Suorittamaan autoteollisuuden sähköistämiseen merkit etsivät kaikenlaisia ​​vaihtoehtoja. Yksi käytetyimmistä on bensiinimekaniikan hybridisaatio niiden suorituskyvyn ja kulutuksen parantamiseksi. Tällä he eivät vain kiertää päästömääräykset, mutta sen avulla he saavat aikaa viimeistellä sähkötekniikkansa. Yksi yrityksistä, joka panostaa eniten näihin juniin, on maasto- ja maastoautojen Jeep-asiantuntija.

Viime kuukausina olemme osallistuneet jeep 4xe -sarjan räjähdys. Yankee-yrityksen ladattavat hybridit ovat «eläkkeelle jäämässä» dieselmekaniikassa, mutta ne eivät ole ainoa ratkaisu, jota he suunnittelevat vähentääkseen päästöjä valikoimastaan. Nyt he esittävät yhteiskunnassa uudet hybridit Renegade ja Compass e-Hybrid. Tässä tapauksessa ne eivät ole kytkettävissä ja lisäksi sen voimansiirto on juuri lyöty ja tulee muihin Stellantis-malleihin.

Uusi Jeep Renegade ja Compass e-Hybrid ovat toistaiseksi saatavilla Saksassa, Ranskassa tai Belgiassa…

Stellantisin suunnittelutiimi on valinnut uuden moottorin herättääkseen Renegade e-Hybridin ja Compass e-Hybridin henkiin. Niiden vastaavien huppujen alla meillä on 1,5 litran lohko Global Small Engine -perheestä, joka toimii Miller-syklin alla. Sen lopullinen teho on 130 CV ja 240 Nm maksimivääntömomentti ja sen hallintaa varten se on yhdistetty uuteen automaattivaihteistoon ja kaksoiskytkimeen 7 nopeudella, jonka sisäinen koodi on 7HDT300.

Täydennyksenä sillä on tuki a 48 voltin sähkömoottori, jonka teho on 15 kW (20 CV) ja tuottaa 55 Nm vääntömomentin. Tämä vastaa Jeepin mukaan 135 Nm:n vääntömomenttia, joka saavuttaa vaihteiston ja joka voi ajaa pyöriä myös polttomoottorin ollessa sammutettuna. Kaikki tämä mahdollistaa brändiarvioiden mukaan a 15 % vähemmän kulutusta ja CO2-päästöjä kuin aikaisemmat bensiinimallit.

Tehokkuuden lisäämiseksi Renegade e-Hybrid ja Compass e-Hybrid sisältävät uusia ajotiloja, joiden avulla ne voivat ajaa sähkötilassa. Olla nimeltään e-Launch, e-Creeping, e-Queuing ja e-Parking. Näitä on lisäksi yhdistetty teknisiin ratkaisuihin, kuten esim Hiljainen käynnistys, energian palautus, tehostus- ja kuormituspisteen vaihto ja sähkökäyttö. Kaikki tämä, kuten Jeep varoittaa, riippuu akun varaustilasta…

Mitä tulee näiden uusien Renegaden ja Compass e-Hybridin debytoimiin esteettisiin parannuksiin, voimme mainita niiden «Matter Azur» -korin sävyn, ainutlaatuiset kevytmetallivanteet tai uudistettu Uconnect NAV -järjestelmä. Kuten odotettiin, he ylpeilevät a erityinen aloitusviimeistely nimeltä «Lataa» ja Espanjan asiakkaiden harmiksi se ei toistaiseksi ole saatavilla markkinoillamme. Ne tulevat myöhemmin, joten ole kärsivällinen.

Lähde – Jeep