneuvon peruuttaminen.

Kuulokkeiden tai matkapuhelimen käyttö on kielletty

Tavoitteena välttää onnettomuuksia, sähköskoottereita koskevat säännöt sisältävät kypärien tai kuulokkeiden käytön kieltäminen kytketty äänivastaanottimiin tai -toistimiin. Et myöskään voi käyttää matkapuhelintasi. Molemmissa tapauksissa sakko on 200 euroa.

Pitääkö sähköskootterilla ajamisessa käyttää kypärää?

DGT: n hyväksymissä sähköskoottereita koskevissa säännöissä Ei ole velvollisuutta käyttää kypärää, mutta Traffic valmistaisi standardin päivitystä tämän turvaelementin vaatimiseksi. Jotkut kaupungit vaativat kuitenkin kypärän käyttöä skootterilla ajamiseen. Tämä koskee Madridia, alle 16 -vuotiaita, tai Barcelonaa, jos kyseessä on jaettu skootteri. Valenciassa se on pakollinen kaikille käyttäjille, ja Sevillassa on samanlainen tilanne.

Onko sähkömoottorilla ajamiselle alaikäraja?

Sähkökäyttöisen skootterin ajamisen alaikäraja on toinen asia, joka ei sisälly DGT -asetuksiin, mutta jonka Traffic harkitsee käyttöönottoa tulevassa päivityksessä. Kuten kypärän kohdalla, alaikäraja riippuu kunkin kaupunginvaltuuston määräyksistä. Yleensä se sijaitsee 14 ja 16 vuoden välillä. Tämä ei tarkoita, että tämän ikäiset alaikäiset eivät voi käyttää sähkömoottoria, mutta he voivat käyttää sitä vain liikenteeltä suljetuissa tiloissa, kuten aukioilla tai puistoissa, ja aikuisen vastuulla.

Nyt tiedät kaiken mitä tarvitset turvalliseen ajamiseen sähköisellä skootterillasi. Tai jos haluat, voit jatkaa ajamista hyvän käden autolla. Kunnioita aina kaikkia tienkäyttäjiä!

Oliko tästä viestistä apua?