Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

The F1 2023 Se ei ole vielä alkanut, mutta se antaa jo ihmisille jotain puhuttavaa. Tällä uudella kaudella kalenteriin ja kuljettajien kokoonpanoon on tehty monia muutoksia, kuten hyvin tiedätte. Tämän lisäksi tulee myös muita tärkeitä muutoksia, joista sinun tulisi tietää tämän Formula 1:n lähitulevaisuuden ymmärtäminen. Osa näistä muutoksista on jo hyväksytty, osa on tutkittavana, mutta on todennäköistä, että ne päätyvät toteutetaan.

Muutosten joukossa meillä on erittäin mielenkiintoisiaToisaalta kaikki eivät varmasti pidä muista ja valituksia tulee faneilta tai joukkueilta, ja nämä muutokset eivät vaikuta pelkästään esitykseen, vaan myös seuraamuksiin ja teknisiin määräyksiin. Katsotaanpa, mitä nämä merkittävät muutokset ovat:

  • FIA tutkii DRS-vyöhykkeiden vähentämistä F1-kaudelle 2023. Virasto uskoo, että uudet yksipaikkaiset pystyvät paremmin seuraamaan muiden autojen jälkiä ja niitä on helpompi ohittaa. Tavoitteena on välttää erittäin helppoja ohituksia. FIA on kuitenkin selventänyt, että se ei olisi kaikilla radoilla, vain joillakin. Muistakaa, että tänä vuonna ohitusten määrä on lisääntynyt näillä uusilla autoilla, mutta on myös totta, että on vielä ratoja, joilla on edelleen erittäin vaikea ohittaa kaikesta huolimatta.
  • Silverstonen radalla tehdään muutoksia. FIA on jo hyväksynyt nämä muutokset, ja ne viimeistellään ennen joulua. Tavoitteena on, että fanit ovat lähempänä autonäyttelyä ja parantavat radan näkemystä.
  • FIA harkitsee uudelleen rangaistusjärjestelmää voimayksikön lisäosien vaihtamisesta. Tällä hetkellä pöydällä on kaksi ehdotusta. Vaihdettua yksikköä ei voitaisi käyttää, vaan se olisi luovutettava FIA:lle säilytettäväksi. Toinen ehdotus on rangaista ajoissa noudattamisesta ensimmäisessä varikkopysähdyksessä ruudukkoasemien sijaan.
  • FIA ei enää perusta tiloja Covid-19-testien suorittamiseen (se käyttää saatavilla olevia paikallisia tiloja), joten se lieventää protokollaa tältä osin. Nyt osallistujat, joiden testitulos on positiivinen tai joilla on oireita, eivät pääse alueelle, jossa on paljon ihmisiä. Osallistujien ei myöskään tarvitse olla rokotettuja Covid-19-virusta vastaan ​​päästäkseen näille alueille.
  • Taloudellisesti Maailmanneuvosto on hyväksynyt joitain selvennyksiä ja päivityksiä vuosien 2023 ja 2024 rahoitussääntöihin. Tämä sisältää kunkin Sprint-istunnon budjettirajan korotuksen 150 000 dollarista 300 000 dollariin. Ja onnettomuusvahinkojen säädöt eliminoidaan näissä istunnoissa.

Lisätietoja 2023 F1-kalenterista ja kuljettajavalikoimasta täältä.