Lotuksen lähihistoria ei olisi sama, jos Eliseä, Exigeä ja Evoraa ei olisi koskaan ollut olemassa.. Nämä kolme myyttistä mallia ovat auttaneet sitä säilyttämään tyypin, vaikka ilman Geelyä olisi tullut osakkeensa, asiat olisivat olleet toisin. Niin paljon, että kaupallisen syklinsä päätyttyä brändi jättää taakseen yhden kulta-ajan väistyäkseen toiselle. Emme tiedä, onko se jännittävämpää, mutta on selvää, että se on sähköinen.

Jos muistat vähän, sinun on muistettava se puhuimme äskettäin Lotus Elisen, Exigen ja Evoran lopusta. Eläkkeelle jäänyt malli on ollut Emira, jolla on lisäksi toinen kunnia. Se on viimeinen auto Hethelin talossa, joka on varustettu a bensa polttomoottori. No, sen jälkeen, kun ilmoitus sen myynnin lopettamisesta valmistukseen, on kulunut melkein vuosi. Nyt he vahvistavat, että kokoonpanolinja pysähtyy.

Lotus juhlii, että se on valmistanut 51 738 yksikköä Elise-, Exige- ja Evora-malleja 26 vuodessa! …

Lotus - Erään aikakauden loppu

Tämän uutisen antamiseksi he ovat julkaisseet pari kuvia, joissa viimeiset Elise, Exige ja Evora poseeraavat upouusia. Lisäksi he käyttävät tilaisuutta hyväkseen tarkastella historiaansa ja kertoa meille tietoja, joita monet teistä eivät ehkä tiedä. Oletko koskaan miettinyt, mikä on tai on ollut Lotuksen myyntimäärä? No siinä He ovat olleet aktiivisia 26 vuotta kolme mallia eri sukupolvissaan on koottu yhteensä 51 738 yksikköä.

Nämä tiedot voivat a priori olla hyvin vähän, mutta tämän tyyppisten ajoneuvojen tapauksessa se on todella hyvä. Jotta voit nähdä, ettei tämä määrä ole pieni, meidän on annettava sinulle toinen tieto. Nämä yli 51 tuhatta yksikköä edustavat lähes 50 prosenttia yrityksen kokonaistuotannosta siitä lähtien kun Colin Chapman perusti sen vuonna 1948. Meidän on lisättävä myös ne 9 715 yksikköä, jotka menivät ulkopuolisille asiakkaille, kuten General Motorsille ja Teslalle. Muistatko?

Jos olet unohtanut ensimmäinen Elise (Series 1) julkaistiin vuonna 1996 ja pian sen jälkeen Exige vuonna 2000. Viimeisenä markkinoille tulisi Evora, vaikka se tekisi niin vasta 2009. Mutta ne eivät ole olleet ainoita malleja, joita Lotus on valmistanut tällä alustalla sen jälkeen. General Motors ja Tesla he myivät joitain johdannaisia. Muistatko huonokuntoisen ja epäonnistuneen Opel Speedster / Vauxhall VX220? Amen sähköiselle Tesla Roadsterille.

Kaiken kanssa, Elisen, Exigen ja Evoran viimeiset yksiköt on varattu Lotus-museolle. Tässä tapauksessa se on Elise Sport 240 Final Edition, Exige Cup 430 Final Edition ja Evora GT430 Sport. Toivottavasti Emiran perintö saavuttaa huipulle, vaikka se antaa meille sen, että sen uudet sähköveljet varjostavat sen. Joka tapauksessa Evijan saapumisen ja Geelyn rahojen ansiosta paljon Lotusta on jäljellä …

Lähde – Lotus