Saltar al contenido

Käytetyn auton osto yrityksen nimissä

11 de mayo de 2023
Kaytetyn auton osto yrityksen nimissa

Ajatteletko ostaa a käytetty auto yrityksellesi? Tiedätkö mitä edut ja edut ovat? Tässä Clicars-postauksessa kerromme sinulle kaikki ostamisen perusteet käytetty auto yrityksellesi.

Mitkä yritykset voivat ostaa autoja?

Jotta voit ostaa käytetyn ja käytetyn auton yrityksestä, sinulla on oltava sellainen, kuten Osakeyhtiö tai SL. Tällä tavalla yritys on se, joka ostaa auton ja on omistaja, vaikka käytännössä sinä käytät autoa kuin yksityishenkilöä.

Miten voin ostaa auton laillisesti?

Tapauksissa, joissa käytät omaa autoa tällä tavalla, on tärkeää, että saat korkeamman luontoispalkkion, johon työkalu, kuten käytetty ja satunnainen auto, tunnistetaan. Tämä merkitsee lisäkustannusta tuloverotukseen, jonka avulla voit olla ajan tasalla velvollisuuksistasi.

Mikä on eräänlainen korvaus?

Luontoissuoritus on tapa luokitella saatu palkka. Tapauksessa a käytetty ja käytetty auto se on tarpeen, varsinkin jos operaatio tehdään käteisellä tai luotolla, missä sitä sovelletaan 20 % kauppahinnasta luontoissuorituksena.

Tämä 20 % sisältää kaikki kaupasta aiheutuvat kulut. Katso:

  • Autovakuutus
  • Korjaukset ja ylläpito

Käytetyn ja satunnaisen auton polttoaine jäisi pois, mikä joutuisi maksamaan yksityishenkilönä.

Oletukset tiedossa aiomme hajottaa 4000 euroa maksavan auton toiminnan. Tähän lisätään 20 %, 800 euroa sekä henkilökohtaisen työn palkanpidätysprosentti. Loppujen lopuksi kaikki riippuu palkanmaksuun sovellettavasta tuloveroprosentista ja saadusta palkasta.

Edut auton ostamisesta yrityksen nimissä

Luontoisrahaa laskettaessa tulee muistaa, että tuloverosta peritään lisämäärä. Mutta tämä tuo kuitenkin yritykselle joukon etuja, kuten sen, että se voi tehdä vähennyksiä kyseisestä autosta.

Käytettyjen ja satunnaisten autojen käteisellä ostettaessa ehdotetaan lyhennystä, kun taas käytetty ja satunnainen auto ostetaan yritykselle lainalla, sovelletaan korkoetua.

Toinen tapa hyötyä ostamalla a käytetty auto yrityksen puolesta on kautta ylläpitokulut, korjaukset ja vakuutukset. Kun ostettava auto on valmistettu sekä yksityis- että yrityskäyttöön, laskettu prosenttiosuus pienenee 50 %.

Mikäli yritykselle ostettua käytettyä ja käytettyä autoa käytetään ammattitoimintaan, korjauksesta ja huollosta aiheutuvat kulut ovat vähennyskelpoisia aina, kun on mahdollista osoittaa, että autoa käytetään vain osana tätä toimintaa. . Autolle määrätyt sakot eivät ole vähennyskelpoisia, vaikka ne voidaan ottaa huomioon.

auton alv yrityksen nimissä

Mitä tapahtuu tämän yrityksen ostaman auton arvonlisäverolle?

Palaamme tähän kohtaan muistuttaaksemme, että ostosta maksettu ALV a käytetty ja käytetty auto kuten mitä se kuluttaa, esimerkiksi bensiiniä tai korjauksia ja huoltoja, jopa 50 % voidaan vähentää.

Kaikki nämä kulut on kuitenkin perusteltava asianmukaisesti. Tässä vaiheessa ilmoitamme, että kun vähennetään polttoainetta, sekä työsuhdeauton korjaukset ja remontitNämä kulut eivät saa liittyä auton hankintaan.

Polttoaineen ostomaksut voidaan vähentää niin kauan kuin polttoaine vaikuttaa suoraan yrityksen toimintaan tai ammattitoimintaan.

Tällä tavalla, jos autoa on käytetty työmatkalla, polttoaine voidaan vähentää, koska ammatti on ollut ammatti. Jos auto hajoaa, koska sitä on käytetty työhönEsimerkiksi kentällä saman korjaus voidaan myös merkitä vähennyksiin.

Osta käytetty auto yrityksellesi

Etsitkö a käytetty auto ostaa yrityksesi puolesta? Clicarsilla on satoja ratkaisuja työntekijöille. Hyötyajoneuvoista muihin edustusajoneuvoihin, kaikki parhaaseen markkinahintaan. Löydä omasi nyt!

Oliko tästä viestistä apua?