Saltar al contenido

Ketjujen kantaminen autossa, milloin se on pakollista?

17 de mayo de 2022
Ketjujen kantaminen autossa milloin se on pakollista

se on ketjujen kuljettaminen autossa pakollista? Ketjut ovat välttämättömiä kuljettajille, joilla on suuri lumisateen riski, vaikka on parasta kuljettaa niitä aina tavaratilassa ja käyttää niitä tarvittaessa. Jos kuitenkin on tilanne, jossa ne on asetettava pakollisiksi, mutta sinulla ei ole niitä, voit saada sakkoja jopa 200 euroa.

Liikenteen pääosasto, DGT, edellyttää ketjujen tai talvirenkaiden käyttöä aina, kun kuljettaja suuntaa vuoristoalueille tai paikkoihin, joissa on lunta. Poikkeuksena ovat talvirenkailla varustetut autot, joissa on tunniste M+S. On huomattava, että Laki ei velvoita sinua käyttämään niitä. aina tavaratilassa, mutta jos liikennemerkki tai liikenneviranomainen osoittaa, ne on laitettava.

On mahdollista, että et ole koskaan laittanut ketjuja, mutta se on hyvin yksinkertaista. Kuten voidaan lukea Yleinen kiertosäännöstö«kun ketjujen tai muiden hyväksyttyjen liukastumisenestolaitteiden käyttö on pakollista tai suositeltavaa, mainitut ketjut tai liukastumisenestolaitteet on sijoitettava vähintään vetopyörien akselille tai on käytettävä erikoisrenkaita».

Muista, että erikois- tai nastarenkaat voidaan asentaa vain ajoneuvoihin, jotka liikkuvat alueilla, joissa lämpötila ei ylitä seitsemää celsiusastetta. Tämäntyyppiset pyörät tarjoavat paremman pidon ja pidon kuin kesärenkaat tai koko kauden.

Ketjut autossa, ovatko ne pakollisia?

Ennen matkalle lähtöä kannattaa tarkistaa teiden kunto, varsinkin jos aiot matkustaa alueille, joilla voi sataa lunta. Siihen voi tutustua osoitteessa DGT interaktiivinen karttajossa tiet on merkitty väreillä ja ne osoittavat vaaran ja lumiketjujen varustamisen tarpeen tai laiminlyönnin.

Sinun pitäisi tietää, että merkkijonot vaaditaan vain sisään punaisella merkityt osat, koska keltaisella ja vihreällä merkityillä teillä pyydetään äärimmäistä varovaisuutta ja sovittamaan nopeus tien tilanteeseen. Ketjuilla ajaessasi et voi ylittää 50 km/h ja on suositeltavaa olla ohittamatta liikkumattomia ajoneuvoja. Paneelien ja Vartioston liikenneryhmän asiamiesten muuttuviin viesteihin on kuitenkin aina kiinnitettävä huomiota.

Saatat ajatella, että lumiketjujen pukeminen on hyvin monimutkaista, mutta suosittelemme, että ennen seikkailuun lähtemistä harjoittelet kotona, joko omalla autolla tai tutustumalla opetusohjelmaan. Tällä hetkellä markkinoilla on laaja valikoima ketjuja. Yksinkertaisimmat ovat tekstiilejäasettaaksesi ne sinun tarvitsee vain peittää pyörä ja sen jälkeen pyörät verkko ja lopuksi klassikot merkkijono.

Se saattaa kiinnostaa sinua:

Ennen kuin laitat lumiketjut kiinni, sinun tulee löytää hyvä tasainen paikka kiinnittää ne erittäin turvallisesti. Merkitse kolmioilla tai hätävalo V16 ja älä unohda pukea sitä heijastava liivi. Ketjut on asetettava päälle vetopyörätyleensä ne ovat etuvetoiset, mutta jos autosi on takavetoinen, sinun on sijoitettava ne taakse, ja jos se on 4 × 4, ne on sijoitettava kaikille neljälle pyörälle.

Mitä tavaroita tulee kuljettaa tavaratilassa?

Lumiketjujen lisäksi tavaratilassa on suositeltavaa kuljettaa muita tavaroita, jotka ovat erittäin käytännöllisiä, kuten:

  • Käsineet.
  • Viltti.
  • Taskulamppu.
  • Ensiapulaukku.
  • Puhkeamisenestosarja ja/tai varapyörä.
  • Ateria.

Oliko tästä viestistä apua?