Uusi ja yhä kauemmin odotettu Maserati Grecale on yksi Stellantisin suurista ensimmäisistä.. Italialais-amerikkalais-galicialainen konsortio on paljon pelissä tässä lanseerauksessa, koska se edustaa käännekohtaa italialaiselle talolle. Sen verran, että vaikka ne on kehitetty jo lakkautetun FCA-konsernin johdolla, he ovat panneet kätensä tiettyjen alueiden hiomiseen. Siksi «pillien ja huilujen välissä» he etsivät edelleen ratkaisuja ongelmiinsa, kuten heidän tuotantoa.

Viimeksi puhuimme uudesta Maserati Grecalesta muutama päivä sitten. Joten useat lähteet huomauttivat siitä Stellantis ei vielä tiennyt, missä se valmistetaan. Syyt tähän liittyvät Italian Cassinon tehtaan korkeisiin kustannuksiin. Oli miten oli, voimme sanoa, että nämä kertovat totuuden ja enemmän, jos katsomme brändin toteuttamaa liikettä. Kyse on uusien «vakooja» valokuvien julkaiseminen Eikö se ole satunnaista?

Maserati Grecale, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, debytoisi ensi maaliskuussa…

Uusi Maserati Grecale - Lumi ja jää eivät voi pysäyttää Grecalen energiaa

Kuten näet, ja se oli helppo kuvitella, kuvat, joissa uusi Grecale ilmestyy, eivät näytä paljoa. Itse asiassa he käyttävät tilaisuutta hyväkseen kertoakseen meille, että tuotantoa edeltävät validointitestit eivät ole vielä päättyneet. Tässä tapauksessa he ovat menneet a brändeille ja vakoojavalokuvaajille tunnettu kylmän sään alue. Tämä on Ruotsi ja sen alhaisia ​​lämpötiloja hyödyntäen he leikkivät useilla yksiköillä lunta ja paljon jäätä sisältävillä alueilla.

Ne periaatteessa testaavat kuinka uuden Grecalen tekniikka käyttäytyy alle 30 asteen lämpötiloissa. Lisäksi insinööritiimi hienosäätää alustaa altistamalla sen voimakkaalle ali- ja yliohjautumiselle. Myös vetokyky on tärkeä ja siksi he testaavat ajotilat jolla se varustetaan sekä erityyppisiä ja -kokoisia renkaita jonka voit varustaa.

Jos katsomme virallinen lehdistötiedote jonka brändi on julkaissut, heidän jättämänsä viesti on hyvin selkeä…

«Grecale on poikkeuksellinen joka päivä, jopa pakkasessa lumessa niin pitkälle kuin silmä näkee»

Toistaiseksi he eivät kerro, mikä on hankkeen todellinen tilanne tai voisiko sen virallinen esittely viivästyä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, se tapahtuu maaliskuussa, vaikka toistaiseksi he eivät ole merkinneet päivää kalenteriin. Sen suunnittelusta emme myöskään voi sanoa paljon. valokuvatut yksiköt ovat täynnä naamiointia, vaikka pari yksityiskohtaa. Sen etuoptiikka antaa ilmaa uudelle MC20:lle ja takaoptiikka joillekin Alfa Romeolle.

Vai ovatko silmäni väsyneet…?

Lähde – Maserati