Saltar al contenido

Kuinka lukea auton renkaat

24 de marzo de 2023
Kuinka lukea auton renkaat

Miten luet auton renkaat? Olet varmasti useammin kuin kerran miettinyt, mitä kaikki numerot ja kirjaimet, jotka renkaiden kyljissä ovat, tarkoittavat. siellä löydät tärkeitä tietoja renkaiden vaihtamiseen.

Mitä tietoa renkaat tuovat?

Isommat nimikirjaimet, jotka näkyvät renkaan kyljessä, osoittavat pyörän mitat. Ne osoittavat renkaan leveyden millimetreinä, mutta myös sarjan tai ns. «korkeuden», joka on millimetreinä ilmaistu korkeuden ja leveyden suhde. Viimeinen numero vastaa vanteen halkaisijaa tuumina.

Vanteen leveyden, korkeuden ja halkaisijan numeron välissä on kirjain, joka selittää renkaan rakenteen. Yleensä se on «R», jota käytetään henkilöautojen pyörissä. Se tarkoittaa, että ne käyttävät säteittäistä rakennetta.

Esimerkki renkaiden lukemisesta

Laitetaan käytännön esimerkki ymmärtääksemme kaikki nämä selitykset.

Miten lukisit 215/50 R17 93 renkaan, joka on asennettu Honda Civiciin?

215: renkaan leveys millimetreinä

viisikymmentä: merkkijono, osoittaa leveyden ja korkeuden välisen suhteen: tässä tapauksessa korkeus on 50 % leveydestä.

R.: vyörakenteinen rengas

17: Vanteen ulkohalkaisija tuumina

Mitä rengastiedot sanoo?

Toinen tapa löytää tietoa autonrenkaastasi on siirtyä tekniseen esitteeseen. Sieltä saat kaiken hyödyllisen tiedon. Ole varovainen vaihtaessasi renkaita ja asettamalla toisen, joka ei vastaa. ITV:ssä muutos hyväksytään vain sellaisille renkaille, joiden mitat ovat auton teknisissä tiedoissa hyväksyttyjä.

Yllä olevan yhdistelmän alta voit lukea renkaista kaksinumeroisen numeron, jota seuraa kirjain, joka on ns. nopeuskoodi. Ilmaisee enimmäiskuorman, jonka pyörä voi kantaa nopeuskoodin osoittamalla nopeudella. Siinä on myös tietoa valmistajan suosittelemasta käyttöpaineesta.

Miten luet talvirenkaita?

Kaikkien näiden tietojen lisäksi talvirenkailla on erityinen lukema. Tämäntyyppiset pyörät on suunniteltu tarjoamaan enemmän turvallisuutta alhaisissa lämpötiloissa. Heillä on lisätietoja pyörän kyljestä.

Nämä ovat nimikirjaimet ja symbolit, jotka löydät talvirenkaista:

M+S: mikä tarkoittaa ‘muta+lumi’ englanniksi, käännettynä: ‘Naapuruus+lumi’. Nämä lyhenteet osoittavat, että talvirengasta voidaan käyttää näissä olosuhteissa.

Vuorenhuippu + lumihiutale: Jos talvirenkaassa on nämä symbolit, se johtuu siitä, että se on uusimman sukupolven ja on testattu erityisissä talviolosuhteissa.

Näissä tapauksissa on tärkeää muistaa, että M+S-ominaisuuksilla varustettu rengas on laillinen vaihtoehto autoketjuille. Vaikka sinulla on suurin turvallisuus renkaalla, jossa on M+S plus lumipiikit.

Aloita Clicarsin kanssa!

Jos ostat a käytetty ja käytetty auto Clicarsissa sinun ei tarvitse huolehtia renkaiden kunnosta. Annamme autosi hyviin käsiin, jotta pääset pyörähtämään mahdollisimman pian. Tutustu kaikkiin tarjouksiimme!

Oliko tästä viestistä apua?