Saltar al contenido

Itsenäinen auto: miten ne toimivat ja mitä tyyppejä on olemassa

27 de septiembre de 2021
Itsenainen auto miten ne toimivat ja mita tyyppeja on olemassa

The itsenäinen auto Se on idea, jota autoteollisuus on työskennellyt vuosien ajan. Autonomisella autolla, kuten nimestä käy ilmi, tiedämme sekä uudet että käytetyt ja käytetyt autot pystyvät liikkumaan itsenäisesti tietyissä tilanteissa ilman ihmisen väliintuloa -vaikkakin valvonta useimmissa tapauksissa. Autonomisen auton viimeinen kehitysvaihe on ajoneuvo, joka luopuu ohjauspyörästä ja joka kiertää tiellä yhdessä muiden itsenäisten autojen kanssa ilman onnettomuusriskiä.

Itse ajavat auton tasot

Mutta viimeiselle autonomisen auton kehittämistasolle on vielä vuosikymmeniä. Kuitenkin tuotantoautoissa on jo ajovälineitä ja muita järjestelmiä, joita pidetään osina itsenäinen ajo, joka jakaa autot eri tasoille. Näin autonomisessa autossa on kuusi tasoa:

Itsenäisen auton taso 0: kuten nimestä voi päätellä, se on lähtökohta, eikä tässä ole apua.

Taso 1 itsenäinen auto

Autot, joilla on tämä itsenäinen ajo, on varustettu järjestelmillä, jotka voivat hyvin hallita ajoneuvoa pitkittäin tai sivusuunnassamutta älä yhdistä molempia todellisuuksia. Yksi tämän tason ajovälineistä on ACC tai mukautuva vakionopeudensäädin. The kuljettaja on aina vastuussa mitä autolle tapahtuu.

Taso 2 itsenäinen auto

Tämän tason autonomisilla autoilla on apuvälineitä, jotka mahdollistavat pituus- ja poikittaissäätö samanaikaisesti. Se on edellisen tason kehitys. Siten tämän tason 2 autonomiset autot yhdistävät esimerkiksi edellisen ACC: n järjestelmään, joka pitää ne kaistan keskellä kaistaulojen välttämiseksi. Vaikka se mahdollistaa tietyn tason itsenäisyyden, tämäntyyppinen auto, joka on nykyään yleisin tällä tekniikalla, vaatia myös kuljettajan väliintulo. Itse asiassa ne varoittavat kuljettajaa pitämään kätensä lähellä pyörää. Jos kuljettaja jättää huomiotta autonomisen auton ohjeet, se voi pysähtyä onnettomuuden välttämiseksi. Jotkut tuotemerkit ovat kuitenkin kehittyneet tällä tasolla suunnittelemaan integroituja järjestelmiä autonomisessa autossa, joka tunnetaan nimellä taso 2+ ja joka poistaa kuljettajalta vastuuta, mutta mahdollistaa helpomman rentoutumisen ratissa ilman, että käsiä on pidettävä lähellä ohjauspyörään aina. Tällä autonomisen ajamisen tasolla 2 Espanjassa myydään monien merkkien autoja, kuten Peugeot, Mercedes, Audi, Volvo tai Tesla.

Taso 3 itsenäinen auto

Toisen tason valmistuttua merkit valmistelevat itsenäisen auton kolmatta vaihetta, jossa auttojärjestelmät hallita autoa ja pystyä ajamaan sillä niin kauan kuin se on aktivoitu. Vain tällä tasolla kuljettaja voi laiminlyödä ajamisen jonkin aikaa, vaikka kuljettajaa avustava järjestelmä saattaa vaatia hänen huomionsa. Samoin auto arvioi, missä olosuhteissa nämä ajoavustinjärjestelmät voidaan todella aktivoida. Esimerkiksi itsenäinen auto on hyvin riippuvainen tien tilasta, jonka opasteiden ja merkintöjen on oltava hyvässä kunnossa, koska ajoneuvon on luettava ne jäljittääkseen matkansa.

Muut autot, joilla on tason 3 itsenäinen ajo, kuten Mercedes S -luokka uudempia, jotka ovat jo myynnissä, ne voivat valvoa ja mukauttaa toimintojaan sääolosuhteiden mukaan. Mercedeksen lisäksi toinen merkki, joka on saavuttanut tämän autonomisen ajamisen tason, on Honda, jossa on Japanissa myytävä Legend EX.

Taso 4 itsenäinen auto

Itsenäiset autot, joilla on tason 4 itsenäisyys antaa kuljettajan tehdä muita tehtäviä auton sisällä, kun luet tai käytät vapaasti auton infotainment -järjestelmää. Mutta jälleen kerran heidän on varottava autoa siltä varalta, että se antaa varoituksen, joka pakottaa heidät ottamaan hallinnan odottamattoman tapahtuman vuoksi. Tällä hetkellä suoritetaan kokeita autoilla, jotka varustavat tason 4 itsenäisiä ajotarvikkeita, kuten Waymon robotaksia ja Volvon ja Uberin kokeissa näytteleviä autoja. Ne ovat ajoneuvoja, jotka joissakin tapauksissa ovat jo voi matkustaa ilman ihmisen väliintuloamutta silti teknikon valvonnassa. Tämäntyyppinen itsenäinen auto voi olla toistuva tulevaisuudessa yksinkertaisille tai toistuville matkoille, kuten matkoille, jotka tehdään kaupungin keskustasta lentokentälle.

Taso 5 itsenäinen auto

Yksinkertaisen ajatuksen saamiseksi itsenäisen ajamisen taso 5 olisi jotain fantasiaa, jonka Kitt esitteli, fantastinen auto, seikkailuissa David Hasselhoffin pääosassa. Edes suuret valmistajat eivät tiedä, milloin tämä tavoite saavutetaan Tarvitsisin tien ekosysteemin täydellinen, jonka ympärille kiertää uusi kiiltävä ajoneuvokanta, joka on varustettu kaikenlaisilla tekniikoilla. Tällä autonomisen ajamisen viimeisellä tasolla maailma toimisi eräänlaisena suurena skaalatrikkona, joka on tähän päivään asti utopia.

Jotta autonomiset autot toimisivat, niiden on varustettava joukko elementtejä, joista tulee auton «aisteja», joiden on aina nähtävä, mitä sen ympärillä tapahtuu tiellä prosessissa, jonka ne suorittavat kolmiomittauksen avulla.

Mitkä elementit muodostavat autonomisen auton aivot

  • AnturitNämä toimivat kuin auton silmät ja korvat, ja niitä kutsutaan usein nimellä LIDAR, lyhenne sanoista Light Detection and Ranging. Niiden avulla autonominen auto voi nähdä 360 astetta ja sillä on huomattava kantama.
  • Kamerat– Asennetaan kattoon ja tuulilasiin. Mielenkiintoista on, että tässä viimeisessä osassa on monia autojen ajotarvikkeita, joten sen hyvä kunto on tärkeä.
  • Lyhyen ja pitkän kantaman tutkat: toimia hämärässä, kuten sateessa, sumussa tai lumessa.
  • 3D -kartat: teräväpiirto, joka mahdollistaa oikean liikeradan jäljittämisen, johon on lisättävä algoritmeja, joita käytetään reittien sijainnissa ja valinnassa.

Oliko tästä viestistä apua?